Deze vakantie stond in het teken van afronding en afsluiten van een belangrijke periode in mijn leven, mijn huwelijk en relatie van bijna 30 jaar. Samen maakten we nog wat gezamenlijk herinneringen en keken we terug op wat was….. eerst n midweek NEW York City en daarna 11 dagen MSC Meraviglia, hetzelfde schip als waar we ons 25 jarig huwelijk vierden.
Ik begon met tekenen toen we aan boord gingen. Nr1 whale in moonshine, in pastel. We voeren door de Bay of Fundy, een gebied waar oa de walvissen leven en gespot kunnen worden. Er zijn diverse mogelijkheden om tourtjes te boeken voor sealifespotting. Toch besloot ik dat niet te doen …. Ik las dat het in deze tijd van t jaar ERG koud kan zijn op t water en dat gaf de doorslag mezelf ( met mn reuma) dat te besparen. Immers… ik weet dat als ik gewoon ff goed voel, ik precies weet waar ze zijn… mijn oceanfriends, the whales & dolphins. Ik koos voor een tekening van een walvis die opspringt in wat een sprong van opperste vreugde is, badend in het licht van volle maan. Ons vertrek was daags na volle maan, en daarom staat de start van deze bijzondere vakantie dus ook in dat licht.
Betekenis volle maan 13 oktober
Jachtmaan 13 oktober 2019 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen.
Betekenis walvis
Walvis – Creativiteit, harmonie, inspiratie, familie, intuïtie. De walvis is de bewaarder van de geschiedenis van de aarde en haar geheimen. De herinnering aan het magische moederland Mu, dat eens in het westen van Amerika lag en dat alle indianenstammen als land van herkomst beschouwen, wordt door de walvis levendig gehouden. Eens was hij getuige van de grote catastrofe, waarvan het moederland slachtoffer was. Mensen met walviskracht hebben meestal een scherp gehoor en kunnen met deze gave alle informatie oproepen die in het universum opgeslagen ligt. Vaak zijn ze ook telepathisch begaafd. In veel gevallen weten ze zelf niet wat de bron van hun kennis is, en wordt hun pas in de loop van de tijd duidelijk hoe ze hun gaven kunnen gebruiken. De walvis leert de mensen hun eigen, oorspronkelijke toon te vinden en zich met hem te verbinden, want hij draagt de geschiedenis van alle levende wezens in zich. Hij toont aan dat de juiste frequentie een genezende werking heeft. Met zijn hulp kunt u leren u met de oeroude taal te verbinden die nog voor de ontwikkeling van de huidige taal werd gebruikt als communicatiemiddel. De walvis wijst altijd de weg naar uw eigenlijke geestelijke betekenis.

Aan de 2e tekening begon ik nadat ik mijn zusje en de Kids zag, toen we dus van USA naar Canada reisden. Octopus kruiste daar meermaals mijn pad
Octopus: Geheimzinnigheid, camouflage, behendigheid, intelligentie, concentratie
Vlinder – Transformatie, balans, gratie, symbool voor de ziel, geestkrach, de tijdelijkheid van dingen. In china staan ze voor huwelijksgeluk en vreugde De vlinder is het symbool van verandering in het hogere. Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Elk nieuw idee en elke stap tot zelfontplooiing spiegelt zich in de ontwikkelingsgang van de vlinder. Zijn eifase staat voor de geboorte van een idee. In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee in een daad zal worden omgezet. In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden. Het te voorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde over de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten. Vlinders wekken ons ertoe op omhoog te komen en ons te bewegen, om net als een vlinder over de bloemen te dansen. Dansen geeft ons de zoetheid van het leven terug. Vlinders hebben smaakreceptoren op hun voorpoten dwz dat elke stap voor plezier moet zorgen. Eroverheen lopend proeven ze de bloemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Fleur op, kijk uit naar verandering. Besef dat alle verandering goed is.

En vervolgens dus nr 3. Met de afronding van de cruise in zicht, ook de afronding van waar deze cruise voor stond. En dus een lady phoenix in transformatie naar een nieuw leven, met in haar rug gesteund door de hummingbird, De kolibrie die de transformatie extra ondersteund.
Kolibrie – Schoonheid, waakzaamheid, geluk, boodschapper, onuitputtelijke vreugde, levensnectar. De kolibrie houdt van het leven en van vreugde. Hij geniet van mooie bloemen en de harmonie en de natuur. Hij is heel gevoelig voor onharmonische trillingen en vlucht ervoor weg. De kolibrie is uitsluitend gericht op schoonheid en esthetiek. Zijn medicijn is de verbreiding van liefde en vreugde, zowel onder de bloemen als onder dieren en mensen. Veel planten bloeien en leven voor hem, omdat hij ze verspreidt tijdens het verzamelen van nectar. De magie van de kolibrie is dat hij het hart opent. Om die reden worden op veel plaatsen kolibrieveren voor liefdesmagie gebruikt. Zijn vliegtechniek is uniek in het vogelrijk, want hij kan naar voren en naar achteren vliegen en in de lucht stilstaan. Volgens de oude leer van de Maya behoort de kolibrie al tot de volgende cultuurperiode, de vijfde wereld. Deze kleine, tere vogel heeft geen enkel verstand van wereldse dingen. Zijn leven is voor hem één grote duizeling van geluk. Mensen met kolibriekracht hebben dezelfde geaardheid. Omdat ze steeds op zoek zijn naar evenwicht en vreugde, helpen ze anderen levensvreugde te ontwikkelen en halen het beste uit hen. Net als de kolibrie hebben ze een hekel aan lelijkheid en een slecht humeur en vinden ze altijd plekken waar de schoonheid woont.
Kolibrie: Geluk, schoonheid, snelheid, waakzaamheid, lichtheid, boodschapper
Feniks – Dood en wedergeboorte, zonne-energie , magie. Transformatie

Bloesem staat natuurlijk voor lente, een nieuw begin en groeien. De kersenbloesem heeft in Japan extra betekenis. Hier staat deze bloesemsoort, sakura, voor het leven en dat we dat niet in de hand hebben. De weersomstandigheden zorgen bij de bloesem letterlijk en bij een mensenleven figuurlijk voor de duur van de bloeitijd. De ene bloesemsoort zal korter stralen dan de andere en het is heel belangrijk met volle teugen te genieten van de bloeiperiode.

In alle 3 de tekeningen is achteraf zo enorm veel te herkennen wat ik er niet bewust in stopte. Een aantal opvallende onderdeeltjes: Het water voor de stroming van energy. In de eerste het kader links langs de kant, de 2e het kader ergens in t midden en de 3e dus rechts langs de kant. Een verschuiving…. En dat is OK!!! Op zoek naar balans. En dat wordt dan dus tekening nr 4… de balans.
Met in de levensboom natuurlijk Goddess aanwezig in de kern (zo ook in mijn kern) Tussen maan en zon en omringd door al die totemdieren die een rol speelden deze weken. Walvis, Octopus, vlinder, Zeester, Phoenix, (Kersen)bloesem, Kolibrie. Met snake die de eeuwige circel in stand houd. De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks οὐροβόρος en betekent staart-eter. … Het is een afbeelding van een slang die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Het symboliseert de cyclische aard van de natuur, het eeuwige terugkeren en de eenheid van alles

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *