27 juli 2014 Verbinden

Vandaag was bizar!!

Al 2 weken had ik de sterke drang vandaag ( wat zou t nummerlogisch voor dag zijn vandaag vroeg ik me af, t bleek dat dat stond voor afronden) een scooter te huren en door t Limburgse mergel en heuvelland te gaan touren. Angstvallig hield ik weeronline in de gaten, want t leek me een super leuk plan….. maar niet met regen!! Uiteindelijk heb ik op zaterdag pas een scooter gehuurd in Gulpen om vandaag mee op pad te gaan. Het werd een prachtige zonnige en warme dag. Ik had me voorgenomen om in ieder geval naar Mechelen te gaan, op zoek naar t vakantiehuisje van 40 – 45 jaar geleden. Maar helaas t kwam me allemaal niet meer zo bekend voor. Dus verder naar Epen en daar de mergelandroute opgepikt om verder te volgen. Schitterend!! Echt waar met al zn vergezichten, bossen en haarspeldbochten. Met regelmaat stopte ik dus even . Gewoon om te genieten. Impuls of zin in een kort bezoek aan een terrasje. Toch verliepen sommige stukken wel heel bizar! Soms heel kort in een flits of splitsecond, soms ook langer, leek t of ik in een tijd en ruimte continuüm zat. Leek t echt of ik even helemaal ergens anders was. Plaatsen, momenten en situaties in t verleden. Deze leken dan even te versmelten in t nu en met de plek waar ik was. Vele plaatsen uit mn oude wereld verbonden zich in t nu. Ik weet niet zo goed hoe ik t uit moet leggen…. maar ik was soms ook echt ff kwijt waar ik nu was….

Zo lang als de eerste 3 uur duurde, zo snel gingen de laatste 3 uren. Op de terugweg kwam ik weer door Mechelen…. en ik wist ineens waar ik moest zijn. Reed er in 1x naar toe????

Doodmoe zit ik nu weer in de bus terug. WAT een ervaring! Mooi

Maar t was nog niet klaar die dag….. terwijl ik doodmoe station Maastricht binnenloop kijk ik even op t sporenbord. Ik zie Roermond staan. Spoor 3 en kijk niet verder. Ik slof naar een bankje en plof neer. En terwijl ik daar zit wordt er omgeroepen dat de intercity naar Roermond van een ander spoor vertrekt. Ik kijk op t bord boven me. “Sprinter” staat er. Ok…. die gaat wat langzamer maar komt er ook. Hoef ik niet te gaan rennen dus bedenk ik me en blijf opgelucht zitten. Even later stap ik in en moet mn best doen niet in slaap te sukkelen door t monotone geluid van de trein die rijd. Ik kijk op na een tijd Pfff blijft maf…. zie ik t bord Roermond… zeker weten… ik kijk.. ja idd ik herken t gebouw. dus ik spring op en stap uit… en er staat ineens Echt met maar 2 sporen….. en een ander gebouw. En nu ineens ook een golf van emoties. T was nog niet klaar blijkbaar….
Heb t ff opgezocht… als ik in maastricht de intercity genomen had zoals bedoeld (sneller)ipv de sprinter waar ik inzat klopt de tijd precies. Echt/roermond 19.44
Parallelle Universums?

foto van Mijn weg naar de engelen, oei ik groei spiritueel.
foto van Mijn weg naar de engelen, oei ik groei spiritueel.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *