Heaven on Earth & Fire

Moe en enorm voldaan zit ik met vuurrode wangen, in mijn pyama achter mijn laptop. Net thuis na een fietstochtje waarbij ik het vuur uit mijn sloffen heb getrapt. Oefffff  Vuur wat vandaag duidelijk mijn thema was en dat dus nagloeit op mijn wangen, maar ook INside of me……

Mijn dag begon relaxed, en ipv als een idioot op te gaan ruimen voor het bezoek wat ik verwachtte deze ochtend bleef ik in mijn bed en haakte nog een stukje aan mijn nieuwe projectje. Hoe mooiiiii kan een dag dan vervolgd worden met een bijzondere koffie date en een kort wandelingetje door het natuurgebied hier.  De tijd vloog letterlijk voorbij en op enig moment moesten we toch echt afscheid nemen  wat ik had nog een andere date…. Al was die weer van geheel andere orde. En het is over die date waar ik je in dit verhaal graag over wil vertellen!!!

Een geboortedag herdenken doen we allemaal op onze eigen manier. En zeker na ruim een jaar Corona gedoe heeft iedereen denk ik wel ervaren dat je geboortedag vieren een andere inhoud kreeg. Voor de een betekende dat geen familiefeest, de ander geen vrienden bbq in de tuin en de volgende geen feestje in de plaatselijke kroeg bv….. En dan gaat het me er ff totaaallllll niet om of je nu een zogenaamd wakkere bent, of schaap of welke titel je maar ook wilt of kunt bedenken. Ik ken voor nu even slechts 1 benaming, gewoon JIJ als MENS hebt ervaren dat de wereld is veranderd!!!

Sinds mijn keuze verder alleen door het leven te willen gaan heb ik enorm veel nieuwe mensen leren kennen. Veel daarvan heb ik aan datzelfde corona te danken als die de verjaardagsfeestjes zo heeft beïnvloed. Dus zoals met zoveel dingen….. ieder nadeel heeft z’n voordeel. Alles gaat om balans… Yin en Yang. Na mijn strijdersperiode vorig jaar in de Hofstad en de spoedwet die er TOCH doorkwam verplaatste ik mijn strijders aandacht naar het regionale en bezocht een bijeenkomst in een bijzondere garage in Tegelen. Wowwww wat weer een mooie mensen groep trof ik daar!!!! Door omstandigheden en keuzes die ook met balans te maken hebben bleef het bij die ene keer…… En toch was dat blijkbaar voldoende voor Sil om het contact met mij niet geheel los te laten en was het ZELFS genoeg voor haar om mij te vragen  haar geboortedag mee te vieren op wel heeeeel bijzondere wijze!!!!

En zo kwam het dus dat ik vandaag de ene bijzondere date inruilde voor een volgende bijzondere date en stapte ik 2e helft van de middag op mijn fietsje om naar Sil te gaan. Bij de maas genoot ik nog even van wat schotse hooglanders om vervolgens aan te komen het bijzondere huisje van Sil wat ze deelt met een wel heeeeel bijzondere dame…… Sky. En ik kan je vertellen!!!! Sky is echt DOLLLLLL op stokken , onvermoeibaar en heeeeeel enthousiast!!!!! Met zijn viertjes , 3 mensendames en de hondendame stapten we weer op het fietsje om een heeellll bijzonder plekje in het bos te gaan innemen. WE hebben niet alleen onze hart energy gedeeld, ook onze verhalen, de BBQ en de warmte van een heerlijk vuurtje daar op de vuurplaats. Een gevuld BBQtje en heerlijke hartverwarmende gesprekken, koffie uit een pruttelpotje en een wijntje. Heaven on Earth, midden in de natuur. Wowwwwww dit ga ik never nooit niet meer vergeten lieve dames <3 Wat een overeenkomsten, wat een herkenning, wat een warmte, zoooooo moooiiiii, zo vol vuur om een leven vol liefde te leven, en dat te delen vanuit verbinding <3 Ik voel me vereerd jullie als vriendinnen in mijn hart te mogen sluiten. Met oprechte diepe dankbaarheid. Ik geniet en gloei nog wat na terwijl ik de fotootjes bekijk….. wowwwww ja………

Glimlach

Ik woon in het Noord Limburgse en kom zelden tot nooit iemand tegen in openbare gelegenheden die geen mondflap draagt. Je ziet ze hier zelfs in grote getalen , in de auto, op de fiets of gewoon te voet BUITEN!!!! In winkels vaak wel argwanende blikken en heel af en toe boze opmerkingen. Na een periode van winkelangst wist ik over die drempel heen te stappen en ik moet echt zeggen dat het personeel van met name de Jumbo hier superrrrrrr lief is. Jan Linders, Kruidvat en Action hier in het dorp ook, en ja zelfs bij Xenos een dorp verderop kennen en herkennen ze me.
Bij de Huisarts kom ik al maanden niet meer…. Gek genoeg wordt het daar ondanks mijn duidelijk psychische oorzaak niet geaccepteerd 🙁 Duidelijk hoe dat kan he…….. ( insiders kennen het antwoord) Bij mijn natuurarts is het geen enkel probleem of überhaupt onderwerp van gesprek. Op mijn kantoor ligt een A4 uitgeprinte uitzonderingsafbeelding van rijksoverheid en heb ik verder geen toelichten nodig gehad. Maar ja…. hoef mijn kantoor dan ook slechts te delen met mensen die me KENNEN……Met mijn fysio ging ik het gesprek over mijn achterliggende verhaal aan en ook daar ben ik welkom ZONDER!!! ZELFS in de wachtruimte.
Ik heb een wereldje om me heen gecreëerd wat haalbaar en aanvaardbaar is voor me. Toch mis ik de lachende gezichten om me heen vaak. Ik houd van een mooie glimlach en nu zie ik vaak alleen een paar doffe ogen bij mensen die zich door het leven van NU worstelen.
 
Tot vandaag!!! Ik liep de wachtruimte van de fysio in en zag daar zowaar iemand zitten ZONDER mondflap. Wowwww…. Ik nam plaats, keek haar aan en schonk haar mijn mooiste glimlach. Ik zag haar ogen oplichten en kreeg een prachtige glimlach terug. Vervolgens zeiden we bijna tegelijk, hoi, wat fijn om je glimlach te kunnen zien!!!! En wat fijn als afspraken zo net voor de middag al enigzins uit aan het lopen zijn joh!! We hebben even ouderwets gezellig zitten kletsen over het leven van NU en hoe we daar mee om proberen te gaan.
 
Vervolgens loop ik echt al de hele dag mee te zingen en voel de danssprongetjes van opwinding en blijdschap om die ene medemens die ik vandaag mocht ontmoeten!!! En behalve dat mooie gesprek de glimlach die we elkaar konden schenken <3

Vlinders, samen zingen en huppelen

Vandaag ging ik met Coach Jolanda in gesprek met mijn innerlijk kind. Wowwww hoe mooi!!! En ontdekte ik hoe ik haar kan beschermen tegen volwassen problemen….. Hoe ik haar kan beschermen tegen al mijn angsten. Hoe ik gewoon kan zingen en dansen, kleuren en spelen met haar zoals ik al heeeel lang doe <3 Vandaag vertelde die kleine Emmy in mij met een schalkse lach, “En IK kan lekker nog huppelen, en JIJ niet meer “ <3 En vandaag genoten we samen van vlinders!!! In alle kleuren. Het werd een dag met een gouden randje.

Friends with benefits, puzzelstukjes

Na een korte behoorlijk koude periode in ons winterwonderland  schieten we van Mid winter in een weekje ineens door naar Lenteland. Een dag en nacht verschil van ruim 30 graden binnen een week. Wonderlijk!!!!  Al fietsend in 20 graden was de sneeuw zelfs nog zichtbaar vandaag!!!

De sneeuw- en ijspret zorgde voor een paar zorgeloze blije dagen waarin ik met heel veel plezier weer naar de mensen om me heen keek en hoe zo velen aan het genieten waren. Genieten van en met elkaar <3 Voluit lachend, in verbinding. En dit weekend met het voorjaar in onze bol gebeurde hetzelfde maar dan NET een beetje anders <3

 

Ikzelf besloot dat het hoooogggg tijd was om het fietsen maar weer eens op te gaan bouwen. Want mijn bereik van 150 kilometer afgelopen jaar wil ik dit jaar minimaal evenaren natuurlijk he. Zekerrrr nu ik geen gebruik meer maak van het OV. Voor DIT weekend was mijn keuze iig gevallen op het Brabantse land. Een mooie combi van puzzelstukjes lekker eten, gezellig slapen en genieten van moedertje natuur en het zonnetje boven ons Brabant. Het werden in deze start van mijn fietsseizoen 50 en 60 kilometer. Oefffffff mijn billen moeten opnieuw aan het zadel wennen en mijn bovenbenen gaven aan dat het nu wel welletjes was. Vooral op de fietsdag vandaag terug naar huis. Oeffffff of zou dat ook aan andere activiteiten kunnen liggen wellicht ? Ach ja…… oefening baart kunst <3 En spieren moeten soms simpel even getraind worden.

En DAT is precies waar ik ook deze week mee ga beginnen. Onder het toeziend oog van de Fysio mag ik beginnen met revalidatie beweeg therapie…. Oftewel simpel gezegd, Fysio fitness. Mooi programmaatje maken waar ik dan daarna zelf mee verder kan!!

En terwijl ik vandaag onder een strak blauwe hemel fietste en genoot van het zonnetje liet ik in gedachte zo de afgelopen ander half jaar de revue passeren. Wat er zo allemaal op mijn pad was gekomen sinds ik er voor koos voor mezelf te gaan zorgen en mijn keuzes in dit leven vanuit die andere insteek te maken. En wat heb ik veel bijzondere nieuwe mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt en meerrrrrr. En iedereen bracht me de steentjes die ik op mocht pakken op mijn pad. Laat ik ze even Friends met Benefits noemen.

Jaaaaa Ik weet natuurlijk wat de maatschappelijke betekenis is van deze uitdrukking, haha. En jaaaaa ook deze enige echte betekenis hoort thuis in mijn rijtje van mooie nieuwe vrienden. Ik ga ze hier niet allemaal aan je voorstellen, maar de meest belangrijke wil ik wel even de revue laten passeren idd.

Met stip op nummer 1, iemand die heeel belangrijk voor me was al ruim voordat ik mijn keuze maakte dingen anders te gaan doen. Mijn natuurarts. Ik draag hem een bijzonder warm hart toe en naast een bijzondere vriendschap dus de benefits. Naast koffie zijn kennis van de oude Chinese gebruiken ( oa Acupunctuur) en de homeopathie die hij altijd weer weet te vinden bij mijn “ongemakken”. Ik zou de soms diepe dalen afgelopen 2 jaar letterlijk NIET overleefd hebben zonder hem.

Ik zal er verder geen nummertjes volgorde op loslaten. Zie het meer als allemaal puzzelstukjes uit een bijzonder verhaal. Iedere vriend dus zo’n puzzelstukje met bijzondere benefits. Ook iemand die heeeeel bijzonder is, is mijn muzikale vriend Nikos en zijn brothers . En niet alleen om de concerten die ik bezocht waar ik ook weer nieuwe vrienden leerde kennen of de docu waar ik aan mee mocht werken die op TV kwam…. Wowwww wat was ik trots !!! Het waren met name hun muzieknummers en de teksten, het pure wat ik voelde in mijn contact met hen…. En ja…. Ook hier zou ik het letterlijk NIET overleefd hebben als ik niet op het juiste moment een van die nummers, en die stem via mijn oortje hoorde net voordat die vrachtwagen aan kwam rijden waar ik op stond te wachten……

Een ander puzzelstukje is mijn lieve en dierbare schrijversvriend Alex. Hij weet als geen ander wat woorden kunnen maken en breken. En ik weet dat hij begrijpt wat er achter mijn getypte teksten zit, net als dat ik weet wat er achter ZIJN getypte teksten zit….. En ja al lopen ze nog zo ver uiteen die verhaallijnen… we hebben een overeenkomst, het spirituele en het avontuur!!! DE houvast die het leven me NU geeft

En dan is daar nog mijn spirituele dochter….. Vivienne. Ik heb ook daar al eerder over verteld…. We lijken als 2 druppels water op elkaar aan onze binnenkant. En wowwwww hoe mooi hoe wij elkaar kunnen en mogen helpen in deze tijden van ANGST

Een andere soulsister waar ik altijd op terug kan vallen…. Om even uit te huilen, om samen te lachen en te dollen, om mijn nieuwe verliefdheid mee te delen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Rie Ky begrijpt me…. Zelfs als ze me misschien niet helemaal begrijpt. Onze vriendschap is er een van jaaaaaren en zal nog jaaaaaaren voortduren. Wowwww wat een benefits !!!

Nou daar komt ie dan in het lijstje…… my friend with benefits….. Want ja… ook die is heeeel belangrijk voor me. Want hoe anders kun je veilig en vertrouwd dat stapje verder gaan…. Op zoek naar mezelf, op zoek naar meer dan alleen een kus en knuffel…. Bij onze zuiderburen noemen ze het een knuffelcontact #grijnzzz en oeffffff wat is het heerlijk iemand op mijn pad te treffen die de vlinders weer bij me liet fladderen en me de kans geeft te ontdekken wat deze kiezelstenen op mijn pad kunnen betekenen. En dat het simpel ook soms gaat om ONT-MOETEN……..Meer dan slechts een benefit dus.

Ik zou nog bijna eindeloos door kunnen gaan met het noemen van belangrijk, mooie , intense vriendschappen oud en nieuw. Dus misschien heb ik JOU daar vandaag hier niet in benoemd. Maar ik weet zekerrrrrrr dat jij en ik wel weten wat we voor elkaar betekenen, welke steentje jij bent op mijn pad en welke benefits daar aan gekoppeld zitten. En weet je dat eigenlijk niet??? Bel me, mail me, stuur me een berichtje en ik ga er graag samen met je naar kijken. Want lief bijzonder mens…… Ik hou van je en kan en wil niet zonder JOU

Voor alles is een eerste keer

Ken je dat? Van die 1e keer dingetjes?? Groots in hun kleinheid soms…. Ik schreef er al eens eerder over hier. En ja… Die eerste keer momentjes lopen natuurlijk als een rode draad door je leven. En al komen ze het meeste voor in je eerste levensjaren, dat wil niet zeggen dat ze in de 2e helft van je leven niet meer voorkomen ???? En ik spreek uit ervaring Hahaha

Sinds ruim anderhalf jaar bewandel ik mijn pad weer alleen zonder huwelijkse partner naast me. Superrrrr blij met mijn keuze kwamen daarna wel weer wat meer van die 1e keer momentjes langs. Al waren dat ook wel van die hernieuwde 1e keertjes…. Opnieuw voor het eerst weer  verliefd worden. <3 Opnieuw voor het eerst weer belazerd worden ook ???? Ook waren er afgelopen jaar wel ECHTE 1e keertjes…. Zoals deelnemen aan een demonstratie bv!!! Yesss!!! Maar ook voor het eerst ECHT uit het leven willen stappen….. ☹

Vandaag kan ik iets ongelooflijk moois toevoegen aan mijn lijstje van 1e keertjes. Eigenlijk moet ik de verkleining er meteen maar afhalen en er een mega mooi en grote EERSTE keer van maken. De  manier waarop deze dag begon maakte het zo machtig mooi. Unbelieveble!!!!

Inmiddels zul je je wellicht afvragen HOE dan????? Ok ok ok…. Ik zal het je vertellen…. Maar er ging wel iets aan vooraf dus…..

Het is alweer een aantal jaren geleden dat mijn spirituele Ik van zich liet horen in mijn hart en ziel. Een van de manieren waarop ik daar gehoor aan gaf was het ontdekken van mijn zielennaam en begon om dit blog te vullen met mijn fluisteringen en meerrrrr. Het is dan ook hier op dit blog dat je een deel van mijn nieuwe avonturenpad kunt volgen en ik een inkijkje geef in wat er soms af speelt in mijn hart en ziel. Toen Coronatijden teveel van me opeiste werd het even rustig hier…… en stak ik meer tijd in Social Media zoals Facebook. Recent besloot ik daar al mijn privé gegevens , foto’s van mezelf etc weg te halen. Ik overwoog zelfs GEHEEL FB te verwijderen. Iets in mij fluisterde, “doe maar ff niet….” En zoals altijd luister ik dan naar dat stukje intuïtie, onderbuikgevoel of de stem van mijn innerlijke Ik, of gids. Geef het beestje maar een naam #smile. Ik bleef op FB als de strijder die ik nog steeds ben. En als lezer….. en het viel me op dat daar mensen door de tijdlijnberichten heen fietsten waar ik me in herkende…. Vele zielen maken grote vreugde en het vinden van gelijkgestemden werd iets waar ik weer meer belang aan begon te hechten na mijn strijd in en bij de demo’s.  Geen fysieke ontmoeten meer op het plein of het malieveld…. Maar online dus. Ook DAT geeft KRACHT . En ik begon weer mensen toe te voegen die ik in RL nog nooit ontmoet had.

Inmiddels vind je dat voorafje al wat te lang worden he??!! Hahaha Dat nieuwe eerste keer verhaal dus……

Ik wordt wakker van een vogeltje wat tegen mijn raam tikt. ER hangt daar zo’n halve kokosnoot gevuld met vet en zaad en omdat de vastgevroren sneeuw die erin zat inmiddels gesmolten is komen mijn vogelvriendjes weer aan mijn raam. Hoe fijn om zo wakker te mogen worden op een zondagochtend. Ik krul me nog even behaaglijk op onder mijn warme dekbed, doe een klein lampje aan, drink wat van mijn water en pak zoals gewoonlijk mijn telefoon om eerst maar eens de lach van de dag te kiezen die ik dagelijks post. Want zeg nu zelf…… Als we niet meer met een lach aan de dag kunnen beginnen is het triest gesteld met ons he!!! Ik open mijn telefoon en zie een Messenger rondje oplichten aan de zijkant van mijn scherm. Nieuwsgierig tik ik met mijn vinger op het rondje en een afbeelding opent zich en vult mijn scherm. Wowwwww Ik voel een warme golf aan dankbaarheid door me heen stromen. Ja…. Het is Valentijn!!!! En wowwww ja…… dit is de aller aller aller eerste keer in mijn leven dat iemand me een Valentijns berichtje stuurt!!!!!! Ik ken hem niet, hij kent mij niet…… Ja hij was me wel al opgevallen hoor, een van die nieuwe mensen waar ik me herkende in zijn geschreven woorden en  antwoorden op Facebook berichtjes… Een wakkkere zal ik maar zeggen…. Vind je het gek als ik je vertel dat we al snel daarna ruim anderhalf uur aan de telefoon hingen, hahahah Ik kijk uit naar een ontmoeting in RL om te ontdekken of samen koken echt leuk is of toch misschien niet ???? Ik kijk iig lachend naar de toekomst, niet alleen vandaag maar iedere nieuwe dag die nog komen mag!!!

Oooo…. Je wil eigenlijk dat berichtje ook nog wel even zien????

Vooruit dan maar #grijnzz