Ik Durf!

Ik ben een trouwe volger van Hans Stolp en kan intens genieten van zijn werk. Het geschreven woord maar ook zijn beeldende artistieke werk raakt me vaak diep in hart en ziel. Vaak maakt het iets bij me los en sluit het aan op de fase waarin ik mezelf op dat moment bevindt. Zo ook vandaag.

Ik las zijn gedicht  en voelde toen mijn woorden als een soort van antwoord opborrelen……

Ik durf,
Ik doe!,
En ja, ik faal ook af en toe,
Ik slik,
Ik durf opnieuw,
Ik voel de wijsheid,
in de grootsheid
van het klein mogen zijn.
Ik groei.

Hieronder dus het gedicht van Hans Stolp;

Hoe word je een wijs mens?

Een wijs en liefdevol mens worden, wie wil dat niet?
Bijna iedereen wil dat wel, dus dat is het probleem niet.
Het probleem zit hem meer in de vraag hoe je dat bereikt.
En toch is het, hoe moeilijk ook, tegelijk zo eenvoudig:
durf in alle kwetsbaarheid jezelf te zijn en wees echt.
Dan zal de ander geraakt worden door wat er van jou uitgaat:
door de kleur van je woorden, door de blik van je ogen
en door de openheid van je gezicht.
Durf maar!

Wees je bewust dat alle gebeurtenissen in ons leven
ons iets willen leren en een les bevatten.
Wie bereid is aan deze lessen te groeien en te rijpen,
hoe pijnlijk ze soms ook zijn,
die wordt een wijs mens van wie vrede uitgaat.
Wees eerlijk en overschreeuw jezelf niet.
Denk niet dat je een ander behagen of vermaken moet,
maar schenk de ander jezelf, zoals je bent.
Dan zal de ander van je houden om wie je bent
en niet vanwege je prestaties of de rol die je speelt.

Laat alles los wat jou van jezelf
en dus van je ware wezen vervreemdt.
Vermijd de mensen bij wie je niet jezelf kunt zijn.
Laat los wie en wat je naar beneden haalt
en je van je innerlijke rust berooft.
Pas dan zal je de nabijheid gaan ervaren
van die andere, die geestelijke wereld.
Realiseer je dat je niet altijd gelijk hebt
en wees bereid je fouten te erkennen.
Wie daartoe in staat is,
beoefent de ware deugd van nederigheid.
Word je bewust van de stille bron in jezelf
die zijn inzicht en zijn hogere weten
in jouw hart en ziel wil laten uitstromen.
Alleen dan word je een wijs mens,
een houvast voor anderen.
Durf maar en ga er voor!
Hoe vaak je ook faalt, het maakt niet uit.
Het gaat erom of je de moed
en het uithoudingsvermogen hebt
om er steeds weer voor te gaan.
Ga er maar voor!
Dan zal je ervaren hoe wij in al onze zwakheid
gezegend worden.

Hans Stolp

Bron “Verwachting”
info www.stichtingdeheraut.nl

1888

Schrijven……

Vandaag heb ik me opgegeven voor een workshop schrijven met daarbij het boek Schrijf je boek in 1 jaar! Van de uitgeverij Paris books van Michelle Shantii. Als ik je dat zo vertel zou je misschien denken dat ik het ambieer nog eens een echt boek te schrijven,…. Maar het antwoord daarop is NEE.
Ja ik schrijf graag, en ik deel graag mijn gedachten en avonturen. Ik deel graag……
Een paar jaar geleden gaf ik zelfs een echt E-boekje uit met ISBN over mijn spirituele ontdekkings- en groei tocht. In de vorm van een soort van dagboek.
Ik moet zeggen dat ik liever schrijf zoals ik mijn verhaaltjes schrijf in het afgelopen jaar op FB bv. Gewoon een poging om onder woorden te brengen wat er met en voor en door me gebeurd, en dat gewoon vanuit de wens die ervaring te delen.
Ook zoek in de weg in de wereld van de blogs…. Past dat dan misschien beter bij me?????
Ik probeer te zoeken naar de vorm die mij mijn uitingsvrijheid geeft en tegelijk ook een groepje lezers die dit oprecht leuk vindt en ook op die manier reageert. Veel meer als die interactie ambieer ik dus ook echt NIET.
Maar los van alle lezers, op welke manier dan ook, vind ik het gewoon superrrr fijn mijn gevoel, ervaringen en belevingen in woorden vast te leggen. Tot liefst in de kleinst mogelijke details en gevoelens, fijnsnarig en in details die normaal overgeslagen worden. Dusdanig dat je VOELT wat ik ook voelde…. DAT is dan mijn uitdaging om je ZO intens mee te kunnen nemen om te kunnen delen in wat was of mocht zijn!!
Dus daarom deze schrijfworkshop!!
Ik kijk er naar uit!!!

 

Ik voel me RIJK

De afgelopen maand was er een van pieken en dalen, waarin de toppen van de pieken toch echt de hoofdtune wisten te spelen, ondanks de soms diepe noten van pijn en beperkingen.
Ik las het nieuwe boek van Geert Kimpen; Het meisje wat aan de oever verscheen. Gewoon lekker thuis digitaal op mijn laptopje. Ik ontmoette hem en zijn wederhelft op Happinezz en las ook Godin op hoge hakken van die wederhelft Michelle Shanti. 2 boeken, 2 mensen, 2 verhalen, onlosmakelijk verbonden die me de nodige inzichten gaven. Inzichten die maakten dat ik door een andere bril keek naar mijn eigen leven en ook naar de geboorte van 2 nieuwe wereldwondertjes Jens en Matthew. Wat ben ik intens dankbaar, gelukkig en wat voel ik me RIJK.

Gedachtekronkels

Gisteren middag zat ik op een zonnig terrasje te genieten van ME-time en het boek van Michelle Shanti; Godin op hoge hakken. En wat heeft dat boek me weer een hoop gebracht zeg!!
Vandaag thuis in de weer met huishouden en zorgtaken. Echt van die dingen waar je niet perse met je gedachten echt bij hoeft te blijven, of anders gezegd waar niet altijd 100% opperste concentratie vereist is ???? En dus was er alle ruimte om dat wat het boek daar op het terras me gebracht had na te laten trillen, tot in de donkerste hoekjes van mijn brein en ZIJN, tot in de puntjes van mijn tenen. Op alle niveaus waar ik soms kan verblijven. Af en toe pak ik tussen 2 taakjes het boek er weer even bij als een vraag me in rondjes laat denken. Lees ik een passage opnieuw en laat het vervolgens diep in mij voelen wat nu het antwoord op mijn vraag zou kunnen zijn. Gedachte kronkels die meesurfen op de golven aan gedachten, ideeën en emoties. Het levert prachtige momenten op, dat kan ik je verzekeren!!! En al kan ik onmogelijk AL die bijzondere momenten onder woorden brengen, ik wil er wel eentje uitlichten.

Al jaren breek ik me het hoofd over de vraag hoe het toch komt dat er meerdere mensen zijn die 100% overtuigd zijn van het feit dat ze een reïncarnatie zijn van een bepaalde persoon. Van een ziel die ooit leefde als bv Maria Magdalena. Niet alleen de mensen die haar boodschappen nu bv channelen, maar echt de mensen die aangeven herinneringen te hebben op zielsniveau van een leven als Maria Magdalena. Herinneringen aan gebeurtenissen en emoties uit dat leven toen. Ook ik heb zo mijn herinneringen uit vorige levens. Levens waarin ik bv een bijzondere band had met mensen en zielen die ik ook in dit leven weer tegen ben gekomen en herkend heb. Ik voel me een rijk mens dat mijn levens beleving zoveel verder en dieper kan en mag gaan dan alleen het NU. Al besef ik terdege dat ik het wel moet doen met het NU en niet moet hangen in dat wat was, niet  aan dat wat was in dit leven , maar ook niet aan dat wat was in al die andere levens. Het boek Godin op hoge hakken heeft me daar toch enigszins anders naar laten kijken, heeft een extra dimensie toegevoegd aan het mogen her-inneren. Maar even terug naar waar ik mee begon, want ik dwaal af….. meerdere mensen die dus de overtuiging hebben een incarnatie van iemand, van een bepaalde ziel te zijn. Ik gaf als voorbeeld Maria Magdalena…. Ikzelf heb tijden geworsteld met het gevoel en idee dat het domweg niet mogelijk was omdat ik dat niet waardig kon zijn. IK???? Neee….. Ik weet inmiddels dat dat de neiging is die veel mensen eigen is, jezelf kleiner maken om je grootsheid te kunnen handelen. Het kunnen en durven zien welk een Godin je werkelijk bent, daar is dat een onderdeel van. En ja af en toe durf ik me idd die Godin te voelen, en de grootsheid ervan. Maar dan nog bleef de vraag…. Hoe kan het dat er meerdere mensen zijn die zich herkennen in een bepaalde ziel, een bepaald mens wat ooit leefde en nu gereïncarneerd zou zijn??? Het boek van Michelle; “Godin op hoge hakken” gaf me hierop het antwoord!!!! Het was slechts 1 zin….. en DIE trilt dus enorm in me na vandaag, dat wat het met zich meebrengt, wat het wel niet impliceert!!! WOW……. We zijn niet allemaal incarnatie van die ene ziel….. nee….. wij als vrouwen tappen in op het collectief bewustzijn van de vrouw!! En Maria Magdalena is daar onderdeel van natuurlijk.  Het is dus net zoiets als met de Akasha kronieken!!! Een nieuwe puzzel ontvouwd zich in mij. Een nieuwe zoektocht waar ik trappelend van ongeduld aan wil beginnen, en ja al begonnen ben natuurlijk!!!! De vraag en de antwoorden willen voelen, welke herinneringen zijn werkelijke incarnatie herinneringen en welke komen uit dat collectief vrouw bewustzijn. En hoe zit het dan met de herinneringen bv uit levens waarin ik man was……

Dankbaar dat ik ben wie ik ben en mag ZIJN wie ik wil zijn en daar alle tijd voor heb ????

Godin op hoge hakken van Michelle Shanti

Vandaag ging ik na een hectische ochtend op kantoor met een stormachtige tegenwind op mijn fiets weer richting Arcen. Ik had opnieuw een afspraak bij Rob van Acu-balance aan het begin van de avond. Ik zou alleen niet gaan dobberen bij het Thermaal bad omdat dit pinksterweekend mijn actiekaartjes niet geldig waren. Dus besloot ik een middagje van het terras bij Hotel Restaurant Rooland te gaan genieten. Even echt een paar uurtjes ME-time. En zo zat ik daar dus onder het genot van een hapje en een drankje de hele middag met de schat van mijn dag; het boek van Michelle Shanti- Godin op hoge hakken. De inleiding had ik al eerder gelezen en dus wist ik dat het boek veel beloofde. Ik stond open voor een mooie bijzondere middag met weer nieuwe bijzondere inzichten en mogelijk een aantal Ohh’s en Ahhh’s met vallende kwartjes enzo. Het bleek echt veeel meerrrr dan dat!!!

WAT een herkenning!!! Vele namen in het boek kon ik klakkeloos vervangen door de namen van mijn zielenzusters of die van mijzelf!!! Maar de grootse Eye opener en het kwartje wat zogezegd minstens een ton gewogen moet hebben was deze alinea: ( nu volgt eerst een heleboel geblader en gezoek, waar stond het ook alweer…. Op welke bladzijde… want al liet het een mega stempel na op mijn ziel door dat kwartje van een TON, de bladzijde had ik niet onthouden hoor ???? )
”Ik was alleen zo sterk verbonden met mijn oorspronkelijke zelf, dat ik contact had met het collectieve vrouwengeheugen dat in mij, en in elke vrouw, lag opgeslagen”
Ooooooo zit dat Zoooooo  was wat er echoode door mijn hele wezen!!

Terwijl ik in het laatste hoofdstuk van het middengedeelte las hoe de Godin op hoge hakken door het bos wandelde en nieuwe ontdekkingen deed, smulde ik van een asperge soepje en een heerlijke gamba salade. En terwijl ik mijn innerlijke mens verwende met dat lekkere dineetje werd ook mijn spirituele innerlijk verwend. En ik besef nog maar weer eens hoe zeer ik het getroffen heb met mijn persoonlijke vrijheid en ook de bijzondere relatie die ik daarnaast al meer dan 25 jaar heb met mijn wederhelft. Hij die mij zoveel ruimte geeft en bied om te ontdekken wie IK ben, om te mogen groeien en alles te zijn naast mama, vrouw van etc

Maar ff kort door de bocht dus….. zoek je nog leesvoer??? Iets wat werkelijk iets toe te voegen heeft? Waar je mee verder kan op je eigen pad?? Lees dan idd Godin op hoge hakken van Michelle Shanti!!!

Dank je wel Godin op hoge hakken voor een bijzondere middag met een Godin op een terrasje zomaar ergens in het Limburgse land.