Vakantaseren

Een nieuw woord…. Voor mij althans….. ik las het vandaag, vakantaseren. Tja, je begrijpt dat ik niet hoef na te denken over de betekenis, want al voor dat ik dit woord kende stond het me al op het lijf geschreven; vakantaseren!!! Ik googelde er ff op en zag dat er een slimme ondernemer was die het woord blijkbaar bedacht had als naam voor zijn onderneming. Een onderneming die draait om bijzondere vakantie belevingen dus. Nou…… heeel eerlijk gezegd heb ik daar geen onderneming bij nodig om helemaal op te gaan in het vakantaseren hoor!!!….. Ik zet vakantaseren om in vakantiseren! De vakantie fantasie realiseren dus.

Sinds ik de moederrol ingeruild heb voor de oma rol is er meer ruimte ontstaan voor MIJ met al mijn hoop, wensen en uitdagingen. En daar loopt het vakantaseren als een vuurrode draad doorheen hoor!! Vakantaseren is voor mij in de kern Avontuur!!!!! Beleven, ervaren, out of the box mogen gaan, ontmoeten, ontdekken en nog zoveel meerrrrrr.

Vakantaseren is onderdeel van mijn eigen wijze levenswijze, Vakantaseren is het begin van een pad wat ik wil lopen. Een pad waarin nog vele zijwegen mogelijk zijn in vele dimensies. Xo las ik afgelopen week bv een nieuw boek; Het meisje wat aan de oever verscheen van Geert Kimpen.  Dit boek ging voor mij een beetje vooraf aan een nieuwe rode draad vakantaseren….. Ik las, ik genoot, ik gloeide, ik liep vooruit op vakantaseren….. en besefte dat mijn vakantaseren onderdeel is van mijn ZIJN. Maar de inzichten op dit nieuwe stukje pad brachten me ook nieuwe zijwegen en tegelijk een nieuwe vuurrode draad. En ik weet….. dat  DAT wat lijkt op raaskallen soms de basis is van weer een nieuwe vakantasie!!! Een nieuw stukje IK wat een nieuw pad heeft ontdekt en dus vele nieuwe vakantasieën die ineens geboren worden.

Oja, ik snap het HELEMAAL als je de rode draad nu ff kwijt bent hoor!!! Lekker laten gaan en je richten op een sprankje inspiratie wat je hier of daar misschien voelde. GRIJP dat vast en zoek naar JOU Vakantasie. Want het is deel van JOU leven, JOU genieten, en JOU realiteit!!!

Mijn Modron bestelling is binnen!!

Al vele jaren is de maan voor mij een soort van rode leidraad in mijn leventje. Mijn steun en toe verlaat en baken in het Universum. Waar ik ook ben, in welke hoedanigheid dan ook, in welke staat of status (en interpreteer dat gerust zo breed als je maar wil)…. Maan is mijn houvast en veilige thuis. Vanuit Maan ontdekte ik niet alleen het Universum buiten mij, maar ook IN mij.

Op dit moment in mijn leventje sta ik wederom op een soort van kruispunt. Mijn lichaam staat even centraal. Om wat lichamelijke ongemakken, en om de hormoonhuishouding die aan het veranderen is. Ik sta op de drempel van een nieuw stukje vrouwelijkheid in mijn mens zijn. Nadat ik ruim 40 jaar met mijn vrouwelijkheid de maan heb gevolgd moet ik nu op zoek naar een andere manier om de verbinding te voelen en ervaren. Dat vind ik heel spannend en zie het tegelijk ook als een mooi avontuur.

Nadat ik een aantal jaren de Modron Maan Agenda gebruikt had in mijn zoektochten naar mijn weg en groei besloot ik nu dat dus ook maar anders aan te gaan pakken en NOG dichter naar mezelf toe te halen. En dus besloot ik het vrouwenorakel te bestellen en daar mee aan de slag te gaan. Superrrr mooi en extra mooi meegenomen was natuurlijk ook het dag/schrijf boek erbij wat perfect aansluit en bruikbaar is voor wat ik met het Orakel voor ogen heb. “Mijn weg naar Geluk”= mijn weg naar opnieuw weer totaal vrouw te mogen zijn in dit deel van mijn leven. En dan bedoel ik niet alleen de Aardse vrouw van als partner, of de vrouw als moeder van en oma van…. Ik weet dat ik ook een andere fase kan ontdekken als de vrouwelijke priesteres, de kruiden/medicijnvrouw of mijn eigen Goddess in mijn eigen Universum.

En vandaag kwam mijn bestelling dus binnen.
En voor dat ik alles eens rustig op mijn gemak ging lezen trok ik 3 kaarten. Als een soort van basis…..
En nadat ik ze las kon ik alleen maar volmondig beamen; JA dit is waar ik sta en naar toe wil!! “Mijn weg naar geluk”

De kaarten:

Kaart 0: IK, dankbaarheid, Mijn weg naar geluk

Kaart 9: Berk, Leven, Weg van draagkracht

Kaart 34: Wijze vrouw, Zij die het leven ervaren heeft

Toelichting:

Ineen korte samenvatting zeggen de kaarten (0)dus dat mijn bijzondere pad in dit leven draait om de Godin en mijzelf. (9) Een pad waarin ik mag vertrouwen op mezelf waarin ik het deel ben van het geheel en wat ik daarin kan en mag betekenen. (34) En waarin ik nu idd zoek naar de wijsheid van de Madre en luister naar haar traagheid en gezag.

Sacred Path of the Goddess – Perpetual Diary by Tiana

De afgelopen weken was mijn thema ( vanuit de hapto sessies) de dingen kunnen “laten”. Met andere woorden; de ogen gewoon even sluiten voor iets, niet voor alles een oplossing willen of moeten zoeken, niet altijd zo hard werken, ook niet aan mezelf. Gewoon de dinge LATEN dus en verblijven in het NU met wat IS. Loslaten dus ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat soms echt verrekte moeilijk vond en nog zal blijven vinden hoor!!! Maar zo bewust daar van uit gaan heeft me zeker wel geholpen te ontdekken wat het voor me kan doen. Toch merkte ik ook op dat de scheidslijn ERG dun kan zijn.
Wat ik daar mee bedoel? Ik zal proberen dat uit te leggen.

In december en Januari merkte ik steeds duidelijker dat het niet goed met me ging. Ik was moe, had last van mijn lijf en kon het maar nauwelijks opbrengen iets te doen voor mezelf, want na het werken was mijn energy domweg OP. Het was geen kwestie van een keuze iets niet of wel te doen en gewoon de boel de boel te laten. Ik kon niet anders. En dus bleef t vaak bij een voornemen tot… ,de wens om…, en soms kwam ik zelfs niet eens tot de wens ….. Ik stelde voornemens bij of zelfs helemaal uit. Ik kwam niet verder dan domweg alles gewoon maar te “laten”. Ook de pijn en last van mijn lijf dus.
NU heb ik wel de energy en handel ik vanuit die keuze dingen te “laten”. Maar merkte ik de afgelopen week dat ongemerkt dat andere soort “laten “mee sijpelde en er soms ongemerkt mee door glipt.  Nam ik me voor, stelde ik uit en werd ik boos op mezelf toen het me helder werd wat me gebeurde. Met vervolgens het inzicht dat boos op mezelf worden niet helpt, dat ik ook dat mag vaststellen en vervolgens mag “laten”. Zelfs de pijn in mijn lijf die al weken weg was, kwam weer terug maar ging niet weg door de dingen te “laten”…….

Ook ontdekte ik dat de dingen “laten” het makkelijkste is als ik dicht bij mezelf kan blijven, meer naar binnen gericht dan naar buiten. En al mijmerend daarover ging ik op zoek naar hulpmiddelen om bij mezelf te blijven. Behalve mijn creatieve uitingen herinnerde ik me ook de periode waarin ik de maanfases volgde en daar de bijbehorende godinnen bij ontdekte. Dat was een mooi en intens proces!! In en met mezelf <3 het is dan ook beslist geen toeval dat ik enkele dagen geleden op t pad kwam van Tiana Art , een bijzonder mens uit Glastonbury  met haar bedrijfje Goddess Temple Gifts, Ongelooflijk geïnspireerd raakte door haar ART en na mailcontact met haar zelfs ook haar diary nog kon bestellen; Sacred Path of the Goddess Perpetual Diary. Een van de allerlaatste exemplaren.  Ik kijk er naar uit om met hulp van dit pad op weer een nieuwe manier de dingen in mezelf te ontdekken. Je gaat er vast nog een en ander over lezen 😉

Vanavond keek ik ook naar een soort van docu; INNSAEI – THE POWER OF INTUITION
Insaei is een heel oud IJslands woord met meerdere betekenissen.
Het kan “de zee binnenin” betekenen, wat onze innerlijke wereld is zonder grenzen of kaders, een constant bewegende wereld van visie, gevoelens en verbeeldingskracht die geen woorden bevat.
Het kan betekenen “binnenin zien”, wat betekent dat je jezelf kent en dat je jezelf goed genoeg kent om jezelf in andermans schoenen te kunnen zetten.
En het kan betekenen “van binnen naar buiten kijken”, wat betekent dat je een sterk innerlijk kompas hebt om je weg te vinden in onze steeds veranderende wereld.
De film gaat over een zoektocht naar de kunst om contact te maken met je innerlijk in de wereld en onze maatschappij van nu. Er wordt gesproken over intuïtie en hoe dit ons mensen verbind vanuit dat innerlijk.

Deze film vertelt me hoe intuitie werkt bij de manier waarop we onze hersenen gebruiken. Intuitie betekent je hele brein laten vloeien. We zien de linkerhelft vaak als de logische kant van de hersenen. Maar intuitie is vaak gebaseerd op ervaring. Alle levenservaring die we hebben, die steeds groter  wordt. Dat is dus de rechter hersenhelft.  Maar als je los laat en je creativiteit een kans geeft, kun je creatief denken over de wereld en hoe je die ziet. Je kunt compleet verschillende  gedachten nemen en die samenvoegen tot een volledig nieuw geheel. Daar komen grote beslissingen en goeie ideeën van.
Als ik verder wil komen vanuit oude problemen, oude patronen etc moet ik dus niet hetzelfde blijven handelen en reageren maar terug naar mijn intuitief voelen, ervaren en handelen.

En ik denk dat het pad in het boek van Tiana me daarbij gaat helpen.

quotes John Muir

Vanmiddag keek ik een aflevering over de nationale parken in USA met hun grondleggers president Roosevelt en natuurdichter John Muir.
2 gedichten/qoutes daaruit wil ik graag met jullie delen.

The sun does not shine on us but IN us.
The rivers flow not past us but through us.
Break away once in a while and wash your spirit clean

* * * * * * *

The whole Universe flying through space with other stars…….
Al singing and shining as ONE……
apears as an infinite storm of beauty.
Here nature may heal and give strenght to body & soul.

Lariks, de eerste stap in de eerste wet van Creatie

De afgelopen week heb ik me ondergedompeld in de wereld van Geert Kimpen en me mee laten nemen op de stoom van woorden in de geheime Newton.  Mee gesurft op de golven gebeurtenissen en emotie die zo enorm bij me aansluiten. Het is ook mijn geloof en rotsvaste overtuiging zoals hij schrijft over het Goddelijke. Gisteren sloot ik het boek met een diepe zucht af. Het verhaal was uit., voor zover een verhaal echt UIT kan zijn althans. Het verhaal had in ieder geval mijn eigen boek weer even helemaal open gelegd…….. Letterlijk mijn boek wat ik zo graag af zou willen maken, maar waar ik al maanden zo in blokkeer.
Vandaag begon ik in een ander boek van Geert Kimpen; stap voor stap van wens naar werkelijkheid.
En al na hoofdstuk 1 wist ik waarom mijn zus me ook dit boekje meegegeven had, al weet ze dat zelf waarschijnlijk niet. Haha Want het is een hulpmiddel om ergens te kunnen komen. Een wens die gerealiseerd mag worden.

En zoals vaker als ik in de juiste stroom stap wordt ik opgetild en meegenomen, op enorme golven en in een storm aan info, energy en reuzenstappen die helder worden. Reuzenstappen die in kabouterformaat gezet mogen worden. Heel even gaat de storm dan liggen zodat ik de eerste stapjes uit kan werken en zetten………..

Het boekje van Geert Kimpen gaat over de 10 wetten van creatie. En in heldere stappen leidt het je over het pad van de 10 stappen.  De 1e stap hoort bij de 1e wet, de wet van het heimelijk verlangen. En daarbij hoort het planten van zaad van een boompje, je levensboom die je met al je liefde en aandacht mag gaan verzorgen zodat je boom tot volle wasdom zal komen.

En dus dacht ik na over welke boom ik wilde gaan planten. Wat paste er nu bij mijn wens mijn boek af te maken en in de wereld te zetten? Ik realiseerde me heel goed dat deze wens onderdeel is van een groter geheel. Een groter geheel waar ik al jaren bewust mee bezig ben, om te groeien en me te ontwikkelen tot steeds meer mijn werkelijke IK, om te ZIJN wie ik BEN. En vanuit dat ZIJN iets te betekenen  voor de wereld, het AL.
Alweer ruim 10 jaar geleden zette ik voorzichtig de eerste bewuste stappen op dat pad van spiritueel groeien, en ontdekken. En schreef ik mijn 1e E-boekje. Ruim 1500x werd het gratis gedownload  en ik besefte dat ik inderdaad bereikt had wat ik ermee had willen bereiken. Laten lezen en herkenbaar laten zijn van wat je zoals tegen kan komen op dit pad. Laten weten, je bent niet alleen hierin……
Een nieuwe periode diende zich aan en ik schreef verder met in gedachte het plan dit deel van mijn pad en ontwikkeling ook te willen delen. Maar dan niet alleen als herkenning voor een ander, maar ook om iets aan te reiken aan info en groeimogelijkheden. De Godinnen en de maan maanden die ik doorliep hielpen me daarbij. Ik sloot de periode van Godinnen en Maan af in Mexico Tulum en werd daarna gedwongen tot een periode van rust. Langzaam krabbelde ik weer op, maar hoezeer ik ook mijn best deed, mijn boek wilde niet open om af te ronden. Poging na poging, steeds weer…..  Ik blokkeerde zodra ik het open sloeg. Tot vandaag dus…….

Om de stappen van Geert Kimpen goed te kunnen volgen moest ik eerst terug naar de boom die ik mag gaan zaaien en laten groeien. Maar ja waar laat ik nu zomaar een boom he!!?? Ik sloot mijn ogen en vroeg om hulp daarbij. En om er geen ellelang verhaal van te maken….. werden mij de letters Larix getoond. Meteen bij de 1e google poging kwam ik op een website waar ik zaden kon bestellen en onderaan de tekst over Larix de afsluitende zin in de tekst dat deze Larix prima gebruikt kon worden voor Bonsai. Weer sloot ik mijn ogen en hoorde ik “Wat groots kan zijn in het klein verscholen” En hoe ik daarna ook verder googelde, geen enkele website meer waar ik zaden kon bestellen. Haha!!!

Ik besluit dit stukje met een samenvatting over Lariks J en wacht de zaden af die met de post misschien wel voor het weekend hier zijn. Ik zit midden in stap 1 en de 1e wet <3 Dank je wel Geert Kimpen dat je me de weg wist te wijzen <3

Lariks hoort bij een zeer oude boomsoort, de dennen, die al ca. 30 000 jaar geleden op aarde groeiden. Spectaculair is de lariks door zijn prachtige geeloranje gekleurde naalden in het najaar. Naamgeving en verspreiding. De betekenis van het woord larix is onbekend, maar decidua betekent loofverliezend. Lariks is de enige Naaldboom die in de winter kaal is omdat hij zijn blad /naalden verliesd. Hij is eenhuizig, d.w.z. mannelijke en vrouwelijke bloeiwijzen zitten aan dezelfde boom.

Mythologie
Lariksen werden als heilige bomen op bedevaartsplaatsen geplant. In de voorchristelijke tijd werd hij door een volk in het noorden van Siberië als goddelijk vereerd. In een bosje van 7 lariksen werden magische rituelen uitgevoerd.
In Tirol werd de Lariks als heilige boom vereerd. Wie een tak van deze boom afsneed, ontvind zelf een bloedende wond, die niet genas voordat de wond van de boom genezen was. Kegel
Lariks is de boom van feeën en tovenaars. Hij werd in de Alpen vaak als huisboom aangeplant omdat men geloofde dat hij vriendelijke boomgeesten zou herbergen. Het huis zou niet door de bliksem getroffen worden.
Een plaats, omgeven door lariksen, was de dansplaats voor bergfeeën. Rook van larikshout beschermde voor negatieve invloeden en geesten.
In de walpurgisnacht (feestnacht van de heksen) werden larikstakken aan ramen en deuren gehangen om heksen en boze geesten te verdrijven en de kinderen voor de boze blik te beschermen.
In de volksgeneeskunde maakt men geneesmiddelen van de bast, het hars en de jonge spruiten. Uit het hars wordt de zogenaamde lariksterpentijn gewonnen (Venetiaans terpentijn). Hars wordt ook gebruikt voor de genezing van wonden, psoriasis, hoest, bronchitis. Het werkt ontsmettend, bevordert een betere bloeddoorstroming, is slijmoplossend en licht de stemming op.