Corona gedachten spinsels 7 mei 2020

Vanavond zat ik op gepaste afstand van ruimmmmm 2 meter met de eigenaren van het huis waar ik nu woon. Het is een heel lief koppel van 75 en 85 jaar die hun hele leven KEI hard gewerkt hebben op de boerderij die hun in levensonderhoud voorzag en inmiddels deels verbouwd is tot oa een aantal appartementjes waardoor ik hier kan wonen.  Na een dag vol van stress kom ik dan thuis en zie hoe ze gezamenlijk in het tuintje staan te schoffelen. Even een korte pauze waarin we praten over de kroonkraanvogels even verderop. Heb jij ze nog gezien??? Jaja…. De boer is wel aan het maaien nu…. Hopen dat ze blijven he!!!! Als DAT maar GOED gaat he!!! Maar ja… een nest met jongen zit er mogelijk niet meer in dan he zegt manlief…. Nee…. Tja…. Mogelijk niet nee … En we gaan verder ieders ons weegs….. Later die middag ontmoeten we elkaar weer, in zo’n korte schoffel- break… ze zijn bijna klaar… nog 1 rijtje te gaan!!! Ik pak er een tuinstoel bij en neem even uitgebreid de tijd om bij en mee te kletsen. Over schoffelen, Kroonkraanvogels en gezondheidzorg in al zijn soorten en maten, maar vooral de afwijkende die zoveel brachten al… #grijnzzz  Het is een bijzonder stel, die 2, met ook een bijzondere zoon, die echt zoveel tijd en aandacht besteed aan zijn ouders, zorgzaam, behoedzaam, voorzichtig, zijn keuzes maakt. En IK die van de zijlijn mee mag kijken in deze mooie liefdevolle familie die ZOOO graag voor elkaar zorgen. En ja…. Tuurlijk is ook DAAR wel eens wat he…. Want is dat niet overal??!!
Maar het zijn echt mensen die met 2 benen in het leven staan en midden in de natuur van dat wat IS. Zo kwam de vrouw des huizes me vandaag bv vragen of ik de vogeltjes nog gezien had… die met dat gele stuk… hoe heten die ook al weer??  Tja…. Iddd die vallen nu met bosjes dood neer door een vogelziekte…. Maar ja… hoe benoem je dat niet AL te choquerend he??? Oooojaaaaa… dat was idd op televisie zei ze…. Maar dat was toch in Duitsland?? Hahah… tja de grens is hier echt letterlijk bijna om de hoek…. Ach ja……

Dankbaar voor dat wat IS…. Bewonder ik dat stel en bedenk dat heeel veel andere ouderen een ander verhaal te vertellen hebben…..

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *