Corona perikelen

Vrijdagmorgen al voor 5 uur schoot ik wakker. En het eerste wat ik dacht was ” oja…. vandaag ga ik naar de sauna!!!!”

Nou….. dat zou nog heel veel voeten in aarde hebben en nog al wat 5en en 6en verder wist ik dat mijn saunabezoek echt heeeel anders zou verlopen dan gedacht. En voordat ik überhaupt aan sauna kon gaan denken was er nogal wat aan corona commotie op kantoor. Ik was voor half 7 al op kantoor en kon dus lekker vroeg aan de slag met mn werk. Al was dat werk die vrijdag echt geheel anders dan gepland en verwacht. CORONA IN THE LEAD. dus ik printte, vouwde, vulde en beplakte, stoeide met etiketten instellingen van honderden cliënten, liep naar Appie en haalde nog een pak postzegels en sloot bere trots mijn pc af om half 1. KLAAR om naar de sauna te gaan dus!!! Dacht ik……

Het waaide…. het regende met vlagen…. en ik fietste heel stoer van Horst naar Grubbenvorst om daar de pond de Maas over te nemen….. tja…. Jammerrrrr dan… HOOG waterrrr en dus GEEN pond. Ik besloot nog niet op te geven, ik wilde immers naar mijn welverdiende sauna middagje ???? Maar ook in Lottum en Grubbenvorst stroomde datzelfde water door de Maas. Maar geen brug was mij te ver die middag en dus was het Velno waar ik er over kon. En zo werd het dus 15.30 ipv 13.30 eer ik aankwam bij Thermaal bad Arcen. Dankzij de Corona maatregelen ( max 100 gasten tegelijk ) moest ik even op mijn beurt wachten en werd daarna beloond met een weldaad aan rust in het sauna gedeelte. Waar ik ronde na ronde steeds slechts 1 of 2 andere mensen trof maar vaak ook de sauna helemaal voor mezelf had. Ik ontdekte een miniatuur sauna tuintje waar afkoelen in de frisse buitenlucht een weldaad voor mijn lijf was en ik heerlijk wolken kon kijken op een van de bedjes. Vol verbazing keek ik niet alleen naar de prachtig voortbewegende wolken die een spel speelden van steeds weer veranderende figuren, maar ook naar het spel van de zilveren energy waar ik zo van kan genieten. De kleine puntjes en streepjes die als bliksemschichtjes door de lucht schieten. Het lijkt een chaos zonder richting maar ik weet dat als je vooral NIET focussed de patronen zichtbaar worden en die los rondschietende bliksemschichtjes ineens samenvallen in een enorme vortex. Ik ken die patronen want ik heb er al vaker van genoten en me er in mee laten nemen. Maar op dat moment, die vrijdagnamiddag is het anders. Intenser!! Ik moet meer mijn best doen om me niet meteen in de vortex op te laten nemen en in het hier en nu en het moment te blijven daar in dat kleine sauna tuintje. En dat komt deels omdat ik me enorm ZEN voel, de stilte en rust in mezelf is weldadig. Maar ik zie en voel ook de hogere intensiteit van die energy om me heen. Ieder zilver bliksemschichtje is intenser en dus het patroon, de vortex ook! En dan werkt dat niet als een optelsom aan energy maar  het verheft zich naar de hogere macht. In een ooghoek zie ik een man de tuintrap afkomen. Hij kijkt even rond en verdwijnt weer. En ik laat me daarna even gaan en laat me meenemen in de kolk aan energy.

Enige tijd later waarschuwt mijn lichaam me dat mijn buitenkant voldoende is afgekoeld en ik weer aan een nieuwe sauna ronde kan beginnen. De zojuist opgedane nieuwe inzichten neem ik met me mee de bamboe sauna in om ze nog eens even in alle rust daar langs mijn geestesoog te laten gaan. “Herkauwen” noem ik dat dus lachend in en om mezelf. Van die andere dimensie meenemend naar deze.

Behalve de max 100gasten corona richtlijnen zie je ook in de rest van onze leefgemeenschap hoe aan richtlijnen invulling wordt gegeven. Zo heb je dus de “minimaal 1 meter afstand houden, geen geld uitwisselen via handcontacten en de sociale-onthouding adviezen. Het is idd rustig op de weg en in het OV en ik zie buschauffeurs achter rood met witte linten om hun persoonlijke ruimte van die meter te kunnen garanderen voor zichzelf. En wat de sociale onthouding betreft….. naast heerrrlijk ALLEEN wandelen vandaag en morgen ga ik genieten van de online contacten, lekker beeldbellen met de koffie, uitgebreid bijkletsen met de lunch, en keto tapas bij een video-call. Ik kom dit weekend echt NIETS te kort en tel mijn zegeningen.

Fijn weekend iedereen!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *