De sleutel op de deur naar mijn Universum

Ik heb me vanmiddag in een stil hoekje van een restaurant genesteld met papier en pastels. En ben verder gegaan met mijn tekening ” ik ben mijn sleutel van de deur naar het Universum”. Ik kom er heerlijk tot rust samen met Me, Myself and I 😉 . En straks om de hoek weer naar m’n acu-held om de interne hitte en meer te bestrijden. Nog meer dan een uur over om ook nog even te schrijven ♡ en zo mijn vrije middag goed te besteden.

Mijn sleutel van de deur

Ik zit vandaag niet op kantoor maar op mijn eigen werkplekje thuis aan tafel. Het is niet alleen de extreme hitte buiten die me thuis houd, maar ook de onrust en onbalans van de laatste dagen. De interne hitte doet nog een extra duit in t al veel te warme zakje en zware hoofdpijn plaagt me en maakt t werken moeilijk.  Mijn Koshi water windgong hangt net boven de ventilator en tingelt er heerlijk ontspannen op los. Na een uurtje of 2 besluit in de boel de boel te laten en sluit mijn werklaptop af. En omdat ik weet dat creatieve energy me altijd helpt bedenk ik wat ik vandaag wil doen. Mijn mozaïek is klaar dus ruimte voor nieuwe ideeën.

Ik sta vandaag op de 1e tegel van weer een heel nieuwe periode van de maya kalender, Witte tovenaar op 1. Een wandeling op het witte pad die 13 jaar in dat teken zal staan. Een pad waar ik mijn bijdrage aan mag gaan leveren vanuit mijn eigen wijsheid en kracht die ik vooral de afgelopen 13 jaar op het rode pad ontwikkeld heb lees ik. Ja dat kan niet anders dan over mijn spirituele ontwikkeling gaan weet ik. Ik hoef slechts de deur te openen naar het weten dat voorbij gaat aan denken, lees ik vervolgens. Ja….. dat is inmiddels deel van mijn eigen wijsheid en die deur is geopend!! Ik ontdekte namelijk dat ikzelf de sleutel was waarmee die deur gesloten leek. En niemand die me bij die open deur tegen zal houden. Ik wordt er verwelkomt door de meest zuivere energy die ik tot nu toe ervaren heb. JA!!! Daar kan ik over tekenen, en hmmmm ja de pastel past daar zeker heel mooi bij!! Aan de slag dus #grijnzzz

Water…..

Water is altijd wel al mijn “ding” geweest. Als ik rust zoek, zoek ik het water op, Of het nu op de fiets naar de Maas is of met de trein naar zee….. Maar het is ook niet voor niets dat ik zo graag naar thermen, wellness etc ga waar dan ook. Ik kan heerrrlijk ontspannen in water. En zo ontwikkelde ik bv geheel intuïtief mijn eigen watermeditatie die me niet alleen innerlijke rust bied maar ook verlichting van pijnklachten in nek en/of rug. Tja… krijg je als dat lijf een dagje ouder wordt he ???? Maar helaas kwam ik op de koop toe ook nog eens in een enorm versterkte overgangsfase met alle interne fysieke hitte  die daar bij hoort maar ook de verhitte euforische buien en de diepe dalen met het vagevuur. En je begrijpt het al…. Opnieuw is water een van mijn oplossingen. Ik vond een geweldige mix deze keer in alle manieren die bij me passen en aansluiten. En begon aan een nieuw creatief project, “Mijn watergolven” die voor verkoeling zorgen. Het toeval wil dat ik in dezelfde week een nieuwe sing &songwriter ontdekte via internet. Man man man… wat een inhoud, wat een licht, WAT een boodschap via teksten!!! The Wanderer. Ook Hij zorgde in de afgelopen week vele malen voor de healing die ik zo broodnodig had. En als ik aan mijn project werkte luisterde ik naar zijn muziek natuurlijk. Ik zeg “ZIJN”muziek….. maar eigenlijk is het HUN muziek, want die gitarist…… jeetje wat een licht verspreid die beste man, zo moooiiiii <3  Ik ga ze zekerrrrr weten ergens dit jaar ontmoeten en een warme en mooie HUG uitwisselen <3 Onderstaand de 2 nummers die op dit moment mijn rode draad zijn.

Dan nu naar de toelichting bij mijn project water….

De meermin, ME, als een vis in t water , met het gezicht naar de maan, want ze is een maanmeisje. Haar gezicht is een mini universum op zich, want in mij bevind zich ook een heel universum waar ik soms in vertoef en zwem. Het water brengt verkoeling zoals in de meditaties. Maar het water is ook in beweging en beweegt mee in de spiraal van het leven. De schuimkoppen op het water zijn mooi en intens en mogen er zijn. En al is de nacht nog zo donker , er is altijd het licht van maan en sterren.

Het werken aan dit project bracht me veel rust te midden van een woelige en onrustige week.
Het is mijn manier om me via de creatieve energy te kunnen uiten, beeld te geven aan wat ik voel en ervaar. Symbolisch.

Het voegen is letterlijk en figuurlijk weer het samenvoegen van wat er afgelopen week zo voorbij kwam, de diepte punten, de hoogtepunten, de oplossingen. En het kan geen toeval zijn dat het vandaag de dag buiten de tijd is. Morgen begint een heel nieuw zonnejaar van 13 manen. Een wit pad deze ronde, Een nieuw begin!! Hopelijk ook voor mij nu de laatste acupunctuur behandeling  voor NU in ieder geval me de balans weer bracht.

The Wanderer – These Waters

In these Waters

I’ll live, i’ll love and i’ll taste

The Sun has risen

And i’ll take one breath a day

In these Waters

I’ll try, i’ll feel and i’ll face

An Angel has fallen

To turn scars into Grace

 

I’m safe in these Waters

I drift and i flow

Accepting the Darkness

I’ve learned to let go

When nothing makes everything

And everything makes sence

I am making amends

In these Waters i roam

 

In these Waters

I’ll cry, i’ll grow and i’ll change

The Wind is howling

A flood is on its way

In these Waters

I’ll fear, i’ll fight and i’ll wait

The blind will see

The dead will hear my name

 

In these Waters

I’ll die, i’ll rise and i’ll grieve

In these Waters

I will return back to Me

 

The Wanderer – We’re all going home

I will seek and I will find

While i’ll try to keep a steady mind

I will follow all the signs

This healing takes time

I will find my way back home

 

We’re all going home

Listen to the beat of your heart when you don’t know where to go

We’re all going home

Listen to the song that’s playing on your own souls radio

 

Change will come, change will go

I’m on the right track but a different road

I’m gonna go where the wind blows

Till the end, till my heart knows

Till I find the place called home

 

And what I need, I never lost

While I’ll keep my fingers crossed

What I want is what I’ve got

What is true and what is not

I know i’m not alone

 

We’re all going home

Listen to the beat of your heart when you don’t know where to go

We’re all going home

Listen to the song that’s playing on your own souls radio

The Wanderer

 

www.thewanderermusic.com

Artist: https://open.spotify.com/artist/12j1w2RmtWd81xSKRpxhXK

Het is stil in mij…..

Het is stil in mij….. vreemd stil…..  want dit is een ander soort stil in mij dan ik ken.
Tot vandaag kende ik alleen het stil in mij als een soort van ZEN toestand, niet hoeven denken… rust, en dat voelde altijd weldadig goed!!!

De stil die ik nu voel  is het gevolg van mijn acu-behandeling bij Rob vandaag. Na een rollercoasterweek met vooral fysieke kenmerken van de overgang, volgde een diepe emo golf gisteren en vandaag waar ik erg van geschrokken ben.

De geplande afspraak van vandaag was dus ook noodzakelijk om dingen weer richting balans te coördineren. En Rob zou Rob niet zijn als hem dat niet zou lukken natuurlijk. Ondanks mijn eigen angsten, verdriet en onmachtgevoelens zag ik hoe hij als Arts keihard aan het werk was voor me. Alle info paraat op zijn bureau, opengeslagen boeken en op zijn beeldscherm. Ik zag hem soms zelfs letterlijk achter de oren krabben of zijn kin tussen zijn vingers houden. Ik was zwaar mismoedig binnen gestapt, de wanhoop letterlijk nabij…… En het is niet dat ik fluitend naar buiten liep hoor!! Maar ik kon het consult voor mezelf iig afsluiten met een anekdote die ik nog wilde delen met hem en voelde me figuurlijk zeker 100 kilo lichter ook!!

En nu, vanavond, thuis voel het dus stil in mij. Stil op een manier die ik eigenlijk alleen maar uit kan leggen als de afwezigheid van de emotie. Geen blijheid maar ook geen pijn, verdriet of boosheid meer op mezelf. Zoonlief en mijn lief lijken het wel op te merken…. Ze vragen me waarom ik toch zo “moeilijk kijk”. Ik heb geen idee wat ze dan aan me zien, ook voor hen zal het gezicht wat bij mijn huidige binnenkant hoort nieuw zijn neem ik dan maar aan.

Ik vermaak me met het leggen van nog een golfje mozaïek en beloof mezelf een fijne nachtrust straks. En al lijkt het dan heel vlak en plat met dat nieuwe soort van stil…… Ik voel me wel veilig. Zeker met de Homeopathische “nood” korreltjes die Rob me meegaf. Het vertrouwen in mezelf zal misschien wat meer tijd nodig hebben om te herstellen. Maar ook DAT komt vast en zekerrr weer goed. Ik VOEL me dan misschien wel “stil”en heel alleen, ik BEN het niet.

Kijken wat er boven water wil komen …

Het lijkt wel alsof ik in de afgelopen weken veranderd ben van het water en maan meisje naar een vuur wezen. Zo enorm sta ik af en toe in vuur en vlam op de vele manieren die passen bij deze uitdrukking. En of het nu om de euforie gaat, de innerlijke felheid van het kacheltje inside  of het vuur in mijn sloffen waarmee ik mezelf er probeer uit te lopen en voor te blijven zodat ik geen domme dingen doe……. Het is al met al een verhitte strijd met vooral mezelf.  Ik zoek naar manieren mijn vuur te temperen. Ik ontdekte hoe ik met een watermeditatie invloed kan uitoefenen, maar ja….. kan onmogelijk halve dagen in bad gaan hangen he!!! Gekscherend zei ik tegen mezelf, stel je gewoon een ijsgrot voor om in te schuilen #grijnzzz of een koele zee vol water om in te zwemmen ????. Creatieve ideetjes genoeg he!! Oja…. Creativiteit, DAT helpt me idd ook, door de creatieve energy te laten stromen raak ik minder mezelf kwijt in de waan die de hitte soms veroorzaakt.

DUS bestaat dit weekend uit een nieuw creatief project, in Mozaïek, om te kunnen spiegelen, of mezelf gewoon af en toe onder te dompelen in dat denkbeeldige water terwijl ik mezelf recht in de ogen kan kijken. JA, !!!! GOED plan. Dank je wel creatieve ikke, ik ga er mee aan de slag <3

En dus ging ik de zolder op, op zoek naar bruikbaar materiaal. Ik vond een mooie lijst.
Tja…. En als ik al niet weer in een euforische bui was dan zou je het er wel van worden toch?!!
Samen met mijn lief liep ik in het centrum alle winkels af, op zoek naar mijn spiegelmaan die straks een belangrijke plek gaat krijgen in het geheel. In de 1e winkel werd ons gevraagd of ze me kon helpen….. Ja hoor!!! Zei ik, Ik zoek een spiegeltje, rond, van 10 centimeter doorsnee. Geen rare vraag dacht ik in een drogisterij. Nou ja….. ook DAT zal dan wel aan mijn euforische bui gelegen hebben, want ze keek me toch een partij moeilijk…. Ze keek me met grote ogen aan en zei ”nou…… dat is wel ERG specifiek!!!”

Misschien heb jij het al lezende allang geraden en begrijp je dat we winkel na winkel met lege handen naar buiten kwamen. Sommige spiegeltjes waren 3, 5 of zelfs 10x vergrotend, sommige domweg te klein OF te groot dus. En van sommige zag ik meteen dat ze niet “te slopen” waren voor mijn doel. Mijn lief had de moed al lang verloren en probeerde me te overtuigen concessies te doen. Maar daar wilde ik uiteraard absoluut NIET van horen zo midden in mijn puberale bui. Nee nee, als het niet ergens in de winkel hier ligt dan ligt t gewoon ergens anders was mijn logica. Tja zegt ie dus, dan ga je dus gewoon ff naar Taiwan. Nee antwoord ik meteen, dan komt Taiwan naar mij ????

De laatste winkel die we inliepen was de Xenos. Thuis had ik in de grote lijst gekeken hoe de verhouding zou moeten zijn, en dat deed ik met een blik soep van 10 cm doorsnee. Dus toen we een spiegeltje zagen wat aan bijna alle eisen voldeed (sloopbaar, gewone sterkte en misschien net ietsje groter??? ) zochten we dus naar een blik soep om de afmeting in te kunnen schatten en vonden een blik ravioli die voldeed Jaja …. Ik weet het….. Xenos heeft ook linialen enzo ????. Hmmm het spiegeltje bleek toch bij nader inzien ruim groter te zijn dan ingeschat zonder dat blik ravioli. Bijna had ik het terug gezet toen ineens een beeld voor mijn ogen verscheen van dat ene spiegeltje met een randje van Mozaiek. PERFECT idee!!!!!

En nu zit ik er dus klaar voor om te beginnen!! Kijken wat er boven water wil komen ????