Deze vakantie stond in het teken van afronding en afsluiten van een belangrijke periode in mijn leven, mijn huwelijk en relatie van bijna 30 jaar. Samen maakten we nog wat gezamenlijk herinneringen en keken we terug op wat was….. eerst n midweek NEW York City en daarna 11 dagen MSC Meraviglia, hetzelfde schip als waar we ons 25 jarig huwelijk vierden.
Ik begon met tekenen toen we aan boord gingen. Nr1 whale in moonshine, in pastel. We voeren door de Bay of Fundy, een gebied waar oa de walvissen leven en gespot kunnen worden. Er zijn diverse mogelijkheden om tourtjes te boeken voor sealifespotting. Toch besloot ik dat niet te doen …. Ik las dat het in deze tijd van t jaar ERG koud kan zijn op t water en dat gaf de doorslag mezelf ( met mn reuma) dat te besparen. Immers… ik weet dat als ik gewoon ff goed voel, ik precies weet waar ze zijn… mijn oceanfriends, the whales & dolphins. Ik koos voor een tekening van een walvis die opspringt in wat een sprong van opperste vreugde is, badend in het licht van volle maan. Ons vertrek was daags na volle maan, en daarom staat de start van deze bijzondere vakantie dus ook in dat licht.
Betekenis volle maan 13 oktober
Jachtmaan 13 oktober 2019 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen.
Betekenis walvis
Walvis – Creativiteit, harmonie, inspiratie, familie, intuïtie. De walvis is de bewaarder van de geschiedenis van de aarde en haar geheimen. De herinnering aan het magische moederland Mu, dat eens in het westen van Amerika lag en dat alle indianenstammen als land van herkomst beschouwen, wordt door de walvis levendig gehouden. Eens was hij getuige van de grote catastrofe, waarvan het moederland slachtoffer was. Mensen met walviskracht hebben meestal een scherp gehoor en kunnen met deze gave alle informatie oproepen die in het universum opgeslagen ligt. Vaak zijn ze ook telepathisch begaafd. In veel gevallen weten ze zelf niet wat de bron van hun kennis is, en wordt hun pas in de loop van de tijd duidelijk hoe ze hun gaven kunnen gebruiken. De walvis leert de mensen hun eigen, oorspronkelijke toon te vinden en zich met hem te verbinden, want hij draagt de geschiedenis van alle levende wezens in zich. Hij toont aan dat de juiste frequentie een genezende werking heeft. Met zijn hulp kunt u leren u met de oeroude taal te verbinden die nog voor de ontwikkeling van de huidige taal werd gebruikt als communicatiemiddel. De walvis wijst altijd de weg naar uw eigenlijke geestelijke betekenis.

Aan de 2e tekening begon ik nadat ik mijn zusje en de Kids zag, toen we dus van USA naar Canada reisden. Octopus kruiste daar meermaals mijn pad
Octopus: Geheimzinnigheid, camouflage, behendigheid, intelligentie, concentratie
Vlinder – Transformatie, balans, gratie, symbool voor de ziel, geestkrach, de tijdelijkheid van dingen. In china staan ze voor huwelijksgeluk en vreugde De vlinder is het symbool van verandering in het hogere. Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Elk nieuw idee en elke stap tot zelfontplooiing spiegelt zich in de ontwikkelingsgang van de vlinder. Zijn eifase staat voor de geboorte van een idee. In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee in een daad zal worden omgezet. In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden. Het te voorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde over de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten. Vlinders wekken ons ertoe op omhoog te komen en ons te bewegen, om net als een vlinder over de bloemen te dansen. Dansen geeft ons de zoetheid van het leven terug. Vlinders hebben smaakreceptoren op hun voorpoten dwz dat elke stap voor plezier moet zorgen. Eroverheen lopend proeven ze de bloemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Fleur op, kijk uit naar verandering. Besef dat alle verandering goed is.

En vervolgens dus nr 3. Met de afronding van de cruise in zicht, ook de afronding van waar deze cruise voor stond. En dus een lady phoenix in transformatie naar een nieuw leven, met in haar rug gesteund door de hummingbird, De kolibrie die de transformatie extra ondersteund.
Kolibrie – Schoonheid, waakzaamheid, geluk, boodschapper, onuitputtelijke vreugde, levensnectar. De kolibrie houdt van het leven en van vreugde. Hij geniet van mooie bloemen en de harmonie en de natuur. Hij is heel gevoelig voor onharmonische trillingen en vlucht ervoor weg. De kolibrie is uitsluitend gericht op schoonheid en esthetiek. Zijn medicijn is de verbreiding van liefde en vreugde, zowel onder de bloemen als onder dieren en mensen. Veel planten bloeien en leven voor hem, omdat hij ze verspreidt tijdens het verzamelen van nectar. De magie van de kolibrie is dat hij het hart opent. Om die reden worden op veel plaatsen kolibrieveren voor liefdesmagie gebruikt. Zijn vliegtechniek is uniek in het vogelrijk, want hij kan naar voren en naar achteren vliegen en in de lucht stilstaan. Volgens de oude leer van de Maya behoort de kolibrie al tot de volgende cultuurperiode, de vijfde wereld. Deze kleine, tere vogel heeft geen enkel verstand van wereldse dingen. Zijn leven is voor hem één grote duizeling van geluk. Mensen met kolibriekracht hebben dezelfde geaardheid. Omdat ze steeds op zoek zijn naar evenwicht en vreugde, helpen ze anderen levensvreugde te ontwikkelen en halen het beste uit hen. Net als de kolibrie hebben ze een hekel aan lelijkheid en een slecht humeur en vinden ze altijd plekken waar de schoonheid woont.
Kolibrie: Geluk, schoonheid, snelheid, waakzaamheid, lichtheid, boodschapper
Feniks – Dood en wedergeboorte, zonne-energie , magie. Transformatie

Bloesem staat natuurlijk voor lente, een nieuw begin en groeien. De kersenbloesem heeft in Japan extra betekenis. Hier staat deze bloesemsoort, sakura, voor het leven en dat we dat niet in de hand hebben. De weersomstandigheden zorgen bij de bloesem letterlijk en bij een mensenleven figuurlijk voor de duur van de bloeitijd. De ene bloesemsoort zal korter stralen dan de andere en het is heel belangrijk met volle teugen te genieten van de bloeiperiode.

In alle 3 de tekeningen is achteraf zo enorm veel te herkennen wat ik er niet bewust in stopte. Een aantal opvallende onderdeeltjes: Het water voor de stroming van energy. In de eerste het kader links langs de kant, de 2e het kader ergens in t midden en de 3e dus rechts langs de kant. Een verschuiving…. En dat is OK!!! Op zoek naar balans. En dat wordt dan dus tekening nr 4… de balans.
Met in de levensboom natuurlijk Goddess aanwezig in de kern (zo ook in mijn kern) Tussen maan en zon en omringd door al die totemdieren die een rol speelden deze weken. Walvis, Octopus, vlinder, Zeester, Phoenix, (Kersen)bloesem, Kolibrie. Met snake die de eeuwige circel in stand houd. De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks οὐροβόρος en betekent staart-eter. … Het is een afbeelding van een slang die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Het symboliseert de cyclische aard van de natuur, het eeuwige terugkeren en de eenheid van alles

De Tattoo Studio

Nog niet zo lang geleden vertelde ik je hoe mijn droom ineens in de werkelijkheid werd gezet!!
http://www.eanna.info/over-cadeautjes-enzo/

Gisteren schreef ik over mijn noodzaak om te schrijven en over mijn schrijversveertje.
http://www.eanna.info/mijn-schrijversveertje-for-real/

Vandaag wil je ik vertellen over mijn middag bij de tattoo studio waar dromen dus werkelijkheid werden.

En dat begon dus eigenlijk donderdagavond al. Haha Na mijn keuze alleen verder te gaan was ik natuurlijk de afgelopen week volop in de weer met van alles en nog wat om de boel op orde te krijgen en mijn eigen plekje te creëren in de caravan op een mooie kleine familiecamping.  In de avond moe maar voldaan zat ik dus aan mijn tafeltje met mn laptop en gaf ik spontaan gevolg aan een impuls van dat moment. Ik meldde me aan op een spirituele-dating-community, voor gewoon vriendschap of meer….. En terwijl ik de profielen doorkeek en hier en daar wat las was daar ineens dat momentje waarop ik vreselijk om mezelf moest lachen. Het was bij het profiel van een goed uitziende man. Ook de beschrijving was echt leuk geschreven. Het hield dus letterlijk mijn aandacht wel vast en genoeg interesse om verder te lezen. Tot aan die ene opmerking….. hahaha “geen tattoo’s” en ik klikte dus zonder enige twijfel DIRECT op het kruisje rechtsboven!!! Eigenlijk weet ik niet eens zeker wat de beste man nu bedoelde… dat HIJ geen tattoo’s had… of… dat hij geen vriendschap wilde met iemand met tattoo’s.  Tja…. En terwijl ik nog niet eens ECHT een tattoo had schaarde ik me wel al onder die doelgroep blijkbaar. De tattoo was al zo sterk in energy gezet dus dat ik hem al kon voelen in zijn aanwezigheid.

De volgende ochtend zat ik letterlijk de wijzers van de klok vooruit te kijken. Ik zou rond de middag in Arnhem zijn. Het was de bedoeling nog even wat te werken…. Maar ja….. DAT lukte niet helemaal omdat mijn gedachten alleen nog maar bij mijn schrijfveertje waren. Ipv dat kleine veertje op de binnenkant van mijn pols zoals mijn plaktattootjes eruit zagen had ik me inmiddels bedacht dat het ook anders kon.  Want bij die veer wilde ik  een paar inimini kleine vlindertjes. En als die dan vanuit de zijkant al zichtbaar zouden zijn kon ik voor een volgende keer een mooie verbinding maken met de 3Dvlinder die ik toch ook ECHT wel wil. Jaja… al voordat ik überhaupt mijn eerste tattoo heb ben ik al hooked-up #grijnzzz Slechts 1 klein dingetje wat nog door mijn hoofd bleef spelen…… Hoeveel PIJN zou het doen???? Tja en daar had ik een behoorlijke knoop van in mijn buik hoor!!!!

Natuurlijk werd het uiteindelijk dan toch middag en was het zover dat we samen de auto in stapten, op weg naar Doetinchem waar mijn afspraak stond bij Maya ink by Ries. De auto werd geparkeerd schuin tegen over de tattooshop. En daar liep ik dus, stap voor stap dichter naar die stoel daarbinnen waar het zou gaan gebeuren!!!! Wel blijven ademhalen he hoorde ik achter me lachend uit de mond van de lieverd die dit allemaal in het garen had gehangen als tussendoor-Cadeautje. OEFFF wat vond ik het spannend!! Eenmaal binnen moest ik een formulier invullen met wat vragen en gegevens. En mijn handschrift was werkelijk verschrikkelijk slecht!!! Tja wat wil je met die trillende handen van me. Maar mijn spanning werd doorbroken met een hilarisch moment rondom een woordspeling die “klinkt als BIER” hahahha echt waarrrrr precies wat ik nodig had!! Nee nee , niet dat bier…. Maar de hilarische lachsalvo’s. Werkelijk ongekend zo als ze me daar op mijn gemak wisten te stellen!!! Daarna nam ik redelijk rustig plaats in de enorme stoel. Jaja, zelf voor mij die al zo groot is had ik het gevoel te verdwijnen in die stoel. Maar dat was niet erg, ik had al mijn vertrouwen in de handen gelegd van een lieve en rustige jonge dame, Robin, die de tattoo al voor me uitgetekend had met hulp van mijn omschrijving en deze als een soort van plaktattoo op mijn onderarm ging plakken. De tekening was echt 2x zo groot als ik zelf vooraf bedacht had, maarrrr OK… ook dat was helemaal GOED.  Beetje meer naar die kant, ja… beetje schuiner…. JA!!!! ZO!!! In de andere stoel zat een jonge man met een enorme grote en bijzonder mooie uil op zijn bovenarm. Ik zag hoe bezweet zijn T-shirt was en heel even sloeg toch weer de angst me om het hart. Door de stem van Robin werd ik teruggehaald naar mijn eigen arm en de tattoo tekening. Nou… daar gaan we dan!!! Met alle ogen op me gericht hoe ik zou gaan reageren werd t eerste lijntje gezet. Ja…. Het kriebelde… Whahahaha en ik haalde opgelucht weer adem. Als dit werkelijk alles was!!! Al babbelend ontstond zo mijn prachtige schrijversveertje met de 3 vlindertjes die symbool staan voor de 3 engelenkindjes. En jeetje JA….. wat ben ik er blij mee, trots op en tevreden met de keuze dat ie op de zijkant moest komen, helemaal in beeld zal ik maar zeggen. #grijnzzz

Ook hier op een gewone vrijdagmiddag dus weer zo’n eerste keer-dingetje dat op mijn lijstje bijgeschreven kan worden. Dank je wel Robin en Ries dat mijn eerste keer bij jullie mocht zijn!! En ik kom zeker terug voor een volgende!!!

En heb jij als lezer ook last van een tattoodrempel???? Gewoon over de drempel van deze tattoo studio stappen dan!!! https://www.facebook.com/mayainkdoetinchem

Mijn schrijversveertje for real!!!

Schrijven is altijd mijn reddingsboei en overlevingstechniek geweest. Al heel jong gaf ik woorden aan wat ik voelde en verborg mijn dagboekjes heeeel erg goed. In die tijd was het schrijven vooral iets van en voor mezelf en wist niemand DAT ik schreef. Ook als puber bleef ik dit doen. Compleet met slotjes op m’n dagboeken. Ik heb er nog steeds een aantal van. Dan schreef ik over mijn verliefdheden, of over alweer een tijdje ziekenhuis. Of over die keer dat ik op vakantie stiekem er tussenuit was gepiept met de dochter van onze vakantiewoning verhuurder die van mijn leeftijd was, oeffff spannend!! Dat schrijven in dagboeken werd minder toen ik trouwde en kinderen kreeg. Maaarrrrr toen begon ik met het schrijven van ellelange brieven aan vriendinnen die wat verder weg woonden. Je had toen nog niet zoiets als whatsapp. Hele blocnotes schreef ik vol. Ja…. Ook daarvan heb ik nog het een en ander weten te bewaren. Althans…. Het ligt in mijn voormalig thuis “veilig” op zolder bij elkaar in een grote doos te wachten tot ik een eigen huurwoning gevonden heb en wellicht een eigen zolder ook zal hebben ????

Mijn vaardigheden om de dingen goed onder woorden te brengen kwamen me prima van pas bij alle hulpverlening die voor onze boys noodzakelijk was, en al helemaal toen voor de PGB’s ook nog eens verslagen toegevoegd moesten worden. Nee, DAAR is nooit ook maar een vraag over gesteld, dat was altijd ruim voldoende toegelicht en helder.

Toen de boys wat meer op eigen benen kwamen en er dus ruimte ontstond voor mezelf kreeg ook het schrijven weer een andere invulling. Mijn persoonlijke ontwikkeling op het spirituele vlak ging in sneltreinvaart. En om dat soms te kunnen behappen werd het weer heel belangrijk voor me de dingen die ik voelde, beleefde en ervaarde onder woorden te brengen, of anders gezegd, er woorden aan te geven. Want daardoor zette ik het voor mezelf in de realiteit en kreeg het meer body en inhoud en zat het niet meer alleen als herinnering in mijn hoofd om vervolgens te gaan twijfelen aan de echtheid er van. Ergens in dat proces van ontwikkeling ontdekte ik mijn zielennaam en ook toen duurde het weer even voordat ik onder deze naam mijn blog startte. En speciaal voor deze blog tekende ik een logo met een mooie schrijfveer die vanuit het spirituele de inkt laat vloeien naar het aardse. En opnieuw gaf ik hier woorden aan mijn belevingen, ervaringen, en gedachtespinsels.

Ik vond via internet een mooie plaktattoo die voor mij mooi symbool stond voor dat schrijven… en dus plakte ik dat veertje steeds weer op mijn rechter pols als ik weer eens op pad en avontuur ging en ik wist dat ik er daarna vast en zeker over zou gaan schrijven. Het werdt bijna een schrijversritueeltje, #grijnzzz en ik had echt stapels van die plak tattoo veertjes besteld hoor.

Deze zomer kwam mijn leven in een stroomversnelling en ja , je begrijpt het al he…… toen was schrijven ook weer enorm belangrijk. Maar ja….. wat denk je….. plaktattoo’s ineens spoorloos verdwenen!!! OEFFFF ja dat maakte het hele proces er niet gemakkelijker op, maar gelukkig kon ik mijn ei in de juiste woorden inmiddels ruim op mijn blog wel kwijt. Maarrrr eerlijk is eerlijk…. Zonder die schrijfveer op mn pols was t niet compleet.

Ik nam de beslissing alleen verder te gaan en bij die keuze sloot al heel snel aan dat ik dan daarna ook over zou gaan stappen van de plaktattoo’s naar een echte…. Mijn schrijversveertje op mijn pols om nooit meer naar te hoeven zoeken, altijd bij me, onderdeel van mijn ZIJN. In het kader van lief zijn voor mezelf, ontvangen in zachtheid etc etc, als symbool voor het schrijven vanuit spirit in  het hier en NU wat ik zo graag doe. Een tattoo die ik mezelf cadeau zou gaan doen. Tja…. En toen werd 2020 toch ineens al NU omdat mijn oudste zoon en zijn vrouw vonden dat het tijd was voor een tussendoor Cadeautje. En jeetje mina wat was ik zenuwachtig zeg!!!!  En al voordat de 1e tattoo dus gezet was ik al gevangen in wat men een tattoo verslaving noemt. Hahhaha Want ik bedacht me….. als ik dat nu aan de zijkant van mn pols doe in het verlengde van mijn duim……. Dan kan ik deze kleine over laten gaan in een andere. Door bij de punt van de veer 3 kleine vlindertjes te doen, symbool voor onze 3 vlinder-engel kindjes , Daphne, Dylan, Dwayne, die soms meeschrijven vanuit Spirit. Om in 2020 op mijn onderarm een echte 3Dvlinder te laten zetten!!!

En terwijl ik deze tekst nu zit te schrijven kijk ik steeds weer even naar rechts… ja hoor… daar staat ie… mijn schrijfveer!!! Ik had geen betere tattoo shop kunnen treffen!!! Al bij binnenkomst werd mijn spanning gebroken door een hilarisch moment rondom een woordspeling die “klinkt als BIER” hahahha echt waarrrrr precies wat ik nodig had!! Nee nee , niet dat bier…. Maar de hilarische lachsalvo’s. Werkelijk ongekend zo als ze me daar op mijn gemak wisten te stellen!!! Dus je begrijpt wel dat ik alleen nog maar DAAR inhoud aan mijn nieuwe verslaving zal gaan geven!!

Hier nog even hun facebookpagina natuurlijk!!
En wat fotootjes!!!

De sleutel op de deur naar mijn Universum

Ik heb me vanmiddag in een stil hoekje van een restaurant genesteld met papier en pastels. En ben verder gegaan met mijn tekening ” ik ben mijn sleutel van de deur naar het Universum”. Ik kom er heerlijk tot rust samen met Me, Myself and I 😉 . En straks om de hoek weer naar m’n acu-held om de interne hitte en meer te bestrijden. Nog meer dan een uur over om ook nog even te schrijven ♡ en zo mijn vrije middag goed te besteden.