Het MENS-ZIJN spel

De afgelopen nacht had ik een diepgaand gesprek met een bijzondere soulsister. Ik zat zo enorm in de knoop in mijn centrum dat ik haar om hulp vroeg.  Ze hielp me herinneren dat alles in dit leven en deze wereld eigenlijk simpelweg terug te brengen is naar je eigen IK. En dat je de wereld dus ook alleen maar hoeft te beleven vanuit dat IK, en niet meer dan dat.  Ze noemde het “het MENS-ZIJN spel”. En dat vind ik werkelijk een prachtige benaming Ze hielp me herinneren dat ik in de bubbel van mijn eigen beleven mag genieten van welke gedachte dan ook die langs komt. Dat daar altijd sterke armen zullen zijn die me koesteren en waar ik me veilig kan voelen. En  dat ik in mijn eigen bubbel die energy zo intens mag voelen als maar mogelijk is alsof het even de enige realiteit is.
Het is prima als ik me soms TE kwetsbaar, klein, gevoelig en TE puur voel, zolang ik er als de storm is gaan liggen maar om kan lachen ook.

Toen ik vanmorgen wakker werd keek ik inderdaad met een warme glimlach terug in de bubbel van vannacht. De grootste onrust is tot rust gekomen. Toch ben ik er nog niet mee klaar. Ik besluit dat het hoog tijd is om een andere uitlaatklep ook te gebruiken in dit hele proces. De uitlaatklep van mijn eigen creativiteit. Door alle fysieke klachten is het alweer even geleden dat ik de potloden vast had. Ik zet een grote bubbel op papier want ik heb daar zo’n mooi plaatje gezien… eens kijken of dat in pastel wil stappen vandaag en morgen. Als we dan toch thuis blijven… en niet naar Paradiso gaan, dan creëer ik maar mijn eigen Paradijs. ???? (en kan iemand anders genieten van Nahko met onze kaartjes die ik met een hart vol van liefde gewoon afgegeven heb vandaag.) De middag verloopt in alle rust en een voor een verschijnen de bubbels op het papier, de grootse met de sterke armen om in te mogen kruipen en die me koesteren. Een bubbel de open hand, om in te kunnen ontvangen maar ook los te kunnen laten. Een bubbel met het symbool voor innerlijke kracht, een bubbel met een YinYang, een bubbel met Ohm, een bubbel die als Qi mijn levens energie symboliseert. En als laatste een bubbel voor het symbool van mijn Ziel en IK; E’Anna. De schrijfveer in het Universum die zijn boodschap  met spirituele inkt laat vloeien naar het aardse.
Voor nu alleen nog maar in potlood.

Morgen eerst weer naar Acu-balance om Qi te helpen in de ononderbroken stroom van etherische golven weer mijn vrijheid en balans te kunnen ervaren.
Dan komen de kleuren ook vanzelf 😉
Hmmmm ….. What the Heck- doe eens gek!!!! Ik denk dat ik me aan een mixed Media ga wagen met dit project!!

 

 

 

 

Qi

Ik loop sinds de nieuwste ontwikkelingen de afgelopen week ( het voornemen een boek te gaan schrijven) met een aantal grote levensvragen waar ik wat dieper in wilde duiken in een poging misschien wat aan inzichten te ontvangen die licht werpen op mijn vragen en mogelijk zelfs antwoorden waar ik voor mezelf mee uit de voeten kan. Daarvoor bestelde ik oa een studieboek met een verzameling aan vertaalde teksten die een mooi geheel weergeven rondom de acupuntuur methode van Dr Tan. De behandelmethode die me in de afgelopen maanden al zo wonderlijk geholpen heeft. Niet dat ik mezelf denk te kunnen scholen als acupuntuur deskundige, maar meer om het gedachtegoed erachter beter te begrijpen en misschien ook wel andere verbanden te kunnen leggen. Verbanden die te maken hebben met de ziel, reïncarnatie en nog zoveel meer misschien.

Vandaag was ik een groot deel van de dag weer eens helemaal ALLEEN en dus bombardeerde ik deze dag tot studiedag!!! Het boek op blz 1 geopend, de laptop met een word bestand geopend, pen en papier om te kunnen schrijven, klaar voor een werkmiddag vol vuur en vertrouwen!! En terwijl een fris windje de kamer inblies aan de ene kant en het huis weer verliet via de achterdeur aan de andere kant werkte ik in opperste concentratie.

Een aantal uren verder heb ik het boek open liggen op blz 30. De deurbel haalt me uit mijn concentratie. Pakketdienst met een belangrijke levering voor zoonlief die ik aan zou nemen zoals afgesproken. Een mooi moment om te beslissen dat het genoeg was voor vandaag. Een aardig bestand in Word is zich aan het vormen, met al heel mooie inzichten, maar ook weer nieuwe vragen dus.  Vragen die ik misschien ook wel aan mijn acupunctuur held Rob kan voorleggen. Voor nu vraagt de innerlijke mens om aandacht ( lees… ETEN!!) en daarna ga ik een filmpje kijken in bad buiten. Even relaxen nog .
Eens kijken of ik een filmpje kan vinden over Lemuria ofzo….

Tree of Life

In de afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een nieuw projectje. Tree of Life voor 2 nieuwe wereldwondertjes die me straks oma gaan noemen. De 1e life tree is bijna klaar. Als een variatie op een geboortetegeltje. Waar we nu nog op wachten is het kindje in de wieg. Grote zus symbolisch als poes, papa en mama als de wijze uilen en de vlinder staat symbool voor de beschermengelen en overleden voorouders.
Nu aan de slag met tree of life nr 2 want die is over 3 weken uitgerekend.

 

11-11-11

Jaren geleden leerde ik Soul-Body-Fusion en daar heb ik al veel mooie en bijzondere dingen mee kunnen doen en bereiken. Soms lijkt het even uit zicht te geraken, maar het komt toch steeds weer terug op mijn pad zodat ik het waar nodig weer op kan pakken.
Ik zal in het kort proberen te vertellen wat Soul-Body-Fusion inhoud.
Soul Body Fusion is een simpel proces bedoeld om meer van je ziel te integreren in je lichaam. Je nodigt als het ware je ziel uit om weer meer in je lichaam te komen.
Het werkt twee kanten uit: na een Soul Body Fusion ben je meer verbonden met ‘boven’ (je ziel, spirit) én meer verbonden met ‘beneden’ (de aarde, je lichaam).
Soul Body Fusion is een proces dat nooit ophoudt: je kunt altijd weer verder en dieper verbinden.
SoulBody Fusion  kun je toepassen op jezelf maar als practitioner kun je ook anderen helpen dit proces op gang te brengen. Soul Body Fusion kan helpen om:
– je meer Thuis te voelen op aarde en in je lichaam
– meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn te ervaren en meer aanwezig te zijn in je leven
– meer in je eigen kracht te staan en vanuit je verbinding met jezelf keuzes te maken
– te groeien en te helen op spiritueel, emotioneel, mentaal of zelfs fysiek niveau

Soul Body Fusion is ontwikkeld door Jonette Crowley, en dus volg ik wat zij na het schrijven van haar boeken en het ontwikkelen van deze methode nu nog meer doet. Zo was er dus gisteren een tweetalig ( Duits-Engels) Webinar met haar die ik mee volgde over de bijzondere 11-11-11 dag. Had je daar ook wel bij willen zijn, kijk de replay dan op:  Replay

Tijdens deze sessie zag ik bijzondere beelden waar ik misschien op andere momenten mooie stukjes over schrijf in woorden die dan heel gemakkelijk mijn pen uit rollen. Deze keer ik wil proberen mijn ervaring uit te drukken in een schilderij.
De basis is het Universum en die heb ik als eerste gelegd in zwart.

En zoals je misschien al verwacht kun je als lezer mijn proces hier een beetje volgen.
Wordt vervolgt.

Surfen op golven van verf, een nieuw project komt aanrollen

Het bubbelt en het bruist, het komt in enorme golven. En dat begon zo’n 2 weken geleden. Ik wil kliederen met verf!!!! Surfen op golven van verf. En op de top van de golven zie ik flitsen van beelden…… Ik twijfel……. Ik durf niet zo goed…….. Ik laat het ff bezinken, maar de restjes van de golf blijven bubbelen en bruisen en het kabbelt gewoon gestaag door. Ik begin met het verzamelen van mijn materialen. Ik kijk wat YouTube filmpjes, volg een online workshop….. En na mijn bezoek aan het strand gisteren weet ik het ZEKER, ik ga het gewoon DOEN. Hoe mooi kan het zijn om vandaag met volle maan een 1e poging te doen mee te surfen op weer een nieuwe golf die door me heen spoelt, een golf aan inspiratie. Ik wordt horendol van mezelf!! Kan me niet normaal focussen op mijn werk. En vandaag spreek ik hardop uit waar mijn hart en ziel mee bezig zijn. Het surfen op deze nieuwe golven van creativiteit. Het willen creëren van golven in deze golven, hahaha kun je het nog volgen?? ???? Kijk!!! Dat bedoel ik nou he!! Dezelfde letters in een andere volgorde draaien om dezelfde kern, het volgen van de golven. <3 wauw
En nee, ik duik niet meteen in het diepe maar heb de 1e stap gezet op mijn surfboard

En dus ruikt vandaag het huis dan eindelijk naar verf!! Nou ja…. Om precies te zijn, het ruikt naar Gesso. Want ik wil als beginneling niet de fout maken en denken, ajoh dat is niet nodig!! Dus heb ik braaf mijn oefenpaneeltjes en een schildersdoekje voorgestreken met Gesso. Ik ben begonnen aan weer een nieuw creatief project!! Surfen met verf ????