Dag buiten de tijd

Na een hele lading vitamientjes, lots of verse jus en loads of verse groenten…. en dat kan ik met zekerheid zeggen want het kwam uit eigen tuin #grijnzzz….. krabbel ik langzaam weer een beetje op. Met een keel rauw van het hoesten en weer een kilootje minder op de weegschaal zit ik op mijn eigen plekje in de keuken. Ik werk vandaag thuis. Het eerste uurtje ben ik in ieder geval redelijk goed doorgekomen met zakdoekjes binnen handbereik en geen grote noodzaak veel te moeten spreken. Dat houd de hoestkriebels binnen de perken dus.
Even een korte pauze, de deur open zodat ik de vogels buiten kan horen en de frisse lucht me helpt om de hoofdpijn onder controle te houden. Blij dat ik me niet ziek heb hoeven melden en toch de noodzakelijke dingen kan doen voor mijn teams thuisbegeleiding. Omdat het allemaal zooooo flexibel kan. Ik voel me een rijk en gelukkig mens dat ik de ruimte kan creëren die nodig is en er zo mijn weg in kan vinden. Easy om dan al dansend het levenspad te bewandelen toch?

Volgens de Maya’s is het vandaag de dag buiten de tijd. En zo voelt het inderdaad dan ook wel voor mij. Ik kan in alle rust terugblikken op het afgelopen jaar. Maar ook vooruit kijken naar wat komen gaat. Natuurlijk lees ik daarbij alles wat ik kan vinden over de huidige Maya energy, de sterren en planeten, de aankomende eclipsen en wat zoal nog meer voorbij komt aan wijze of interessante boodschappen die in mij resoneren.
Als ik terugblik zie ik vooral een leven VOL van avontuur, muziek, creaties en mensen waar ik van houd. ZIELSveel van hou  Ik hoef van mijn plekje in de keuken alleen maar om me heen te kijken om te zien wat het leven me via mijn creativiteit weer gebracht heeft. Boven op de kast staat het fotoalbum van onze reizen van afgelopen jaar. Ik hoef het niet eens te pakken want alle bijzondere plaatjes en momenten zitten in mijn hart gegrift.
Maar ook staat het reizen weer met stip op 1 in het aankomende jaar!!! Een fietsweekje in de kop van Noord Holland, een verrassingsweekendje weg met manlief, onze cruise om ons 25 jarig huwelijk te vieren met oa een bezoek weer aan Malta en het Hypogeum daar. Als een rode draad zal ook de Amerika reis volgend jaar September door ons leven geweven worden, omdat ik aan het draaiboek zal werken en dus steeds al een beetje daar ben dan.

Dag buiten de tijd; ” Deze dag biedt gelegenheid om de vrijheid te ervaren van het leven, ware tijdloosheid en liefdevolle vriendelijkheid”.

Wat zegt de Maya energy in de Tzolkin precies over het aankomende jaar?
Als je tijd als spiraal bekijkt, is oud&nieuw niet een gekozen moment (zoals in onze kalender) maar een vast ijkpunt. Dit ijkpunt ligt op 25 juli. De tzolkin gaat uit van een zonnejaar en 25 juli is de dag waarop de zon in het oosten opkomt met de dichts bijzijnde ster Sirius. Dit is vanuit aarde gezien de enigste conjunctie die elk jaar op precies hetzelfde moment plaats vind. En vormt hierdoor een goed ijkpunt om tijd te kunnen meten.
Het nieuwe jaar begint op gele zaad 12 en deze dagenergy zal het hele jaar meegenomen worden als een soort basis. Hier lees je wat Nicole er over schrijft http://mayatzolkin.com/12-zaad-jaar/

En nadat ik er van alles over gelezen heb kan ik het misschien in 1 zin en een bijpassend filmpje laten lezen en zien. Het nieuwe Tzolkinjaar gaat om je Innerlijk licht, laat het schijnen!

https://www.facebook.com/inlight.de/videos/467155313417274/

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *