Balans in December

Al anderhalve week worstel ik met mijn balans. En nee dat is deze keer zeker niet alleen bedoeld vanuit de spirituele insteek. Door een verkoudheid is het een ontstoken evenwichtsorgaan wat me plaagt. De eerste 3 dagen werd ik echt misselijk bij iedere beweging. Hoe langzaam en voorzichtig ik dat ook deed. Werken was geen optie. Hmmmm eigenlijk was niets een optie… hahahah zelf op bed leek het alsof ik op volle zee ronddobberde. Ach ja, ik dacht maar alvast vooruit aan onze cruise van Oktober 2019 en hield mezelf letterlijk op de been met wat reispilletjes en goeie moed en vertrouwen.
Ik merkte hoe treinreisjes me zwaar vielen maar tegelijk het ontspannen een weekendje vrij me enorm goed deed!!! Ik genoot van markt, bankhangen en creatief bezig zijn en voelde me een hele piet. Dus ik besloot de maandag dat ik wel wat thuiswerk kon doen. Toen ontdekte ik hoe zwaar het beeldscherm werk me viel en hoe ik helaas niet over de kwaliteiten beschik van het blind typen bv.  Ik koos voor mezelf en verlengde mijn officiële ziektedagen ( al viel me dat wel zwaar ☹ mijn collega’s te laten zitten). Verdeeld over de dagen wist ik wat werk af te krijgen en ik was tevreden met mijn tussenoplossingen. Het was misschien niet wat ik graag zou willen maarrrrrr er was in ieder geval een soort van balans. Het weekend liet ik de verplichtingen van werken  los en genoot ik van een wandeling door Arnhem stad op zoek naar fijne pastelkrijtjes, en heeeel veeel niets doen en huiselijke karweitjes. En de zondagmiddag kroop ik weer even lekker in mijn nieuw gevonden krijtjes en verloor mezelf in mijn 11-11-11 poort op papier door alle dimensies heen.

En morgen begint er weer een nieuwe werkweek!! Dagje Sara op bezoek om lekker samen te spelen met het nieuwe keukentje en alvast een uurtje werken op de laptop om de maandelijkse verplichtingen van het fiatteren voor te bereiden. En ik heb een trucje gevonden!!! Om het gemis aan blind typen op te vangen heb ik een vervanger gevonden die de noodzaak van steeds wisselen van scherm naar toetsenboord geheel onbelangrijk maakt!!! Niet blind typen, maar blindelings typen !! Whahahha. Gewoon alleen naar je vingers kijken en alle woorden typen zonder naar het scherm te kijekn dus!! En natuurlijk heeeel benieuwd tijdens dat typen hoeveel fouten er dan vervolgens aan het einde instaan he!!. Je begrijpt dat ik misschien daardoor hier en daar een paar mooie taalflaters sla!!!  En zo ontdekte ik dus ook het grote voordeel van een hometrainer. Haha. Hoe hard je ook trapt…… de wereld staat gewoon lekker stil!!!!

December is begonnen!! Met een grap en een grol, met de gebruikelijke weekend lol!!
De laatste maand van 2018. En ik kan alleen maar zeggen dat ik dit jaar enorm veel heb losgelaten!!! En dat dus nu het loslaten van andermans verwachtingen me ietsje lichter valt. Iets minder streng zijn voor mezelf dus ook. Ik ga geen goeie voornemens bedenken voor 2019. Ik wil alleen in dankbaarheid terugkijken op 2018 eb alles wat 2019 me te bieden heeft is welkom!! Maar eerst……. December here we are <3 laten we er een mooie maand van maken samen.

Volle maan 23-11-2018

Vanochtend, om 06.39 uur was het volle maan. Deze maan leert je om anders om te gaan met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn gaat over emoties, rauwe instincten, je buikgevoel. Stroming.

Ik heb uit het vrouwenorakel van Modron kaart 7 erbij gepakt die precies bedoeld is voor de dag ( en nacht) van vandaag. De weg van de kansen, Getijde- Overgave. Ik voel heel duidelijk hoe deze aansluit bij mijn huidige IK in het NU . Ik heb vandaag idd heel sterk het gevoel van dat vallen in het zwarte gat. Dit wordt versterkt door een ontsteking van mijn evenwichtsorgaan. Ben wat wankel en zoek mijn balans in alles en in al mijn lagen. Ik verwende mijn innerlijke ik dus met een heerlijk aardperen soepje ( uit eigen tuin). Een weekend geheel voor mijzelf staat voor de deur, met zaterdag eerst een dagje bijkletsen en bankhangen met een bijzondere vriendin en daarna zondag een creatieve workshop met Pastels waar ik in beeld wil brengen wat ik recent in het 11-11-11 portaal ervaren heb. Heel dicht bij mijn kern en IK dus los van alle maatschappelijke overtuigingen. En dan ben ik er na het weekend wel weer als mantelzorger, oma, mama, partner, collega etc etc

Mijn Modron bestelling is binnen!!

Al vele jaren is de maan voor mij een soort van rode leidraad in mijn leventje. Mijn steun en toe verlaat en baken in het Universum. Waar ik ook ben, in welke hoedanigheid dan ook, in welke staat of status (en interpreteer dat gerust zo breed als je maar wil)…. Maan is mijn houvast en veilige thuis. Vanuit Maan ontdekte ik niet alleen het Universum buiten mij, maar ook IN mij.

Op dit moment in mijn leventje sta ik wederom op een soort van kruispunt. Mijn lichaam staat even centraal. Om wat lichamelijke ongemakken, en om de hormoonhuishouding die aan het veranderen is. Ik sta op de drempel van een nieuw stukje vrouwelijkheid in mijn mens zijn. Nadat ik ruim 40 jaar met mijn vrouwelijkheid de maan heb gevolgd moet ik nu op zoek naar een andere manier om de verbinding te voelen en ervaren. Dat vind ik heel spannend en zie het tegelijk ook als een mooi avontuur.

Nadat ik een aantal jaren de Modron Maan Agenda gebruikt had in mijn zoektochten naar mijn weg en groei besloot ik nu dat dus ook maar anders aan te gaan pakken en NOG dichter naar mezelf toe te halen. En dus besloot ik het vrouwenorakel te bestellen en daar mee aan de slag te gaan. Superrrr mooi en extra mooi meegenomen was natuurlijk ook het dag/schrijf boek erbij wat perfect aansluit en bruikbaar is voor wat ik met het Orakel voor ogen heb. “Mijn weg naar Geluk”= mijn weg naar opnieuw weer totaal vrouw te mogen zijn in dit deel van mijn leven. En dan bedoel ik niet alleen de Aardse vrouw van als partner, of de vrouw als moeder van en oma van…. Ik weet dat ik ook een andere fase kan ontdekken als de vrouwelijke priesteres, de kruiden/medicijnvrouw of mijn eigen Goddess in mijn eigen Universum.

En vandaag kwam mijn bestelling dus binnen.
En voor dat ik alles eens rustig op mijn gemak ging lezen trok ik 3 kaarten. Als een soort van basis…..
En nadat ik ze las kon ik alleen maar volmondig beamen; JA dit is waar ik sta en naar toe wil!! “Mijn weg naar geluk”

De kaarten:

Kaart 0: IK, dankbaarheid, Mijn weg naar geluk

Kaart 9: Berk, Leven, Weg van draagkracht

Kaart 34: Wijze vrouw, Zij die het leven ervaren heeft

Toelichting:

Ineen korte samenvatting zeggen de kaarten (0)dus dat mijn bijzondere pad in dit leven draait om de Godin en mijzelf. (9) Een pad waarin ik mag vertrouwen op mezelf waarin ik het deel ben van het geheel en wat ik daarin kan en mag betekenen. (34) En waarin ik nu idd zoek naar de wijsheid van de Madre en luister naar haar traagheid en gezag.

Dinertjes met z’n tweetjes

Alleen als je t uitspreekt hoor je dat het rijmt he. Grappig eigenlijk!! Je hebt dus meer nodig dan alleen een paar ogen die lezen…. En zonder dat we het weten gebeurd dat veel vaker. Dat we meer nodig hebben dan slechts 1 zintuig voordat de meest eenvoudige maar bijzondere dingen ons soms pas opvallen. Vroeger leerden we dat er 5 zintuigen zijn die ons de wereld om ons heen laten beleven. Inmiddels vind je op internet toch ook wel websites die vertellen over 7 of 8 tot zelfs 12 zintuigen!!! De 5 van Aristoteles: zien, horen, ruiken, voelen en proeven natuurlijk. Maar dan worden verder nog dingen genoemd als spieren en gewrichten, evenwichtsorgaan en dus zoals je in de afbeelding ziet de 12 zintuigen naast de sterrenbeelden. Ik denk dat deze het dichtst bij mijn ideeën komt over wat zintuigen zijn. Want naar mijn idee speelt ook intuïtie, voorstellingsvermogen en bv creativiteit een grote rol.

En terwijl ik dit zo zit te typen bedenk ik me dat ik met mijn tekst van vandaag eigenlijk iets heel anders wilde vertellen.  Moet ik de titel nu aanpassen naar “Zintuigen”? Ik begin dus maar even opnieuw ????

Dinertjes met z’n tweetjes

Al meer dan 35 jaar kook ik met liefde en plezier voor iedereen die bij me aan tafel komt zitten om mee te eten. Van de eerste pan Macaroni in het keukentje waar mijn vriendje op kamers woonde, nog heel eenvoudig maar oh oh wat was ik er trots op!! Tot de ingewikkelde recepten die ik tegenwoordig zonder moeite in elkaar weet te draaien ( zonder moeite….denken velen, haha, maar niet heus). En waar ik het meest van hou zijn de dinertjes met z’n tweetjes waar ik dagen mee bezig kan zijn omdat ik recepten wil combineren. Een beetje van dit, een beetje van dat, en de rest van E’Anna. Het heeft echt jaren geduurd voor we wat vaker dan alleen buiten de deur konden genieten van een diner voor twee. We hadden natuurlijk een opgroeiend gezin waarin mijn kookkunsten al vaak veel vroegen van mijn fantasie door de wel hele brede smaak patronen die onze boys hadden. Met kunst en vliegwerk wist ik toch bijna altijd wel weer voor iedereen iets op tafel te zetten wat gegeten werd. Zelfs als dat betekende dat ik 3 verschillende menuutjes had. Maar ook toen de boys het huis voor en na verlieten bleef het samen eten beperkt tot maximaal 2 dagen in de week door de beroepskeuze van manlief. In de horeca zijn de meeste keukens op maandag en dinsdag gesloten en heb ik dus mijn eigen keukenchef gewoon thuis. Dan is hij vrij en mag ik koken!!! Meestal vallen die dinertjes dus op een maandag. Dan kan ik het hele weekend googelen naar recepten, wikken en wegen wat vind ik lekker, waar hou mijn lief van en wat past het beste bij elkaar…… Dan laat ik namen van recepten in woorden over de tong rollen om alvast te proeven of dit zou kunnen zijn wat ik zoek. En als ik twijfel doe ik hetzelfde nog een keertje dunnetjes over met de ingrediënten van een recept.  Je kent het vast wel , die uitdrukking dat het water je in de mond loopt als je iets lekkers ziet…. Een ander zintuig misschien denk je, maar het is toch echt hetzelfde als bij het lezen van een receptje. Mijn fantasie en voorstellingsvermogen , maar zeker ook mijn creativiteit maken dat ik werkelijk vooraf al aan het proeven ben. En weet je wat daar nu zo leuk aan is ook nog??? Je kunt zoveel proeven als je wil, het kost niets en je komt er geen gram teveel van aan!!! Haha, Eigenlijk is het dezelfde voorpret op dat dinertje als de voorbereidingen van een mooie reis dus.
Probeer het maar eens en proef met me mee wat we misschien maandag wel gaan eten!

In balsamico gelakte eendenborst …… hmmmmm  met gekonfijte uien, (Jammie in Balsamico en port, hmmm heb nog wat madeira staan van een ander receptje, moet vast kunnen ipv port) Oh en een ander recept!!  Eendenborst met kersensaus ( ook weer met balsamico in t receptje) Zal ik daar dan een zoet aardappel pureetje bij doen? Of mijn aardpeertjes uit de tuin halen? En wat voor groenten doe ik er bij? Een spannende rode kool misschien??? Ff googelen dus… OOO kijk nou!! Een recept van Eendenborstfilet met sinaasappelglazuur en rode kool waar ook balsamico in gebruikt wordt. Jeetje echt waar bij mij loopt het water me dan in de mond hoor!!! Een mix van dit alles zal het in ieder geval wel worden dus.

Ik hoor je nu bijna denken “Ik dacht dat E’Ánna geen vlees at….” En ja dat klopt…. Bijna ????
Ik eet meestal vis, veel groenten en heeeeel af en toe biologische kip. Maar de eendenborst met gekonfijte uien is een uitzondering dus. Een paar jaar geleden at ik dat op het foodtruckfestival Trek. En omdat mijn motto was “wat je niet kent kun je in ieder geval proeven” heeft dat gerecht me toen voor het leven overtuigd dat ik nooit een echte vegetariër zal kunnen worden. Maar ja, de reden dat ik gestopt ben met vlees eten is dan ook simpel omdat ik het echt niet meer lekker vond. En niet uit een of andere overtuiging ????

En ook al eet ik dit weekend alleen toch mag je ook daar op de zojuist ontdekte manier van meegenieten hoor. Proef maar eens…. Sint-jakobsschelpen, hazelnootkruidenboter en zoetzure kersen en een stukje gegrilde tonijn met de Japanse kruiden van Jonnie de Boer. Ik moet nog bedenken wat ik voor groenten erbij wil gaan doen.

Genoeg gekletst over eten nu, Heb er honger van gekregen!!! Tijd om te gaan eten dus!! De paddenstoelenragout ( ook al met een scheutje madeira ???? ) is bijna klaar. Jammie!!!

 

Over Sabbat en aftellen….

Vrijdag…… nog 3 nachtjes slapen!!!
Het was een wel HEEL bijzondere dag vandaag! Ik fietste voor het laatst deze maand naar mijn werk. En dat is op zich niet bijzonder zo op de laatste dag van Augustus natuurlijk. Maar wetende dat ik pas weer op 2 oktober de fiets op zal stappen om diezelfde weg te fietsen… ja dat geeft wel een bijzonder gevoel ???? En ja , natuurlijk is de vakantie nog niet begonnen want ik zal dit weekend ( zondag want deze zaterdag is voor de sabbat) en maandagochtend nog even flink aan moeten poten en een berg werk verzetten voor ik mijn job voor een maand los kan gaan laten.

Het hoogte punt van mijn dag was een gestolen momentje in een korte pauze op het werk. Ik keek heel even naar een bliebje op mijn telefoon. Een berichtje bleek….. op mijn facebook. Niets bijzonders denk je misschien! Nou………..WEL dus!!! Al enige jaren volg ik het wel en wee van Geert Kimpen. Ik ben weg van zijn boeken en schrijfstijl, maar nog meer van de man Geert ZELF. Ik heb hem ontmoet op een tweetal lezingen en sprak hem op een tweetal beurzen. Wat een enorm mooi, warm en LICHT mens is dat toch zeg!! Ik bewonder hem en heb dus al heel veel van zijn boeken gelezen.  Een aantal weken geleden zag ik een wedstrijd voorbij komen, waarbij je een foto moest maken van jezelf en een boek van hem. Dan kon je deelname aan een Sabbat winnen met hem. Keer op keer liet ik het passeren maar volgde het wel dus. Tot afgelopen week in een opwelling ik dus ook een fotootje maakte. En de opwelling was zo sterk vanuit de impuls dat ik zelfs vergat te lachen!!!! Toen ik dat zag heb ik een moment overwogen mijn foto en deelname maar te verwijderen. Ik weet nog dat ik dacht…. “Zul je zien dat dit in mijn vakantie is… hahhahaha……en sta ik daar stom op die foto”. Maar ik liet het dus los……. Tot vandaag dus dat bliebje. En ja je kunt het misschien al raden he!!!! Dat bliebje was dus de uitnodiging voor de Sabbat. Ik had GEWONNEN!!!!! Ik voel me zowiezo een rijk mens, maar bij het lezen van het bericht begon alles in mij te tintelen  en rolde ik van verbazing in ongeloof door naar trots, blijdschap en geluk!!! Haha, terwijl ik ook echt METEEN besefte dat ik er niet heen zou gaan. Want immers, op DIE dag zou ik in Grand Canyon staan, langs oude sterrenkaarten mijn weg zoeken in Orion op Moeder aarde weerspiegeld en bijzondere ontmoetingen hebben met Native American’s. Mijn Sabbat zou zowiezo bijzonder zijn. En toch zal ik die ene Sabbat heel sterk ook aan Geert en al zijn gasten denken en hen in gedachte groeten. En om alvast te onderzoeken hoe ik dat het beste kan doen dompel ik me vanavond onder in de Sabbat via internet. En lees ik me in, neem de gevonden informatie tot me, doordrenk me met de Sabbat wijsheid en staat mijn zaterdag ook in dat teken dus. Een rustdag volgens Joods- Christelijke gebruiken. En wie weet…. Misschien vertel ik je er morgen wel meer over in weer een story full of Emmy’s Sabbat.