Al surfend naar Kunstfladder

Vanmorgen al voor zonsopgang wekte het geluid van passerende jongeren buiten me uit een rusteloze slaap. Ik probeerde mijn onrust te negeren en nog even wat uurtjes verder te slapen. Helaas,…. Een enorme golf aan diepe verdrietige emotie golfde door mijn wezen. Geen zin in vervelende dromen besloot ik dus op te staan en mijn wederhelft ook niet te storen met de bijkomende geluiden van dit verdriet. Eenmaal beneden probeerde ik door goed voor mijn innerlijke mens te zorgen mezelf zo een beetje troost te bieden. Een bakkie troost was helaas geen onderdeel van mijn ontbijtje omdat ik daarvoor zou moeten wachten tot de supermarkt zou openen. Ik zocht afleiding in allerlei huishoudelijke klusjes en wisselde dat af met wat lezen en muziek. Zo ontdekte ik dus een nieuwe bijzondere zanger die met zijn muziek golfjes uitzend om op mee te surfen. WOW wat raakte hij me diep in mijn ziel die natuurlijk al op scherp staat deze dagen . Maar OK….. The Wanderer heeft er een oprechte FAN bij, DAT is zekerrrrrr <3

The Wanderer – We're all going homeOnlangs een nieuw liedje geschreven. We vonden dat dit prille begin alvast met jullie gedeeld mocht worden omdat we voelen dat het een speciaal liedje is. Het heeft in ieder geval wat te zeggen.Geniet ervan!

Geplaatst door The Wanderer op Zondag 7 juli 2019

En ik denk toch dat zijn muziek, zijn energy me vanmorgen hielp uit die diepe golf te kunnen komen. Tegen 11 was ook mijn wederhelft op en klaar om samen naar Kunstfladder te gaan. De diepe golf aan emotie was verdwenen maar de opgaande lijn bleef zich maar doorzetten. Supergolf in opbouw waar iedere echte surfer zijn hele leven misschien wel naar uit kijkt!! De euforie voelt inmiddels niet meer zo als iets waar ik vol vertrouwen in mee durf te gaan. Wetende dat ik met vlagen totaal geen vat meer lijk te hebben op mijn eigen emoties, gedachten en mijn reacties daarop naar buiten gericht. Dus richtte ik me op de beleving van mijn lief en de bezoekers van de kunstmarkt. Een mooie manier om mijn eigen beleving zoveel mogelijk te onderdrukken dus #grijnzzz Zo wandelden we rond, keken mensen vanaf het terras en zagen zelfs de politie ten tonele verschijnen ivm grote kunstroof en achtervolging die we samen bedacht hadden. De Piek van vandaag duurde in ieder geval niet zo enorm lang als die van woensdag en donderdag, pffffff De emotiegolven kabbelen naar de achtergrond om andere typerende kenmerken ook de kans te geven een hoofdrol te spelen, Tja…. Ieder op z’n beurt he!!! Ik zal blij zijn als t dinsdag is en mijn acu-held wat volumeknopjes bij kan draaien. Nog even volhouden dus

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, lucht, boom en buiten

Een kaarsje

Mijn dochter Daphne klopte vanmorgen bij me aan. Het is een spannende dag voor je vandaag mam, ik weet het zei ze….. dus brand vandaag maar eens een kaarsje voor jezelf!! Wow dat kwam binnen!!!!

Daphne is de dochter die ik 34 jaar geleden leerde kennen toen ze geboren werd en ons diezelfde dag ook weer moest verlaten. Daphne die ik op zeldzame momenten alleen in vuur steeds weer mag ontmoeten.
Dank je wel Daphne voor je advies!!! Wat zul je vandaag dicht bij me zijn. Ik brand vandaag een kaarsje voor MEZELF

Delen van het vuur in ons

Vandaag had ik een date met de meisjes op een terrasje…. 2 collega’s en 1 oud collega en ooit werkten we samen in 1 kantoor met ieder zo onze eigen taken. But….. life goes on….. en we werken nu allemaal ergens anders. Toch spreken we nog zo nu en dan eens of om bij te praten, te lunchen en lief en leed te delen. Wij zijn “de meisjes” een soort van vrouwelijke 4 musketiers ????

Ruim voor de afgesproken tijd bezette ik een tafeltje buiten met 50% zon en 50% schaduw. Kan niet fout he!!!! Het werd een superrrr gezellige middag die gekenmerkt werd door “volgende vraag!!! Nu ff niet” en uiteindelijk werden toch de antwoorden gedeeld. Veel gelachen ook. Veel herkenning en veel lief en leed. Toen ik kwam voelde ik me echt wel de oudste, toen ik ging zekerrrrr niet meer <3 Dat was dus ff lunchen met de meisjes van 1 tot 4 hahahaha Thuis vervolgden we ons terrasgesprek met adviezen over Tinder, honden en katten en wat daarbij het voordeel is bij bomen knuffelen!!!

Ik heb weer genoten!!!!!

En na een badritueel in de avond met mijn watermeditatie stap ik weer pijnvrij naar mij plekje aan tafel om mijn verhaal van de dag te typen. Wordt ik uitgenodigd bij een kampvuur aan te schuiven, jaaaaa graag!!!!… in spirit want Antwerpen/ Belgie is voor nu net ff te ver fietsen hoor ????

Ik leen dus ff dat vuurtje symbolisch….. als het vuur in mij, het vuur in de dag van vandaag en het vuur in de zielenconnectie met bijzondere zielen. En dat waren er weer een aantal vandaag!!

Dank je wel Jelle <3 dat ik me mag warmen aan dat mooie vuur

https://www.facebook.com/100003202372931/videos/2262439863872737/

Energy is shifting again

Moeder Aarde roert en schud zich, een vulkaanuitbarsting in Italië,  aardbevingen bij Los Angeles
California. Ook vandaag trilt ze volop na. Ik zie het nieuws voorbij komen en voel compassie, niet alleen met mogelijke slachtoffers maar zeker ook met Moeder aarde. En als ik op mijn fiets zit tussen bossen en velden valt ineens t kwartje. Een hele spaarpot vol zeg maar gerust! Gisteren de enorme golf aan pijn die vandaag nog na trilt door mijn langzaam weer in balans komende wezen. Ik vroeg me serieus af wat ik toch verkeerd deed, voelde wanhoop en paniek en werd beroofd van mijn vertrouwen. En vandaag besef ik dat ik helemaal niets verkeerd doe. Oja…. er zal vast en zeker een fysieke oorzaak zijn! En hopelijk kan de neuroloog aankomende week daarin helderheid bieden…… Maar ik besef dat ik net als moeder aarde me schud en roer om in en op de juiste energie golven mee te kunnen surfen. “Energy is shifting again” kwam als boodschap bij me binnen. Ja natuurrrrrlijk dacht ik meteen. Wat wil je ook zo tussen 2 eclipsen in. In het 3luik van Vader Zon, Moeder Aarde en Grootmoeder Maan. Tja, ik wist dat wel….. maar t kwam nog niet zo binnen die helderheid #grijnzzz. Ook de vele blaasjes in mijn mond en het ontstoken ooglid… dat heb ik vaker als de zonne-energy na een uitbarsting  in de aardse regionen neerdaalt. Straks toch eens ff opzoeken of Vader Zon idd ook in die rol meespeelt.
En terwijl ik heerlijk in de schaduw geniet van mooder Moas, mijn meegebrachte boeken en dit stukje op de tablet typ, passeert een agent in functie mijn tafeltje, kijkt me aan met een prachtige volle lach en zegt ” Wat is t leven toch verschrikkelijk moeilijk hè.  En na een vette knipoog vervolgt hij breed lachend zijn weg. Niet alleen mijn buitenkant lacht met hem mee. Ook mijn innerlijke weegschaal schommelt van plezier. Of ik nog pijn heb?… JA! Of me dat beperkt?… JA! Of ik daardoor nog uit balans ben?…. NEE! Nouja…. Misschien n beetje….. Maar het vertrouwen is terug samen met het plezier, de lach en mijn geluksgevoel. Ik kijk terug op n week met enorme pieken en dalen, bijzondere ontmoetingen en heeeeeeel veel licht en ik geloof dat ik wel weer n nieuwe golf om op mee te surfen gevonden heb! Op de valreep geeft ook mijn studieboek een mooie belofte in de laatste hoofdstukken; de specifieke acupunctuur methode biedt niet alleen pijnbestrijding, maar er worden ook resultaten behaald bij fysieke blokkades als n hernia. Het enige noodzakelijke is het herstellen van mijn Qi

Blote knieën…..

Vandaag was een hectische dag op kantoor. Van alles door elkaar en tegelijk. En ja, dan ben ik helemaal op en top in mijn element want DAT is wat ik zo graag doe, ondanks hectiek zorgen dat alles reilt en zeilt.( zelfs als je maar 50% werkt  ) Onderdeel van die hectiek was een collega die aan het opruimen was geweest…. Ze gaat afscheid van ons nemen en ontdekken wat een nieuwe levensfase haar zoal te bieden heeft. Natuurlijk praat je daar dan over. En eigenlijk vond ik haar vandaag ook het belangrijkste ding van de dag!! En terwijl ze haar clientgegevens aan het opruimen was en we aan de praat waren natuurlijk, zag ik hoe ze met t grootste gemak door de knieën ging en er zelfs geknield voor de kast ging zitten. Geen kussentjes, geen dikke lange broek maar gewoon op haar blote knieën op de harde ondergrond.  Natuurlijk uitte ik mijn verbazing en gaf haar een mooi compliment, en vervolgden ons gesprek en werk. Ik vertelde natuurlijk zo ook wat dingen uit mijn eigen verhaal, en hoe gelukkig en rijk ik me voelde in de fase waarop ik me in MIJN leven bevind.

Onderweg naar huis ontmoette ik een oud samenwerkingspartner uit de tijd dat ik nog veel vrijwilligerswerk deed in mijn stichting “Anders Sterk”. Zo’n lief en gevoelig mens!!! Ik heb haar door de jaren heen nog diverse malen gesproken, steeds als we elkaar ontmoette. Maar nu was het meer dan een praatje. We stapte ook beide meteen van onze fiets toen we elkaar tegemoet reden en elkaar zagen. Een warme hug was het eerste wat we deelden, een mooi gesprek en een nog veeeeel warmere hug toen we weer opstapten om onze weg te vervolgen. Het komt GOED zeiden we tegen elkaar, ik met mijn schouders en nek, zij met de ballast die nu even op haar schouders en nek ligt.

En wat ik ook haar vertelde in ons gesprekje zo aan de kant van de weg, dat ik nog nooit van m’n leven zo intens gelukkig ben geweest. Natuurlijk heb ik klachten, ja…… maar dat kan en mag, en beïnvloed niet mijn geluksgevoel. En ja , natuurlijk maak ik me wel eens zorgen om manlief, of familie. Maar ook dat mag er zijn en kan ik zelfs soms gewoon even parkeren vanuit een grenzeloos vertrouwen “het komt GOED”. En dat maakt dat ik me dus ook zo grenzeloos gelukkig kan voelen met dat wat IS. En daar dank ik God op mijn blote knieën voor!!! Of de Godin….. Of welke andere goddelijke vorm dan ook #grijnzzz