Veen, Peel, Kunst & Me

Zaterdag…. Een dag door dimensies en meer…

Nadat ik afgelopen week minder fijn nieuws kreeg in het ziekenhuis was het even zoeken naar EN een nieuw plan de campagne, EN het behouden van mijn balans in het geheel. En nee, dat viel niet mee eerlijk gezegd!!! Maar OK….. Voor vandaag had ik al langer een mooie beleving op mijn agenda staan, de kunst en muziek in de Tuinen in Nederweert. Iets waar ik enorm naar uit gekeken heb omdat het vorig jaar zo mega mooi was om mee te mogen maken midden in de lockdowns en meer van 2020. Het was nog fris toen ik om 10.00 op mijn fiets stapte om op pad te gaan. Voor de heen weg koos ik voor een avontuurlijk pad midden door Veen en Peel. Dik en dubbel genieten en het was me al snel duidelijk….. vandaag was WATER mijn element om te helpen alles weer goed te laten stromen. Niet alleen dat mooie stromende water door beken en meer , maar ook de poelen met modder en kuilen met water die ik moest zien te omzeilen om verder te kunnen.

Hmmm ja…….Denk dat ik er op beide manieren inmiddels wel goed in ben geworden daar in te laveren en mijn weg te vinden. Hmmm en was er niet iemand met verstand van zaken die me zei dat water het vuur even kon doven, fijn die natuurarts van me die mijn inzichten zo mooiiii weet aan te vullen en complementeren ook. Een avontuur dus dat pad naar die tuin.  En die ook nog eens heel veel mooie plaatjes opleverde…

Kunst in de tuinen…. Wowwww ja, bizarrrrr hoeveel inspiratie het me weer mocht brengen om mijn eigen creatieve energie stroom niet te laten stagneren door zwaarmoedige toekomstbeelden waar ik toch ECHT mee uit de voeten moet zien te komen. Veel te zien… veel te beleven…. Maar Handen, Muziek, Water en circels stonden voor mij centraal. Ook ideetjes gezien wat er mogelijk is met de vleugels die in t zout liggen <3 Wederom hier de fotootjes

Ook mijn weg terug naar huis was bijzonderrrr

Vorig jaar toen ik het natuurgebied de Groote Peel bezocht was veel afgezet… niet bereikbaar…. Ach ja….. die Corona he…. Zelfs midden in de natuur. Oa in de uitkijktoren aan de rand van het natuurgebied, Dicht getapete met linten want tja…. Op trappen omhoog en omlaag kun je de 1,5 meter niet garanderen he….. oefffff Nu zag ik de toren op mijn terugweg in de verte liggen en besloot te gaan kijken . Want zo bedacht ik….. hoog tijd om de verschillende dingen vanuit een ander perspectief te kunnen bezien. En ja hoor OPEN!!! 5 plateau’s 106 treden om boven te komen. WAT een uitzicht!!! Zie fotootjes…. Maar vooral het besef dat als je er boven kunt gaan hangen je een ander perspectief hebt dan daar beneden. En dat dat een ander (in)zicht geeft ook. Wowwww HOE mooi weer wat het me bracht aan inzichten en wijsheid ook. IK kan er mee verder, IK ga doorrrr

En terwijl jij wellicht geniet van mijn geschoten plaatjes geniet IK van mijn eigen WIJSheid. OK wandelen bij uitzondering op een dag die goed voor me is met de juiste schoenen, maar het fietsen blijft wel mijn ding en uitlaatklep. Je wil niet weten wat er aan dieren voorbij kwam vandaag op mijn pad. Vooral de bosuil met zijn trage vleugelslag die laag vlak voor me overvloog maakte diepe indruk op me. Een kwakende kikker en heeeeel veeeel vlinders.

Klaar om verder te gaan en mijn stappen op het levenspad te zetten.

Over herinneringen en metamorfoses en being @HOME

Vandaag kwamen er bijzondere herinneringen voorbij.
Ik werd wakker uit mijn droom in Externsteine. Een droom over toen……. Het waren herinneringen die zo levensecht in het nu leken te zijn dat ik geschrokken overeind schoot en mijn benen en rug betaste… toen gingen mijn handen naar mijn buik en daarna naar mijn gezicht. Ik keek om me heen niet wetende waar ik nu eigenlijk precies was. Oja….. HOME….Ik trilde over heel mijn lijf van schrik. Maar de enorme energie die nog door me heen ging alsof ik nog bij externsteine stond was ook nog voelbaar in mijn kruinchakra. Voorzichtig stapte ik mijn bed uit, zoekend naar balans en liep ik naar de badkamer om in de spiegel te kijken….. oefffff ja…. Ik was weer in het NU!!!
Vanwaar de schrik vraag je je misschien af…… Nou dat zal ik je vertellen!!!
Het is inmiddels bijna 15 jaar geleden dat ik externsteine bezocht. Het was in de begindagen van mijn echte spirituele ontwikkeling. Ook toen al was de energy enorm sterk voelbaar voor me daar in het Teutoburgerwald. En HOE graag had ik dat daar boven op die stenen willen ervaren, maar helaas… dat zou me niet lukken ☹ Ik was al blij als ik dat kleine stukje zonder scootmobiel kon lopen ….
DIE dag, DAT bezoekje daar, is een van de druppels geweest die mijn emmer heeft doen overlopen!! Ik was er zo ENORM klaar mee met dat lijf van me!!!!! En het is dan ook daarna dat het roer om ging!!! Niet meteen rigoureus…. Alhoewel….. ja eigenlijk WEL rigoureus, in de keuzes die ik maakte en beslissingen die ik nam. Als zou het nog jaaaaaren duren voordat dat ook zijn weerslag vond in mijn lijf. Ik noem het even in vogelvlucht……. Ik verkocht de scootmobiel en kocht een fiets. Je begrijpt dat destijds 1 km al een hele prestatie was. Ik besloot een andere rol in de samenleving te willen vervullen en zocht naast mijn vrijwilligerswerk en stichting een baan waar ik aangenomen werd via de extra subsidie die men daar bij kreeg voor mij als arbeidsgehandicapte. Ik ging naar mijn huisarts en gooide al mijn medicatie bij hem op het bureau en zei “dit moet ANDERS”. Hij stuurde me naar de specialisten die vervolgens niets vonden. Het was zo’n 6 a 7 jaar na de 1e omslag dat ik mijn eerste stappen zette in de alternatieve geneeswijzen op zoek naar mijn gezondheid. Zo ontdekte ik dat ik een aantal intoleranties en voedselallergieën had en begon ik aan de race tegen de weegschaal. Ik woog 150 kilo, had nog steeds best veel medicatie en begon aan mijn Paleo avontuur. Dat deed ik een jaar of 4 a 5 en viel 35 kilo af. Ik breidde mijn fietstochtjes uit van 1 naar 50 kilometer en het lukte me zelfs korte wandelingen te maken (met de juiste schoenen) Het is nu 2,5 jaar geleden dat ik begon aan het keto bestaan en eigenlijk is DAAR de grote doorbraak gekomen. Met hulp van mijn natuurarts en met name acupunctuur kwamen mijn hormonen weer in balans, veranderde mijn stofwisseling en groeide ik verder door naar een gezonde balans. De reuma raak ik er niet meer door kwijt…. De enorme reacties door mijn auto-immuunziekte zijn er wel mee naar de achtergrond verdwenen, samen met nog veeeel meer kilo’s die als sneeuw voor de zon wegsmolten door het vetverbrandende ketonenstofje in mijn lijf ???? Ik moet wel erg mijn best doen voldoende te eten om niet onder de 70 kilo te komen. Hmmmm….. 70 kg…… dat woog ik zelfs als 12 jarige al niet meer…….
Na die droom van vanmorgen heb ik zo dus na lopen denken over die afgelopen jaren…. En wat er zoal voorbij kwam. Wat een bijzondere reizen ik heb kunnen maken over moeder aarde om nog veel meer bijzondere krachtplekken te kunnen ervaren. De wereld is zoooooo moooiiiii als je weet waar je moet zijn he!!! Wat een mega bijzondere mensen ik heb mogen ontmoeten en wat een geweldige veranderingen ik voor mezelf heb kunnen en mogen realiseren. Ik voel me intens dankbaar en dus rolde er geen tranen van verdriet maar van dankbaarheid over mijn wangen toen ik een kaarsje op stak bij een van mijn bijzondere schatten meegenomen na een van die bijzondere wereldreizen.
Wetende dat voorlopig mijn nieuwe HOME het allerbelangrijkste plekje op moeder aarde voor me zal zijn en ik nog niet klaar ben met het creëren van deze bijzondere plek. Er mogen nog wat puntjes op de I of zullen we zeggen wat stipjes in de spiraal???

Lionsgate 8-8

Vandaàg geen veelzeggende spreuken, plaatjes of fotootjes die ik maakte maar slechts woorden. Woorden die wellicht wel tot de verbeelding spreken…….. woorden die misschien duidelijk maken hoe belangrijk ook deze dag weer voor me is.
De dag startte onstuimig, in- & outside. Niet alleen voor mij maar in ons hele Universum, op alle maar denkbare lagen woed de energetische storm. Ik probeer dus ook om zoveel mogelijk in het oog van de storm te blijven. In het oog waar de stilte weldadig aandoet. En waar ik dicht bij mijn kern van ZIJN kan blijven.
Als je nu denkt dat ik dus stil in een hoekje thuis bleef vandaag heb je het mis.
Deze bijzondere 8e augustus riep me naar buiten!!! Tegen de wind ik fietste ik naar Deurne waar 2 dingen op we zouden wachten. En idd!!! Een dierbare vriendin die ik na zooo lange tijd weer even kon omarmen. Ze vertelde me haar verhaal van afgelopen jaar…. ja…. WAT een herkenning hoe ook zij de storm doorstaat en mee gaat in de torenhoge versnellingen die energetisch ontstaan. En zo volgen we het pad dat ons getoond wordt. Een pad waarin afscheid nemen en loslaten centraal staat, maar zeker ook het steeds weer ontvangen van hoop, gelòof en overtuiging via pure liefdes energy vanuit de totale eenheid van ZIJN. En ja…. natuuurrrrlijk mag je dit gezever en gezweef vinden. Als je maar probeert dat te vinden vanuit het respect voor mij als jou medemens ????
Behalve mijn ontmoeting met Eli was er ook de drumcircel. Ik legde mijn lijntje mee die Moeder Aarde rond ging. Dat voldeed voor mij ????
Ik had gedacht een andere sfeer te vinden op de beurs daar vandaag. Een van gelijkgestemden… Een van liefde en eenheid. Helaas moest ik al snel na binnenkomst vaststellen dat het niet zo was als ik verwacht had. Een gedeelte van de mensen die er rondliep ziet zichzelf als de wakkere/de wappie en hebben de overtuiging meer en beter te weten dan de domme slapende meute. En zo wordt er veel met de vinger gewezen naar elkaar door de wakkere wappies en de slapende schapen…… De verdeel en heers techniek werkt daardoor steeds beter, de mensheid wordt tegen elkaar uitgespeeld, zelfs binnen wat men gelijkgestemden noemt. Er is een stemmetje in mij wat me iets anders verteld…. En dus zoek ik verder naar wat werkelijk bij me aansluit, waar ik me thuis voel en waar ik samen de eenheid mee kan creëren die nodig is op die andere lagen. Om samen de stormen mee te doorstaan. Gelukkig heb ik er al een aantal gevonden ???? ❤
Na mijn korte bezoek aan de beurs in Deurne paste ik mijn voornemens aan en ging NIET naar Venray om nieuwe “gelijkgestemden” te ontmoeten, maar zocht ik mijn weg in Moedertje natuur. Ik zwierf door de bossen en eindigde op het terras in de tuinen van Toon Kortooms. Ook deed ik daar weer nieuwe inspiratie op voor in mijn eigen stukje moeder Aarde tuin en mijn idee daar een buiten-huiskamer te creëren.
Ja….. het was een enerverende dag, maar ja…. Wat wil je ook op 8-8 he, Een nieuwe maan die de opening van weer een leeuwenpoort versterkt. Dat geeft een boost aan leeuwen energy die maakt dat ik het liefst een strijdkreet in gebrul ten gehoren zou willen brengen. In plaats daarvan ga ik opnieuw naar die kern, dat oog van de storm, de diepe stilte en bereid me voor op wat nog allemaal komen gaat.
Lieve lieve lezer…. Weet dat je altijd ELKE vraag aan me stellen mag……. Of het antwoord je gaat bevallen kan ik niet beloven…. Maar vertrouw erop dat echt alles goed gaat komen…..

Sprookjes en dromen

Zal ik je eens een sprookje vertellen??? Het was mijn droom van afgelopen nacht…..
Heeeel lang geleden…. In een zomaar een straat, in een dorpje ver weg maar ook heel dicht bij…. woonden een paar kinderen.
Ze speelden samen… Voor op de trappetjes bij de voordeur, bungelend aan de balustrade er om heen. Achter, op het pad naar de kelders van de flat. Oefff wat was het daar altijd fijn tijdens hete zomers, met een immer aanwezig zijnde schaduw die verkoeling bracht. Zodat je toch gewoon kon rennen en springen. Zwierend op de schommel thuis of frietjes etende bij de buren uit filterzakjes. De zandbak bij de flat, maar nog veeeel leuker het speelveld tussen de 2 scholen, jaja een heuse jongens EN meisjes school waar ik als 1e meisje naar de jongensschool mocht!!! . En door de hele straat heen woonden deze kinderen en hun families. Onbezorgd en soms ook onbezonnen groeiden we daar samen op, ik en al die andere kinderen.
En al kenden we natuurlijk, ieder hoekje en elke struik, toch was bv verstoppertje spelen een van onze favoriete spelletjes.
In de sprookjesdroom loop ik over het pad achter de flat langs en stop bij ieder hekje waar een speelmaatje woonde. Ik fluister dan zijn of haar naam en mijn kleine Emmeke zwaait en roept, kom je spelen??? Ik steek de straat over en loop halverwege de straat het gangetje tussen de huizen in. Ook hier loop ik langs tuinen met poorten en hekjes en prevel al die namen van de kids die er woonden.
Als ik alle huizen en tuintjes gehad heb sta ik uiteindelijk midden op straat.
De deur op nummer 18 gaat open. Een klein blond manneke komt naar buiten en gaat op de trapjes zitten. Hij heeft een bal in zijn handen…… Ik lach… want ik weet tegen welke muur hij gaat stuiteren, hahahaha
De kleine blonde jongen verandert in de man die hij nu is. Wowww ja… een mooi en bijzonder mens die ik in het NU opnieuw mocht tegen komen.
Mijn droom vandaag lijkt een sprookje en gaf me gouden randjes om duistere herinneringen. Een stralend zonnetje wat door donkere wolken wist te breken om alles wat mooi, goed en fijn is in een nieuw licht te zetten.
En soms worden dromen werkelijkheid. En is dat jou nog niet overkomen?? Gewoon ff verder dromen dan…. ECHT waarrr ❤

Maan Amethist Geode

Zo’n jaar geleden begon in mijn hoofd en hart mijn nieuwe huisje vorm te krijgen. Een van de dingen die me al heel snel helder voor ogen stond was een geode met een duidelijk voorkeur voor Amethist. En dus ging ik op zoek….. maar gaf na wat maanden eigenlijk de hoop op… ECHT onbetaalbaar voor mijn budget!!! Ik liet het los en zocht niet meer.
Tot vandaag…….
Gisteren liep ik in Horst voor het eerst een werkelijk waanzinnig mooie winkel binnen nadat ik in de etalage een kleine lotus zag waarin een kaarsje kon. Preciesss wat ik zocht voor mijn Hindu Godin van geluk met haar lichtje. Wowww manifesteren noemen sommige dat he!!! En terwijl ik nog even genietend door de winkel liep zag ik een hoek vol met Geodes. Sooo heee wat mooiii En ja waar ik de prijsjes kon lezen kwamen ze overeen met waar ik eerder het afgelopen jaar bij uitgekomen was. Vooral een geode op de grond die op een bijzondere manier de vorm van een maansikkel had, zo mooiii. Omdat ik door rugklachten niet kon bukken keek ik er vol van liefde alleen van dat afstandje naar. Dus opnieuw dacht ik dat het niet in mijn bereik lag….
Maarrr…… dat pakte vandaag anders uit!!!
Op kantoor had ik vandaag weer hulp van een lieve bijzondere en dierbare collega. Ik vertelde blij en trots dat ik mijn lotuslicht gevonden had en dat ik haar het bijzondere winkeltje graag in mijn pauze wilde laten zien. Dus wandelde we in het zonnetje er tussen de middag naar toe. We liepen samen genietend het winkeltje rond. Heel even hield ik een chackra ketting vast. De mijne ben ik kwijt sinds een paar weken. Loslaten he…. ander verhaal iig, hahaha Maar deze nieuwe als vervanging wellicht??? Uhmmm nee, toch maar niet, te duur 15 euro en dus liepen we door en kwamen langs de geodes. In een opwelling vroeg ik haar om ff voor me te bukken en de prijs op de amethist maan geode voor te lezen. Wowww ik sloeg achterover van verbazing. Ze tilde hem van de grond en ik zag waarom deze bijzondere geode anders van prijs was. Er zaten wat onvolmaaktheden in, breukjes … en ik voelde de diepe overeenkomst met mezelf en mijn lidtekens. En zeg nou zelf…….. IK voel me een mooi mens MET mijn onvolmaaktheden dus niet gek toch hoe sterk ik me verbonden voel met deze maan- amethist geode. Vanmiddag even in t zonnetje, vannacht in maanlicht, ze hoort bij me en verhuisd met me mee strakjes naar mijn nieuwe huisje ♡
Amethist:
Haalt kalmte en innerlijke rust in je huis. Voor rust en balans.
Amethist is een paarse kwartssoort. Amethist werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. … Fysiek heeft amethist een positieve werking op de hersenen en het zenuwstelsel, kneuzingen, hoofdpijn en migraine en slaapproblemen (zoals nachtmerries).
De amethist is de edelsteen van de sterrenbeelden vissen en waterman.