Ozze Huub…….

Als teamondersteuner bij Proteion Thuiszorg bevind ik me als Nederlands sprekende collega in een smeltkroes aan dialecten. Want bij Proteion is het heeeeel gewoon dat er in iedere regio dialect gesproken wordt, om ook zo zo dicht mogelijk bij onze cliënten te staan. De afdeling waar ik voor sta is enigszins anders dan al die anderen….. Wij hebben geen verpleegkundige en verzorgende die gezamenlijk een wijk of regio verzorgen. Wij zijn van Thuisbegeleiding en we helpen mensen zo lang mogelijk in hun eigen thuissituatie te kunnen blijven wonen met de hulp die daarvoor nodig is IN hun thuissituatie. Of dat nu een multi-problem gezin is waar opvoedondersteuning nodig is, een dementerende oudere , of iemand met een psychiatrische problematiek…. We zijn van alle markten thuis zeg maar en komen bij de mensen van onder Roermond tot net onder Nijmegen. Je kunt je misschien voorstellen hoe groot de verschillen in dialect dus zijn bij ons als thuisbegeleiding. Tja, en IK ben dus van kantoor en probeer alles in het werk te stellen zodat de dames en heer hun werk zo goed mogelijk kunnen doen bij al die mensen thuis. Een soort spin in het web dus zeg maar, een TEAMondersteuner…. En de ene keer probeer ik het zuidelijke Limburgse taaltje te verstaan, de andere keer het Venlo’s en dan weer het dialect bij Nijmegen wat een zweem heeft van het Brabantse maar ook van het Gelderlandse van net boven de rivieren.

Ik heb dus zoals velen van jullie meegelezen hebben best een moeilijk jaar achter de rug waarin veel gebeurd is en waarin ik ook grote stappen heb gezet met alle hulp die ik daarbij kreeg van bijzondere mensen. Mijn “helden” zoals ik ze graag met een knipoog en stiekem heeel serieus dus ook noem!! Een van die mega stappen die ik zette was het overwinnen van een angst. En het was Coach Huub die me daar enorm goed bij geholpen heeft.  Huub kent niet alleen DAT stukje van mijn verhaal maar ook andere stukjes die veel betekend hebben in wie ik geworden ben. En nu ik weer redelijk stabiel met 2 benen op de grond in het leven sta kijk ik daar dankbaar op terug, want JA, het heeft me gemaakt tot wie ik NU ben, en ik kan zeggen dat ik trots ben op mezelf.

Recent vertelde ik aan een collega nog iets over oa die angst en dat de coaching erbij zo fijn was geweest van onze Huub. OZZE Huub werd er vervolgens verbaasd gevraagd!!?? . Jazekerrrrrr OZZE Huub herhaald ik haar dialect om vooral goed te onderstrepen dat ze de juiste man voor ogen had. Coach Huub is namelijk ook mijn zeerrrr gewaardeerde collega ICTer waarmee ik kan lezen en schrijven , en als t zou moeten ZELFS programmeren hoor!! #grijnzzz

Je zult het misschien bijna niet geloven , maar deze veelzijdige man is dus OOK nog een Sing&Song Writer en zingt in het, ja……. Dialect dus!!!!! Wansums in dit geval , hahaha En ozze Huub zingt ok nog us hiel moi!!! Dus toen er vandaag op faceboek weer iets nieuws van hem langs kwam heb ik heel geconcentreerd zitten luisteren, want Tja…. Wanssums is nou niet net mn tweede taal hoor En dat maakte meteen ook dat het nummer heeeeeel diep binnen kwam en een tere snaar raakte. Een die mijn waterlanders dan ook vrijwel direct wist te vinden toen hij eenmaal met zijn gezongen tekst begon…… Alsof hij over MIJ zong….. ja…..  De Zingende Coach Huub, ozze Huub!!

Dank je wel Huub…… Miene Huub!! Dat stukken van jou pad  soms zo dichts langs mijn pad lopen zodat we de handen kunnen uitsteken om elkaar te helpen.

 

Vandaag

Vandaag

Vandaag opende ik langzaam en twijfelachtig mijn ogen, net uit een droom vol van muziek en water…. Ik moet echt even landen….. We’re all going Home… ja…. Ik was thuis ja!! Thuis in mijn tijdelijke huisje en Home bij en in mezelf. Nog een dagje nagenieten van het concert met John, Victor en Joost

Vandaag schreef ik mijn eerste brief voor de stichting Inside-Oudside, een brief aan een ter dood veroordeelde in California. Gewoon van Human heart to Human heart om zo een lichtpuntje te brengen in een uitzichtloos leven.

Vandaag bakte ik mijn 1e keto crackers, en jaja ze zijn echt Jammieeeee!  Beetje veel wel, dus ik ga er maar een paar afgeven ook aan mede keto‘ers ????

Vandaag besloot ik dat morgen wel weer een rokjes dag mag zijn, maar omdat ik op kantoor ook training heb en dan ook wel beetje netjes wil zijn… dus …. Tomorrow in black&white

Vandaag ontdekte ik de oorzaak van wat financiële rompslomp die niet zo lekker verloopt. Pffff dus mijn beste moeilijk taalgebruik maar eens tevoorschijn getoverd en aan het bellen en mailen geslagen. Goh….. en DAT hielp. Hahahaha Ff duur doen om serieus genomen te worden dus!!

Vandaag kreeg ik nieuwe buren. 4 Mannen die in de regio gaan schilderen. Ik heb geen idee welke taal het is die ik ze hoor spreken. Maar het gerommel en gestommel klinkt wel fijn, leven in huis <3

Vandaag dacht ik na over nieuwe creatieve projecten en uitdagingen… maar ja…. Dan moeten eerst die financiële uitdagingen opgelost zijn he :-S Dus werkte ik nog maar even verder aan mijn huidige project de Boeddha mozaïek. Ja….. ik denk dat ie wel mooi wordt……

2019-2020

De meeste mensen beginnen een eindejaarstekst met “2019 wat was je mooi”

Dat wilde ik dus niet doen, want mooi is toch echt het verkeerde woord voor wat er in 2019 allemaal op mn pad kwam, verkozen en ook onverwacht….

2019 was Intens, bijzonder, onverwacht misschien ook wel, maar ook wel heel erg naar mijn wens en keuze. Het voelde bevrijdend en veelbelovend, al moest ik eerst door diepe dalen om daarna vanaf de heuveltoppen het prachtige nieuwe beloofde land te kunnen zien liggen.

2019 was afscheid nemen van wat al heeeel lang was en open staan voor nieuw, soms een enorme sprong in het diepe…. Maar steeds weer vol van vertrouwen. 2019 was een dankbaar afscheid van mijn verleden en een warm welkom aan mijn nieuwe toekomst waar in 2020 een belangrijke rol mag gaan spelen. De wereld ligt voor me open…. Mijn IK kijkt verwonderd om zich heen naar alle opties en mogelijkheden. Een van die nieuwe opties is mijn verhaal, mijn boek, wat er komen zal!!! Maar ook het inhoud geven aan nieuwe vriendschappen, niet alleen op zielsniveau….

En mijn oprechte dank gaat uit naar al die vrienden, vriendinnen, zielen en bijzondere connecties die iets bijdragen aan mijn ikke in het NU, maar ook naar alle verbindingen naar mijn ziel in andere dimensies.

31-12-2019 ga   op de vuurplaats hier een kleine ceremonie doen, met vuur en de boodschappen van 2019 waar ik wel klaar mee ben en de wensen voor 2020 die de ruimte mogen krijgen.  Ik weet dat er zielsverwanten zijn die iets soortgelijks doen en daar zal ik me dus zekerrrrr mee verbinden in spirit <3  …. Lets do this together <3 in spirit <3

Ik wens iedereen een geweldig mooie afsluiting van 2019 en een nog mooier begin van 2020

We will meet again <3

2019-2020

2019 ik kijk er voor nu even op terug….

2019 was verrekte moeilijk!!! Intens….Hard werken, veel huilen, vol van hoop en goeie moed, mooie plannen en vertrouwen, grote beslissingen en grote veranderingen, een hart vol van emoties die alle kanten op mochten gaan.

2019 was als los zand en moeras waar ik niet altijd wist of ik wel vaste grond onder mijn voeten had en waar ik me aan vast kon klampen.

2019 was het jaar waarin ik vele soulmates mocht ontmoeten, met alle kleurtjes van de regenboog in hun aura’s die voor mij zo herkenbaar waren

2019 was het jaar van creativiteit, muziek en Art

2019 was met name ook een chinees samenkomen van wat ik al wist en wat ik nog wilde leren en vooral meeneem naar 2020

Maar bovenal was 2019 het jaar van de liefde, het loslaten ervan en het omarmen van alle nieuwe soorten van liefde, in de ontmoeting, de kennismaking, de herkenning enzooooveel meer, vanuit mijn hart en ziel

Ik neem waardevol en respectvol afscheid van 2019 en kijk vol van verwondering en hoopvol uit naar een nieuw jaar, 2020 , vol van Magie en belofte!!

Nog een paar dagen om af te tellen, te genieten, terug te kijken EN vooruit te kijken, in alle rust vanaf mijn inimini kneuterige hotelletje op de Veluwe

Over mijn kook-held bij Thermen Berendonck

2019 was niet alleen het jaar van de grote veranderingen, van de vele dieptepunten en ook topdagen….. 2019 was zekerrrr ook het jaar van “mijn helden”!! Mensen die ik zo voor en na om me heen verzamelde die allemaal een belangrijke rol speelde in de momenten die voorbij kwamen.

Zo ontdekte en ontmoette ik mijn muziek-held Nikos , The Wanderer. Mijn reddingsboei in woelige wateren die me hielp me staande te houden in en op de waves die kwamen en gingen.

Kreeg ik alle hulp die maar mogelijk was van mijn Acu-held, Rob. Mijn homeopathisch arts en Acupuncturist waar ik hopelijk nog vaak koffie mee zal drinken, ook als het GOED met me gaat.

Zette ik waardevolle stappen dankzij de coaching van mijn buddy-hero, Huub 

Heb ik natuurlijk meerdere schrijvers-helden maar daar kwam dit jaar een wel HEEEL bijzondere bij, schrijf-held Alex.

En daar wil ik nu dus nog een held aan toevoegen, een ware Kook-Held, Ferry, de kok die altijd ZOOO enorm goed voor me zorgt als ik te gast ben in zijn restaurant in de Thermen Berendonck.
Want zoals je als lezer misschien wel weet is mijn leef- en eet-style geen eenvoudige!!! Want naast de allergieën en intoleranties voor tarwe, lactose en soja volg ik de Ketogeen lifestyle om zo mijn hormonen en gezondheid op een natuurlijke manier in balans te houden. En dus zijn suikers uit den boze .
Sinds de opening van deze sprookjesachtige oosterse Thermen vlak bij Nijmegen ben ik er al een flink aantal keren geweest om een dagje te onthaasten en bij mezelf te komen. Meestal alleen, en soms ook wel samen met bijzondere vriendinnen. En ik boek eigenlijk ALTIJD ook het lunchbuffet meteen mee, want ik eet echt nergens buiten de deur zo lekker en geheel naar mijn wens als daar!!!! Dat komt door de fantastische kok  dus die steeds opnieuw weer lekkere dingen voor me maakt of laat maken. De ene keer zijn dat gamba’s met wok groenten die hij voor me staat te wokken terwijl ik even met hem babbel, de andere keer laat hij iets bijzonders uit de andere keuken komen. Steeds opnieuw zijn het kleine schilderijtjes op bord die hij me dan aan tafel komt brengen, steeds weer met een warme lach en de vraag of hij nog iets voor me kan betekenen. Ja…. Een ware Held voor me dus!! Hij is dan ook degene die zo’n zalige wellness dag een gouden randje weet te geven.
Afgelopen woensdag was ik er weer en werd ik verwend met heerlijke vis op bloemkool. En opnieuw weer zo mooi opgemaakt met een sprietje groen als finishing touch.  Je begrijpt misschien dat ik er op zo’n moment wel van baal dat fotograferen echt uit den boze is …….. En terwijl ik dat dus ook zo zei tegen mijn kook-held Ferry werd het idee geboren er een tekening van te maken!!!

Bij deze dus, het werd een aquarelle!!!

Dank je wel Ferry en alle andere collega’s bij de Berendonck voor alle goeie zorgen in het afgelopen jaar bij jullie. Ik kom graag weer langs in het nieuwe jaar!!! Voor iedereen een fantastisch jaar einde en een schitterend begin van 2020