Corona gedachtespinsels 4 mei

Langzaam komt de buitenwereld weer op gang en had ik vandaag op het werk de hopelijk laatste dag waarin alles in een sprint met eindspurt moest!! Pffff HARD gewerkt, klus geklaard en trots op mezelf dus ???? Geen medewerker die ook maar 1 minuut ergens benadeeld wordt en het management voorzien van alles wat ze maar wilde hebben. Heel wat gegoocheld met vele vormen van slimme puzzeltje in kunst en vliegwerk ????

Tussendoor nog even naar de pijnbank van Fysio Bart die dit keer toch echt mee leek te vallen. Maarrrr de napijn verteld een ander verhaal, hahha Het gaat de goeie kant op iig!!! En ik heb via hem voor woensdagmiddag een afspraak kunnen maken voor een echo van de enkel. Toch maar weer even naar de binnen kant kijken of er te zien is waarom die binnenkant zo enorm pijn blijft doen en me beperkt in het lopen. Ik smeer nu dagelijks wel weer DBC wat wel de pijn bestrijd maar geen vooruitgang geeft dus. Donderdag nog een keertje naar Fysio Bart en dan hang ik even alles in de wilgen en neem mijn 10 dagen vrij van verplichtingen op ieder denkbaar vlak en maak ik even enkel en alleen de keuzes die ik ook WIL maken. Alleen het IDEE al voelt bevrijdend!!!

Vandaag ZOOO hard gewerkt dat ik dus morgen op bevrijdingsdag dus ook ECHT vrij ben. De vrijheid in mijn hoofd voelt weldadig nu ik besef dat alleen IK het ben die dat kan en mag bepalen…. Nu nog ff bedenken wat niet alleen die binnenkant morgen wil doen met die vrijheid, maar ook wat die buitenkant met deze dag zou willen doen. Ik heb nog zadelpijn van de 120 km van gisteren, hahhaha Maar zal toch wel weer zoiets worden ja…. Ik zoek de natuur wel weer op om daar te genieten. Misschien een labyrint ergens in de buurt…. Ga zo maar eens aan de google dus…

Voor iedereen die nog thuis zit en de streepjes op de kalender aan het aftellen is naar weer mogen herstarten…..Fijne laatste vrije dagen ( probeer er ook gewoon van te genieten, misschien gaat t wel ff duren voor je weer ECHT vrij bent met de inhaalslag die nu komt) en succes met het aanzwengelen van jou motor weer om alles op te starten.

En voor iedereen die KEI en KEI hard gewerkt heeft in de afgelopen 6 a 8 weken, ja de finish is in zicht!!! We mogen een versnelling lager!!! Geniet en vertrouw op dat was IS en dat wat komen gaat!!! Plan vrij voor jezelf en kom even op adem!!!

Ik ben benieuwd wat voor nieuwe dingen we met z’n allen gaan ontdekken ipv de zomerfestivals en grote feesten, wees creatief!!! En laat je niet ontmoedigen in nieuwe plannen of ideetjes. GO for IT <3

Zonnige Corona groetjes van mij

Corona gedachtenspinsels 1 mei 2020

Het voelde afgelopen week alsof ik langzaam de verloren balans weer hervond. En dat geeft RUST in hoofd, hart en ziel. Toch is de balans nog lang niet zoals het zou moeten zijn.

De fysio van McKenzie Bart heeft echt duidelijk zijn uitwerking. En verloopt precies zoals hij voorspelt had. De pijn en de klachten zouden zich verplaatsten. Niet zonder pijn, maar wel steeds hoger tot daar waar de werkelijke oorzaak zit. In mijn nek dus, waar het nog eens versterkt wordt door de spieren die alles vastzetten vanuit (Corona)stress. Ook vandaag weer veeeel napijn van de behandeling gisteren. Maarr ok…… zelfs IN de pijn is er een balans te ontdekken. De pijn zit nu namelijk in beide schouderkoppen ☹, en beide duimen geven uitvalsverschijnselen.

Dus zit er maar 1 ding op!!! Zo veel mogelijk ontspanning zoeken en die schouders en de pijnlijke enkel straks lekker insmeren met CBD olie als pijnstiller.

Morgen even een boek ophalen wat ik gereserveerd heb bij de plaatselijke boekhandel, want jaja…. Ook ik ben loyaal en koop zoveel mogelijk lokaal !!!!
En dan zondag etappe 8 om maar eens mee te starten, ja…. Hahaha , niet alles hoeft altijd in de “juiste” volgorde he 😉

Corona gedachtenspinsels 28 april

Ja hoor!!!IK heb officieel een nieuwe FIEP!!!!

Ohhh…. Je weet niet wat een FIEP is?? Dat is het woord wat binnen auti-kringen liefkozend gebruikt wordt voor pre-occupaties.  Met andere woorden…. Bovenmatige interesse activiteiten in 1 specifiek onderwerp. Ja en hahha,…. Ik heb er dus weer eentje!!!

En dus draait alles even om Koffie!!! Want dat is mijn nieuwe FIEP dus ????

Het zijn een paar dingen die in de basis ten grondslag liggen aan deze nieuwe Fiep……

  • Ik kom al een jaar ofzo bij iemand die een versgemalen bonen koffie apparaat heeft…..
  • In de ketogene lifestyle is zwarte koffie altijd toegestaan ( en de combi mogelijkheden echt niet te versmaden!!!)
  • Ik kocht in het najaar mijn eigen versebonenkoffie apparaat en raakte verslingerd aan ECHTE koffie, ik leerde zelfs te genieten van ZWARTE koffie
  • En toen hoorde ik dus van iemand die zijn eigen bonen brandde… wowwww, en noggggg moooier, kon ik proeven van die koffie van zelf gebrande bonen. Sooo heee DAT was lekkerrrrr!!!

Inmiddels kun je me met een gerust hart een koffie addict noemen hoor!!! Al doe ik ook mijn best de koffie momentjes vooral ook te koppelen aan de sociale contacten die me ook heel dierbaar zijn.
En bij nader onderzoek, want tja…. DAT is wat je doet bij een nieuwe fiep he…. Nader onderzoeken, uitdiepen en je specialiseren zeg maar….. Maar daar ontdekte ik dus dat zelf koffie bonen branden niet perse dure en grote apparaten vereist…. En dat dat zelfs al kan met een popcornmaker!!!
Ja…. Je leest het goed!!!!….. met een popcornmaker!!!

En dus heb ik nu een bestelling staan van 4 soorten groene rauwe bonen…. En ga ik morgen op mijn oude home adres de popcornmaker ophalen!!!! En ergens eind deze week ga ik mijn eerste eigen gebrande kopje koffie drinken!!!!! En als je ook wil komen proeven ( op 1,5 meter) stuur me gerust dat berichtje hoor, want alles kan in dit nieuwe NU, zelfs koffie drinken ????

Corona gedachtenspinsels 27 april

Corona doet iets met onze tijdsbeleving….. ik heb alleen nog niet helemaal helder WAT dan en hoe het werkt……  Daar kom ik dus vast nog op terug ????

Niet alleen April is omgevlogen ondanks ( of dankzij??? ) Corona. Zit je midden in het moment van zorgen voor en zorgen dat en wacht je op oplossingen die je bedenkt dat duurt iedere minuut eeuwig…. Ja wachten vertraagt tijd….  Maar mijn weekendje weg en afschakelen was ook heel breed in de ervaring van tijd. Het weekend lijkt omgevlogen, toch waren er ook momenten dat ik keek hoe laat het was en dacht… owwwww zoooo vroeg nog!!! Nou ja, het zal misschien ook wel een beetje horen bij het verlies van dagen, structuur, overzicht en ritme in deze woelige tijden. Een weekendje Me, Myself & I heeft me wel weer geholpen iig <3

Toen ik dus vanmorgen halverwege de ochtend mijn boeltje bij elkaar had en klaar voor vertrek was had ik er al een uitgebreide relax en saunabeleving op zitten want ik was VOOR de vogeltjes al weer wakker. Ik had me voorgenomen om de terugweg een deel van het Pieterfietspad te gaan fietsen van Roermond tot Venlo ( Over 2 weken ga ik in 4 dagen van Pieterburen naar Arnhem op datzelfde Pieterfietspad dus alleen de andere richting in dus) Lunch in de tas!! Fiets helemaal bepakt en bezakt, klaar voor vertrek ging ik op weg vanuit het park naar Heel en Beegden waar ik vervolgens de Maas over zou gaan bij Roermond om het startpunt van de Pieterfietspad etappe op te pikken. Muziek in mijn oor, het zonnetje scheen al en ik had zelfs wind op de rug haha!!. 1 oor vrijgelaten zodat ik het verkeer achter, naast en voor me goed zou horen viel me op dat mijn fiets wel erg veel geratel liet horen bij de trappers…. En hoe mee ik probeerde het buiten te sluiten hoe luider het leek te worden. Nu rammelde niet alleen de trappers…. Maar hoorde ik ook een schurend geluid…. Jeetje mina….. Ik had een tocht van 60 a 70 km voor me…….  Er schoot werkelijk van alles door m’n hoofd….. van gewoon doorgaan, tot de trein nemen dan?? In het centrum van Beegden viel mijn muziekje in mijn rechteroor stil en leken de geluiden dus NOG sterker te worden. Ik stopte bij de kapel in Beegden om plan de campagne te gaan maken….. ok….. WAT te doen was de vraag! En terwijl ik op het bankje ging zitten om me te beraden in de stilte zonder de muziek en zonder de piep en kraak geluiden van mijn fiets klonk daar weer die bekende en heldere stem…..

E’Anna, E’Anna, E’Anna…… Wanneer ga jij het leren….. laat die gebaande paden nu eens los!!!! Je HOEFT niet altijd een pad te volgen wat een ander heeft bedacht!!! Niet vandaag, niet DAT pad, gebruik je Creativiteit!! Volg je eigen pad!!
En toen kwam er lachend achteraan…. Deze is vandaag toch de verkeerde kant op, je hoeft niet tegen de stroom in te roeien lieverd, laat gaan, laat LOS <3  En ik voelde hoe ik volstroomde met een enorme hoeveelheid licht en liefde wat maakte dat ik me heel sterk voelde en vol van zelfvertrouwen. JA!!! OK!!! DAT kon ik wel, zelf een mooie route maken!!! Want ik snapte precies wat er bedoeld werd hoor. Dit had niet alleen met een simpel fietspad te maken, ook met opnieuw weer een ervaring dit ME-time weekend waar ik over gestruikeld was. Maar daarover verder geen details ????. En waar zouden we zijn zonder al onze digitale slimmigheidjes enzo he… Dus ik pakte Maps erbij en de app van route.nl en stelde mezelf de uitdaging een route te vinden vanaf Beegden naar huis geheel door of langs bos, heide en vennen. En op een paar hele kleine stukjes na is me dat wonderbaarlijk goed gelukt!!!! Moe maar zeeer voldaan zit ik nu thuis te tikken op mn laptop na een fietstocht met heerlijke pauzes van 10.30 tot 16.30 en met 70 km op de teller ????

Via de fotootjes kun je misschien een heeel klein beetje meegenieten. <3

Ik nam Jolisabeth al een stukje achterop mee in het korte filmpje waarin in de heuvel af en weer op al racete en de lezers zelfs al dachten dat ik dat zonder handen durfde, hahhahah. Ja soms moet je idd loslaten, en soms mag je alles wat er maar is om je heen vastgrijpen voor wat houvast. En zo vinden we balans!!!

Corona gedachtespinsels 23 april

De werkweek is nog niet om, nog 1 dag te gaan!!…. Toch voelen die laatste loodjes erg zwaar deze week. Ik ben superrrrr blij dat ik naar Fysio mocht, al is de reden en aanleiding natuurlijk minder fijn…. Klachten die mogelijk irreversibel zijn…… Toch ben ik na de behandeling van dinsdag en ook vandaag hoopvol gestemd. Het kost me bakken met energy en ook best heftige en pijnlijke reacties ook….. Maarrrrrrr er zit vooruitgang in!!!!! Vandaag geen dubbelzinnige teksten met glim- en schaterlachjes wat ik was naast die fysio echt druk druk druk….. ja met WERK dus.

ZE willen weer van alles…… Neee…. Niet NU….. of misschien morgen….. neeeee Gisteren natuurlijk!!!! Tja….. zo moeten we er allemaal wat extra’s voor over hebben en deed ik mijn werkgever het enorme plezier even 400 postzegels voor te schieten. Deze stonden wel al in bestelling maar waren nog niet geleverd, en tja…. Ik had ze toch echt NU nodig. Blij dat ik een spaarpotje heb he baas?!

Mijn Fysio sprak me streng toe dat repeterende handelingen toch echt FUNEST zouden zijn nu…… jaja… I know!!! En dus vroeg ik braaf om hulp en gaf ik mijn grenzen aan op het werk. En staan morgen de hulptroepen klaar voor me!! Van een aantal wel heeeeellll lieve en zorgzame collega’s die me met alle plezier komen ondersteunen!!! IK heb het zooooo enorm getroffen met de teams waar ik ondersteuner van ben he!!!! Het zijn stuk voor stuk bijzondere en lieve mensen waar je ook ECHT op terug kunt vallen als dat nodig is!!! Het zal een laaaaange dag gaan worden……. Maar die 400 brieven zullen op tijd bij post.nl liggen hoor!!

Ondanks alle werkdrukte voor en na mijn sessie bij Fysio fietste ik ook nog 33 km en genoot ik van een BBQ in Venray. Op de weg terug naar mijn huisje fietste ik geheel ontspannen inmiddels met de ondergaande zon in mijn rug op mijn gemakje over allerlei binnen en achterafweggetjes die ik ontdekt heb. Achter de dorpen door zo in een rechte lijn van Venray naar Sevenum. Ik zag vaders met dochters samen op wielrentocht, moooiiii en wandelende gezinnetjes die genoten wan het laatste warme uurtje voor zonsondergang, soms met en soms zonder hun hondjes. IK fietste onder een douche door die de weg als voetenbad bestempeld had en kon een lach echt niet onderdrukken. Ik genoot van de muziek in mijn oren en blèrde heerlijk hardop mee. Toen ik achter Horst langs fietste zwaaide ik in gedachte naar een voor mij dierbaar mens waar ik volgende week weer een bakkie ga doen. Heerrrlijk om soms ook even niet-werk gerelateerde contacten te hebben en even over heel andere dingen te kletsen ook!! Ik kijk er naar uit!! Het laatste weggetje leid langs mijn nieuwe vogelvriendjes. Ik stop deze keer niet maar zwaai ook hier in gedachte en stuur ze mijn lichte en warme ondergaande zonne-groet.

Going home!!!