Lelietjes van Dalen

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Ik had die ochtend mijn 1e communie gedaan, en mijn peetante was er ook!!! Tante Mia. Ik was DOL op haar <3 Ze had een speciaal bosje bloemen voor me meegebracht om in mijn gevouwen handjes te kunnen dragen tijdens die 1e communie. Een minibosje Lelietjes van Dalen. Oefff wat voelde ik me mooi en trots. Veeeel te jong verliet mijn favoriete tante uit de Hofstad het aardse bestaan ☹ en de herinnering aan haar leeft voort in mijn Lelietjes van Dalen.

Bij het huis wat Wilbert en ik kochten zo’n 25 jaar geleden pootte ik dus ook mijn eigen lelietjes om ze zo ieder jaar opnieuw te zien opkomen en in bloei komen. En ieder jaar kwamen er meer bij op de meest verrassende plekjes. De een zal dat als woekeren benoemen, ikzelf vond het ieder jaar weer een verrassing waar ze zouden verschijnen. En zo hebben mijn lelietjes dus jaren die ondergrondse dans gemaakt om mij steeds weer die diepe zielenglimlach te gunnen waarbij ik steeds weer aan mijn bijzondere tante Mia mocht denken. Het vorig voorjaar van 2020 was dat wel vaste prik om te gaan kijken in de voortuin naar de lelietjes als ik even in Venray was, maar ik heb er dus niet dagelijks van kunnen genieten. En ja het was zekerrrr 1 van de dingen die ik ERG miste bij mijn voormalige thuis.

Nu ik binnenkort de sleutels van mijn nieuwe thuis ga krijgen en de lelietjes zich weer verrassend lieten zien besloot ik dat het vandaag HOOG tijd was een heel klein deel ervan met me mee te nemen. Voorzichtig heb ik ze met een spade en mijn blote handen uit de voortuin verwijderd om ze met al mijn liefde die in mij is een nieuw plekje te geven in een plantenbak. En terwijl ik daar ijverig mee bezig was voelde ik dat kleine meisje, die Emmeke in mij dansen en springen van blijdschap.

Voorlopig ga ik er weer iedere dag van genieten, als de ondergrondse dans moeten inboeten aan vrijheid. Maar daar komen we wel uit samen, die lelietjes en ik.

Kansen op mijn pad en buiten de box denken

Wowwwww, en zo kwam er vandaag weer een geweldige oplossing op mijn pad voorbij!!!! Het enige wat ik er voor moet doen is creatief kijken en denken, out of the box!!! En het dus willen en kunnen ZIEN <3

Wat ik heeel graag wilde in de tuin van mijn nieuwe huis was een soort van overkapping. Liefst VAST om droog buiten te kunnen zitten en alle mogelijke combi’s van zon en schaduw te kunnen creëren op 2 kleine terrassen. Relaxhoekjes creëren enzo…. Maar toen ik ging kijken naar de mogelijkheden bij bouwmarkten en tuincentra bleek al snel dat alles wat er maar te bedenken was en te koop niet in mijn budget zou passen. En dus had ik me al voorgenomen dat ik tevreden zou zijn met de action parasol en een schaduw (3hoek)doek van een paar jaar geleden. En dat relaxen gaat me zowiezo wel lukken!!!!

Na een ochtend en middagje hard werken aan opknapprojectjes en nieuwe ronden nieuwe kansen, voor in de nieuwe tuin kwam ik vanavond thuis en bladerde eerst eens even door de nieuwe Facebookberichtjes. Wowwwww van een lieve collega…… Ook zij hebben blijkbaar tuinplannen!!!!! En in 1 oogopslag zag ik de mogelijkheden, van schuurtje naar buitenverblijf <3 Meteen aan het appen geslagen natuurlijk!!!!! Zaterdag ga ik kijken en nemen we mee wat in de auto past!!! Weer een opknapklusje erbij dus, beitsen!!!!!!!! Kijkkkkk, deze ga ik dus omtoveren!!!! Wordt vervolgd <3

Owwww wat voel ik me een RIJK mens!!!!!!

Dank je wel Ayla en tot zaterdag!!!

Vandaag heb ik een balans dag

Ik ben vrij vandaag. Geen verplichtingen…… Dus kon ik even op zoek naar wat GOED is voor mezelf.
Gisteren maar ook vandaag lees ik veel mooie verhalen over familiezondag, mooie verbindingen tijdens allerlei bijeenkomsten en wandelingen. En ik zag menigeen op terrassen zitten, genietend van zon, vrienden en een hapje en een drankje. En dan denk je wat is de wereld toch weer mooiii.
Toch is dat niet voor iedereen het geval. Ik lees ook heel veel verdrietige berichtjes. Bij die mooie bijeenkomsten is niet alleen de verbinding maar ook het enorme geweld te zien. De filmpjes erover komen via het beeldscherm rechtstreeks mijn hart binnen. Ook de tranen veroorzaakt door tweedeling binnen gezinnen en families treffen me in hart en ziel. Respect voor wie die ander wil zijn en welke overtuiging hij/zij is toegedaan is VER te zoeken soms.
Schoonheid maar ook verdriet zit in de hele kleine dingen, maar zeker ook in de grote. Naast mijn eigen probleempjes en pijntjes liggen deze maatschappelijk brede zaken maar ook de wereldwijde onrust als een zwaar gewicht op mijn schouders. En ik weet inmiddels uit ervaring hoe belangrijk het is dat gewicht te verminderen. Vandaar dus …. Een balans dag!!!
En vandaag doe ik dat door letterlijk te werken aan mijn thema Yinyang. In de 5 weken waarin ik aftel naar de sleutels van mijn nieuwe huis ga ik proberen beide projectjes helemaal af te krijgen. En zo wissel ik heel symbolisch af van de kleine kruissteekjes naar de grote haaksteken . Werken aan balans!!
En vanmiddag stap ik op mijn fiets om de inhoud van het ronde borduurkussen op te halen op de markt in Venray. Een stevige en dikke schuim circel. Die straks heerlijk zacht aan zal voelen in de buitenhangstoel. Of het dikgehaakte dek op het kussen van de ligstoel. Beide zullen ontspan en relax plekjes worden, om te genieten of bv te mediteren. Wat ZO blijf ook IK in balans.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Moederdag

Voor moederdag dit jaar denk ik niet aan commercie….
Voor moederdag dit jaar denk ik net als voorgaande jaren dus niet aan wat mijn boys voor me zouden doen, ze weten hoe ik daar over denk!!!
Voor moederdag dit jaar denk ik aan alle kindjes die een moeder moeten missen…..
Voor moederdag dit jaar denk ik aan alle moeders die hun kindje missen
Voor moederdag dit jaar denk ik aan alle vrouwen die o zo graag moeder willen zijn
Maar bovenal denk ik voor moederdag aan mijn 3 engelenkindjes,
Mijn oudste dochter Daphne die ik ontmoet in vuur en vlam
Mijn 2 ondeugende boys die echt heel vaak komen spelen, Dwayne en Dylan
Mijn moederdag draait om hen ❤ In licht en liefde gedenk ik mijn moeder zijn over hen

Leeuw en leeuwin in balans

Het is zo’n 3 jaar geleden toen in mij het proces begon om mijn innerlijke leeuw sterker te maken.

De leeuwin heeft er altijd wel gezeten en was uiterst krachtig en voor de duvel niet bang….. als het om mijn kinderen ging…… Moest er iets gebeuren of veranderen voor hen?? Dan beeti k me daar in vast en liet NIET meer los. Het was de leeuwin van de moederkracht. Toen mijn boys volwassen waren liet de leeuwin af en toe van zich horen als het om mijn kleindochter ging.

Zoals ik hierboven al schreef was het zo’n 3 jaar geleden dat ik de leeuwenkracht ontdekte. En ik merkte dat deze mannelijke kracht er oook mocht zijn maar wel in balans moest komen met de leeuwin.  Voor zichtig taste ik deze nieuw ontdekte kracht af, voelde in en gaf er uiting aan via de creatieve energy. En ik maakte deze pasteltekening.

Wie had toen kunnen bedenken hoe ongelooflijk belangrijk het zou zijn de juiste balans te ontdekken tussen dat mannelijke en vrouwelijke aan kracht. Maar het is me gelukt… soms heb ik het in balans ???? Ik ben Hier en NU als leeuw om te zorgen voor de leeuwin in mij en ik laat me NIET wegsturen!!!!!!