Rozen

Gisteren kwam ik dus aan op mijn nieuwe tijdelijke plekje in Lottum. Het dorp van de rozen!!! Niet gek dat ik dus op deze dag mijn rozenbroek aan had, haha!!! Superrrr blij met dit warme stekje en de energy die hier zo ook enorm licht aanvoelt ook. Na mijn val van afgelopen woensdag en de gebroken en gekneusde ribben ga ik hier eerst maar eens prioriteit nr 1 toepassen…. RUST ♡ , lekker koken en goed voor mezelf zorgen. Herstellen.
En nadat 2 lieve collega’s  me hielpen te verhuizen heb ik uit de diverse tassen al wat spulletjes gevonden om er ook nu weer echt mijn plekje van te maken.

En met een meer dan geweldige zonsopkomst in mijn verblijf hier dan toch echt op een schitterende manier van start gegaan.

 

 

 

https://www.facebook.com/100003202372931/videos/2507511326032255/?id=100003202372931

En daar lag ik dus!!!!!

Na een super goeie opstart van de dag, met een geweldige behandeling van mijn Acu-held, en een dagje sauna op doktersadvies. En ik kwam als herboren weer thuis vanavond!!!! Tot mijn fiets dus de grip op het wegdek verloor door de natte balderen en ik een enorme schuiver maakte en terwijl de fiets zo in slowmotion onder me uit leek te schuiven werd ik gelanceerd en kwam met een enorme klap even verderop op het wegdek terecht. Fiets nog heel, zelfs mijn telefoon ( zonder hoesje) was nog heel!!! Nou dat kan ik van mezelf helaas niet zeggen.  Ik heb minimaal een partij FLINK gekneusde ribben links. Morgen maar even zien wat plan de campagne wordt…….. Hier ben ik wel weer even zoet mee dus , pfffff

And again….. I’m going Home

En vanavond zit ik hier in “mijn” caravan en kijk terug op de afgelopen 8 weken. WOW!!! Mijn escape hier naar toe was weergaloos!! Wat voelde ik de vrijheid en ontspanning zeg!!! Dat maakte het mede mogelijk dat ik het afscheid van 30 jaar samen ook aankon en we samen een bijzondere vakantie doorleefden. En daarna wist ik….. het is KLAAR.

Ik, die met zoveel enthousiasme aan mijn nieuwe leven begon en mijn draai en plekje vond hier op de camping in de caravan. Toch liet mijn lijf me op niet al te subtiele wijze weten dat het de verkeerde oplossing was en ik toch echt zou moeten verkassen!!! Mijn Acu-held stapte weer in zijn rol als steun en toeverlaat en hielp me dat lijf een beetje op de rit te houden. En morgen ga ik , dankzij mijn buddy-Hero na de acu-behandeling naar het thermaal om de rest van de dag te ontspannen en relaxen in warm water en sauna’s. Zodat ik de week rond kan trekken zonder onneembare hindernissen. Vrijdag verhuis ik naar een warm en cosy nieuw stukje “Home”. En je moet me niet vragen waar ik vandaag naar luisterde hoor ???? Want dat is mijn weergaloze muziekheld Nikos, The Wanderer met we’re all going HOME in repeat!!! In alle tempo variaties die hij maar heeft, want bij ieder ritme hoort weer iets anders.  Inmiddels vind ik die snelle het fijnste ???? En af en toe als onderbreking het pianostuk, The other side of the river.

Het surfen op de golven aan energy gaan me weer goed af!! Oja…. Het zijn soms enorme golven die zich aandienen , dat klopt, maar ik houd me staande en ga niet kopje onder!!! En vanavond surf ik in het licht van volle maan en ik voel me de Godin op haar surfplankje met de woelige wateren onder me, gedragen……veilig…… ondanks alles!!

Maar ja….. wat zou je toch moeten he…. Zonder al die Helden en Hero’s onderweg naar “Home”

 

Over metro enzooo

Onze 3e dag in New York City. Mijn voeten doen enorm goed mee op mn schoenen die een 2e ronde kans kregen. Maandag 6 km, dinsdag 7 km en vandaag 8 km!!! New York City, the city dat never sleeps…. ja…. en dat is zekerder waar!!! Ik zou hier voor geen goud willen wonen maar probeer er wel in het NU zo veel mogelijk van te genieten!!! De indrukken zijn soms wel ERG heftig eerlijk gezegd, dus ik sluit me daar ook zo goed mogelijk voor af. En omdat ik al behoorlijk vroeg op pad ga zie ik ook hoe politie de nog slapende mensen in metrostations wekt om hun dag weer elders door te brengen. Want nee, Idd, overdag is er geen kommer en kwel zichtbaar hoor!!!! De stad is schoon, de metro’s oud en echt overal ZONDER liften maar ogenschijnlijk veilig. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam tot in de meest kleine details!!! Zo probeerden wij bv een metrokaartje weer op te waarderen met cash geld terwijl er ergens aangeplakt stond dat dat niet kon. In een flits was er iemand die ons er op wees, en in dezelfde flits was hij ook weer verdwenen!!
We hebben veel tijdens spitsuur in de metro gestaan en gezeten. Een ervaring die ik niet echt heel happy kan noemen…. de mensen in volgestouwde oude wagons met alleen langs de wanden wat zitplaatsen. Verder dus alleen staanplaatsen. Hoeveel makke schapen gaan er in een hok??? Ik kijk om me heen in de volle coupe…. er staan en zitten mensen met hun ogen dicht. Er staan mensen die IN hun telefoons zitten en er staat zelfs iemand die een boek leest door met 1 hand het boek open te houden en met de andere hand zich vasthoud. En dat is echt noodzakelijk, want het hots en bots in bochten en over hobbels. Ik zie hoe de massa dan als een geheel lijkt mee te bewegen, als in een soort van golf. Goh!!! Best een mooi gezicht eigenlijk hoe dat dus gaat!!! En bij het volgende station wordt automatisch geschoven zodat met passen en meten weer iedereen een nieuw plekje verworven heeft in de volgende golf aan beweging. Het is iets waar ik voor NU wel in wil en kan mee bewegen, maar voor geen goud langer dan deze midweek!!! Met een zonnetje ervaar ik NYC echt als iets moois en een avontuur, maar als het regent wordt dat wel heeeeel moeilijk!!!
Happy als we dus op de kamer genieten van een maaltijd uit de biologische winkel uit de straat. Genoeg ook nog aan leftovers voor de lunch morgen!!! Morgen weer een droge dag, vol van plannen en avontuur.

Nine star ki astrology

Het voordeel van een verre reis maken is dat het veel tijd kost om op plaats van bestemming te komen! Tja, nu lijkt het misschien alsof ik n grapje maak….. Want ik schrijf “voordeel”… Maar ik meen dit zeker serieus! Wat de 1e reisdag me nu al heeft opgeleverd vind ik echt MEGA interessant, en dan zijn we pas halverwege met nog 4 uur vliegen te gaan. OK , Ik zal eerlijk zijn…… Ik bedoel dus dat zoveel tijd me de kans geeft veel tijd te besteden aan lezen. En daar begon ik gisteren al mee toen we met de auto naar Brussel reden. Ik ontdekte al eerder vanuit mijn interesse voor acupuntuur de traditionele Chinees geneeskunde met zijn vele facetten. En ja idd…. Als ik me ergens in verdiep doe ik dat idd op een heuse Auti-wijze. Een tijdelijke obsessie, of ook wel FIEP genoemd voor de ervaringsdeskundigheid onder ons.

De afgelopen weken waren het de traditionele 5 elementen vanuit het oud Chinees gebruik en hun toepassingen waar ik over aan het lezen was. Vuur, aarde, lucht, hout en metaal. Ik las over de verbinding van de elementen met de seizoenen. Ik ondervond een dag aan het strand hoe het element vuur een hoofdrol kon spelen IN mij. En het was dus gisteren een Facebook berichtje over dezelfde elementen maar dan verbonden aan de oudste vorm van Astrologie die we kennen. De Nine star Ki astrology. En idd afkomstig uit het oude China ook weer. En omdat ik het leuk vind de diverse methodes te ontdekken en vergelijken( numerologie, Tzolkin, sterrenbeeld of planeten astrologie, etc) die iets zeggen over mijn ziel en mijn IK in dit leven dook ik ook hier dus in om te ontdekken hoe ik mijn Nine star profiel kon samenstellen. Ik las dat bij het uitrekenen van je getallen je uit moest gaan van het Chinees Nieuwjaar. En dat is de 2e nieuwe maan na winterzonnewende. Het begin van een nieuw energetisch jaar voor Nine star ki. Het was even puzzelen maar mijn geboorte jaar schoof een jaartje terug daardoor.

ki is een vitale energie die de adem van het leven zelf is. De ki tijdens je geboorte bepaalt je karakter. In het oude China kwamen geleerden tot de conclusie dat deze ki vijf verschijningsvormen heeft in de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element vertegenwoordigt een karakter. Omdat sommige elementen meerdere verschijningsvormen hebben, zijn er in totaal negen basiskarakters welke werden verbonden met negen sterren Het Nine star ki profiel zegt iets over je levens energie Chi, welke patronen en herhalingen zich aftekenen. Een soort persoonlijk pincode die toegang geeft tot je persoonlijke gebruiksaanwijzing. Het kan je laten zien wat nodig is om patronen te doorbreken en wat nodig is om je verder te kunnen ontwikkelen.
Nine star ki astrologie is gebaseerd op de 5 elementen. Een getal bij n element is direct verbonden aan de kwaliteit van het element. Op basis van je geboortedatum worden 3 getallen uitgerekend waar 3 elementen bij horen. Ik kwam zo dus uit bij 9-vuur, 3-hout, 2-aarde.
1e positie zegt iets over je algehele kwaliteiten van je natuur, Dit eerste element is dus vormvast en niet ontwikkelbaar en zegt iets over jouw persoonlijke vorm.
2e positie is verbonden met je ziel en wie je ten diepste bent, stuurt je leven aan, bepaald je doel, is je navigatiesysteem en bepaald op welke manier je naar je doel toe gaat. Door levenservaring is dit element dus niet vormvast en zeer goed ontwikkelbaar.
3e positie, het proces naar je doel, de reis, ? Dit gaat over de wijze van handelen en de richting, het pad dat je kiest.

Alle 5 de elementen zoeken altijd hun flow, zijn in beweging, en vormen tesamen een doorstromende cyclus, een cirkel van creatie. Jij bent met jou 3 elementen onderdeel van die cirkel en stroomt mee. Je profiel geeft inzicht in de energiebeweging in je leven en je balans en disbalans. Het zijn de ontbrekende elementen die je kunnen helpen naar balans.
Toen moest ik natuurlijk nog op zoek naar de juiste element omschrijvingen!
Vuur 9: Uitdagend
Vuur 9 staat voor enthousiasme, trots en inspiratie. Deze mensen vallen op door hun intellect en uitdagende houding. Ze komen krachtig en zelfverzekerd over, maar zijn ook bijzonder gevoelig en onzeker. Vuur 9 is recht door zee, niet bang voor de waarheid en overziet het grote geheel als geen ander. Deze mensen handelen en denken razendsnel. Soms kort door de bocht, maar meestal op gevoel en passend bij de situatie.
Hout 3: Avontuurlijk
Energiek, spraakzaam en avontuurlijk; daar staat Hout 3 voor. Deze mensen bruisen van de plannen en ideeën en jagen hun tientallen dromen met evenveel passie na. Angst voor vernieuwing is deze persoonlijkheden vreemd, ze springen graag in het diepe. Hout 3 is eerlijk, gevoelig, optimistisch en explosief. Deze mensen bijhouden? Dan is snelheid geboden, zowel in denken als in bewegen. Hun leven is geen dag hetzelfde.
Aarde 2: Dienstbaar
Aarde 2 is een doener. Iemand iets nodig? Dan is deze persoon al onderweg om het te regelen. Het zijn dienstbare en krachtige mensen. Niet lullen, maar poetsen is ze op het lijf geschreven. Aarde 2 is een loyale perfectionist die met een kritische blik om zich heen kijkt. Tevreden zijn deze types niet gauw en opgeven doen ze zelden. Lanterfanten vindt Aarde 2 lastig, maar zorgt uiteindelijk wel voor meer innerlijke rust.