Gedachtekronkels

Gisteren middag zat ik op een zonnig terrasje te genieten van ME-time en het boek van Michelle Shanti; Godin op hoge hakken. En wat heeft dat boek me weer een hoop gebracht zeg!!
Vandaag thuis in de weer met huishouden en zorgtaken. Echt van die dingen waar je niet perse met je gedachten echt bij hoeft te blijven, of anders gezegd waar niet altijd 100% opperste concentratie vereist is ???? En dus was er alle ruimte om dat wat het boek daar op het terras me gebracht had na te laten trillen, tot in de donkerste hoekjes van mijn brein en ZIJN, tot in de puntjes van mijn tenen. Op alle niveaus waar ik soms kan verblijven. Af en toe pak ik tussen 2 taakjes het boek er weer even bij als een vraag me in rondjes laat denken. Lees ik een passage opnieuw en laat het vervolgens diep in mij voelen wat nu het antwoord op mijn vraag zou kunnen zijn. Gedachte kronkels die meesurfen op de golven aan gedachten, ideeën en emoties. Het levert prachtige momenten op, dat kan ik je verzekeren!!! En al kan ik onmogelijk AL die bijzondere momenten onder woorden brengen, ik wil er wel eentje uitlichten.

Al jaren breek ik me het hoofd over de vraag hoe het toch komt dat er meerdere mensen zijn die 100% overtuigd zijn van het feit dat ze een reïncarnatie zijn van een bepaalde persoon. Van een ziel die ooit leefde als bv Maria Magdalena. Niet alleen de mensen die haar boodschappen nu bv channelen, maar echt de mensen die aangeven herinneringen te hebben op zielsniveau van een leven als Maria Magdalena. Herinneringen aan gebeurtenissen en emoties uit dat leven toen. Ook ik heb zo mijn herinneringen uit vorige levens. Levens waarin ik bv een bijzondere band had met mensen en zielen die ik ook in dit leven weer tegen ben gekomen en herkend heb. Ik voel me een rijk mens dat mijn levens beleving zoveel verder en dieper kan en mag gaan dan alleen het NU. Al besef ik terdege dat ik het wel moet doen met het NU en niet moet hangen in dat wat was, niet  aan dat wat was in dit leven , maar ook niet aan dat wat was in al die andere levens. Het boek Godin op hoge hakken heeft me daar toch enigszins anders naar laten kijken, heeft een extra dimensie toegevoegd aan het mogen her-inneren. Maar even terug naar waar ik mee begon, want ik dwaal af….. meerdere mensen die dus de overtuiging hebben een incarnatie van iemand, van een bepaalde ziel te zijn. Ik gaf als voorbeeld Maria Magdalena…. Ikzelf heb tijden geworsteld met het gevoel en idee dat het domweg niet mogelijk was omdat ik dat niet waardig kon zijn. IK???? Neee….. Ik weet inmiddels dat dat de neiging is die veel mensen eigen is, jezelf kleiner maken om je grootsheid te kunnen handelen. Het kunnen en durven zien welk een Godin je werkelijk bent, daar is dat een onderdeel van. En ja af en toe durf ik me idd die Godin te voelen, en de grootsheid ervan. Maar dan nog bleef de vraag…. Hoe kan het dat er meerdere mensen zijn die zich herkennen in een bepaalde ziel, een bepaald mens wat ooit leefde en nu gereïncarneerd zou zijn??? Het boek van Michelle; “Godin op hoge hakken” gaf me hierop het antwoord!!!! Het was slechts 1 zin….. en DIE trilt dus enorm in me na vandaag, dat wat het met zich meebrengt, wat het wel niet impliceert!!! WOW……. We zijn niet allemaal incarnatie van die ene ziel….. nee….. wij als vrouwen tappen in op het collectief bewustzijn van de vrouw!! En Maria Magdalena is daar onderdeel van natuurlijk.  Het is dus net zoiets als met de Akasha kronieken!!! Een nieuwe puzzel ontvouwd zich in mij. Een nieuwe zoektocht waar ik trappelend van ongeduld aan wil beginnen, en ja al begonnen ben natuurlijk!!!! De vraag en de antwoorden willen voelen, welke herinneringen zijn werkelijke incarnatie herinneringen en welke komen uit dat collectief vrouw bewustzijn. En hoe zit het dan met de herinneringen bv uit levens waarin ik man was……

Dankbaar dat ik ben wie ik ben en mag ZIJN wie ik wil zijn en daar alle tijd voor heb ????

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *