Vakantaseren

Een nieuw woord…. Voor mij althans….. ik las het vandaag, vakantaseren. Tja, je begrijpt dat ik niet hoef na te denken over de betekenis, want al voor dat ik dit woord kende stond het me al op het lijf geschreven; vakantaseren!!! Ik googelde er ff op en zag dat er een slimme ondernemer was die het woord blijkbaar bedacht had als naam voor zijn onderneming. Een onderneming die draait om bijzondere vakantie belevingen dus. Nou…… heeel eerlijk gezegd heb ik daar geen onderneming bij nodig om helemaal op te gaan in het vakantaseren hoor!!!….. Ik zet vakantaseren om in vakantiseren! De vakantie fantasie realiseren dus.

Sinds ik de moederrol ingeruild heb voor de oma rol is er meer ruimte ontstaan voor MIJ met al mijn hoop, wensen en uitdagingen. En daar loopt het vakantaseren als een vuurrode draad doorheen hoor!! Vakantaseren is voor mij in de kern Avontuur!!!!! Beleven, ervaren, out of the box mogen gaan, ontmoeten, ontdekken en nog zoveel meerrrrrr.

Vakantaseren is onderdeel van mijn eigen wijze levenswijze, Vakantaseren is het begin van een pad wat ik wil lopen. Een pad waarin nog vele zijwegen mogelijk zijn in vele dimensies. Xo las ik afgelopen week bv een nieuw boek; Het meisje wat aan de oever verscheen van Geert Kimpen.  Dit boek ging voor mij een beetje vooraf aan een nieuwe rode draad vakantaseren….. Ik las, ik genoot, ik gloeide, ik liep vooruit op vakantaseren….. en besefte dat mijn vakantaseren onderdeel is van mijn ZIJN. Maar de inzichten op dit nieuwe stukje pad brachten me ook nieuwe zijwegen en tegelijk een nieuwe vuurrode draad. En ik weet….. dat  DAT wat lijkt op raaskallen soms de basis is van weer een nieuwe vakantasie!!! Een nieuw stukje IK wat een nieuw pad heeft ontdekt en dus vele nieuwe vakantasieën die ineens geboren worden.

Oja, ik snap het HELEMAAL als je de rode draad nu ff kwijt bent hoor!!! Lekker laten gaan en je richten op een sprankje inspiratie wat je hier of daar misschien voelde. GRIJP dat vast en zoek naar JOU Vakantasie. Want het is deel van JOU leven, JOU genieten, en JOU realiteit!!!

Happy new year!!!

Gelukkig nieuw jaar!!!!!

JAJA…. Want vandaag begint er weer een nieuw jaar. Met weer een nieuwe maan vandaag begint het astrologische nieuwe maan jaar.

 

 

En ja, natuurlijk hoef je niet altijd te wachten op een nieuw jaar om aan iets nieuws te beginnen. Toch deed ik dat toevallig vandaag wel!!! ( toevallig??? Uhhh…) Ik heb me als “Emmy’s Kitchen@home” aangemeld als hobbykok bij thuisafgehaald.nl!! En ben van plan me te gaan toeleggen op vers en gezond, lactose en soja vrij en geen glutenvrij maar wel tarwe vrij, met andere woorden als ik granen gebruik dan alleen de oergranen zoals spelt, amarant, rogge, haver en quinoa etc. Als flexitarier dus soms vega, soms vegetarisch en soms vis of biologische kip. In ieder geval GEEN vlees en plofkippen. Daar ga ik voorlopig in ieder geval mijn zondagen aan besteden. En wie weet kan ik er wat extra vakantiegeld mee verdienen ???? Wat tegelijkertijd dan weer onzin is natuurlijk want het gaat om een kostprijsberekening. Maar haha, de boodschappen gaan van de grote hoop en de betalingen in een apart potje #grijnzzz het gaat dus om het afhalen van maaltijden met slechts 1 uitzondering….. in geval van mijn eigen vrienden natuurlijk!!!!

Tja, wat brengt dat nieuwe jaar nog meer????
Ik ben vandaag gestart met de priesteressenreis van ☽Maantijd☾ de priesteressenpost. De reis begint vandaag vanuit ons eigen soms koude en natte kikkerlandje met de Godin Nehalennia. En omdat het morgen echt een prachtige lentedag wordt heb ik besloten mijn reis morgen te maken met de trein naar het strand om schelpen te gaan rapen. Te genieten van de voorjaarszon en zeelucht en wind die alle opgespaarde muizenissen weg mogen gaan blazen. Ik denk dat het Scheveningen gaat worden, maar helemaal zeker weten doe ik dat nog niet. Zeeland of Bergen aan zee zouden ook nog zomaar ineens mijn reisdoel kunnen worden hoor????

 

Balans in December

Al anderhalve week worstel ik met mijn balans. En nee dat is deze keer zeker niet alleen bedoeld vanuit de spirituele insteek. Door een verkoudheid is het een ontstoken evenwichtsorgaan wat me plaagt. De eerste 3 dagen werd ik echt misselijk bij iedere beweging. Hoe langzaam en voorzichtig ik dat ook deed. Werken was geen optie. Hmmmm eigenlijk was niets een optie… hahahah zelf op bed leek het alsof ik op volle zee ronddobberde. Ach ja, ik dacht maar alvast vooruit aan onze cruise van Oktober 2019 en hield mezelf letterlijk op de been met wat reispilletjes en goeie moed en vertrouwen.
Ik merkte hoe treinreisjes me zwaar vielen maar tegelijk het ontspannen een weekendje vrij me enorm goed deed!!! Ik genoot van markt, bankhangen en creatief bezig zijn en voelde me een hele piet. Dus ik besloot de maandag dat ik wel wat thuiswerk kon doen. Toen ontdekte ik hoe zwaar het beeldscherm werk me viel en hoe ik helaas niet over de kwaliteiten beschik van het blind typen bv.  Ik koos voor mezelf en verlengde mijn officiële ziektedagen ( al viel me dat wel zwaar ☹ mijn collega’s te laten zitten). Verdeeld over de dagen wist ik wat werk af te krijgen en ik was tevreden met mijn tussenoplossingen. Het was misschien niet wat ik graag zou willen maarrrrrr er was in ieder geval een soort van balans. Het weekend liet ik de verplichtingen van werken  los en genoot ik van een wandeling door Arnhem stad op zoek naar fijne pastelkrijtjes, en heeeel veeel niets doen en huiselijke karweitjes. En de zondagmiddag kroop ik weer even lekker in mijn nieuw gevonden krijtjes en verloor mezelf in mijn 11-11-11 poort op papier door alle dimensies heen.

En morgen begint er weer een nieuwe werkweek!! Dagje Sara op bezoek om lekker samen te spelen met het nieuwe keukentje en alvast een uurtje werken op de laptop om de maandelijkse verplichtingen van het fiatteren voor te bereiden. En ik heb een trucje gevonden!!! Om het gemis aan blind typen op te vangen heb ik een vervanger gevonden die de noodzaak van steeds wisselen van scherm naar toetsenboord geheel onbelangrijk maakt!!! Niet blind typen, maar blindelings typen !! Whahahha. Gewoon alleen naar je vingers kijken en alle woorden typen zonder naar het scherm te kijekn dus!! En natuurlijk heeeel benieuwd tijdens dat typen hoeveel fouten er dan vervolgens aan het einde instaan he!!. Je begrijpt dat ik misschien daardoor hier en daar een paar mooie taalflaters sla!!!  En zo ontdekte ik dus ook het grote voordeel van een hometrainer. Haha. Hoe hard je ook trapt…… de wereld staat gewoon lekker stil!!!!

December is begonnen!! Met een grap en een grol, met de gebruikelijke weekend lol!!
De laatste maand van 2018. En ik kan alleen maar zeggen dat ik dit jaar enorm veel heb losgelaten!!! En dat dus nu het loslaten van andermans verwachtingen me ietsje lichter valt. Iets minder streng zijn voor mezelf dus ook. Ik ga geen goeie voornemens bedenken voor 2019. Ik wil alleen in dankbaarheid terugkijken op 2018 eb alles wat 2019 me te bieden heeft is welkom!! Maar eerst……. December here we are <3 laten we er een mooie maand van maken samen.

Volle maan 23-11-2018

Vanochtend, om 06.39 uur was het volle maan. Deze maan leert je om anders om te gaan met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn gaat over emoties, rauwe instincten, je buikgevoel. Stroming.

Ik heb uit het vrouwenorakel van Modron kaart 7 erbij gepakt die precies bedoeld is voor de dag ( en nacht) van vandaag. De weg van de kansen, Getijde- Overgave. Ik voel heel duidelijk hoe deze aansluit bij mijn huidige IK in het NU . Ik heb vandaag idd heel sterk het gevoel van dat vallen in het zwarte gat. Dit wordt versterkt door een ontsteking van mijn evenwichtsorgaan. Ben wat wankel en zoek mijn balans in alles en in al mijn lagen. Ik verwende mijn innerlijke ik dus met een heerlijk aardperen soepje ( uit eigen tuin). Een weekend geheel voor mijzelf staat voor de deur, met zaterdag eerst een dagje bijkletsen en bankhangen met een bijzondere vriendin en daarna zondag een creatieve workshop met Pastels waar ik in beeld wil brengen wat ik recent in het 11-11-11 portaal ervaren heb. Heel dicht bij mijn kern en IK dus los van alle maatschappelijke overtuigingen. En dan ben ik er na het weekend wel weer als mantelzorger, oma, mama, partner, collega etc etc

Droomvragen

In een maan community waar ik sinds kort onderdeel ben kwam een bijzondere vraag aan bod die ik ook graag hier met jullie als lezer wil delen. Samen met mijn gedachtespinsels dus die er op volgden.
De vraag:
Het is vandaag wassende maan. Om 15.54 uur precies. Dit is het moment waarop de groeikracht in jezelf groot is. Stel je eens voor hoe alles wat je in je hoofd bedenkt gaat lukken. Maak je dromen groot. Durf ze daarna nog groter te maken. Je wereld wordt groots als je groots durft te denken! En… als je het leuk vindt, vertel eens wat jij graag in je leven wilt laten lukken. Ik ben nieuwsgierig naar je! Lieve groet, “de beheerder van die maan-groep”

Mijn antwoord en gedachtespinsels:
Wat een moeilijke vraag!!! Ik liet hem dus even op me inwerken en probeerde diep van binnen te voelen wat mijn antwoord zou kunnen zijn. En het eerste wat ik me realiseerde dat het antwoord op deze vraag voor mij op de verschillende momenten heeeeeel anders zou kunnen zijn.
Hoe dat komt??
Mijn leven en ik als mens is niet alleen aan de maan verbonden maar ook aan de Maya kalender en de energy die daar bij hoort. Dat verklaart dan ook ( voor mij) meteen waarom mijn leven in golven verloopt. En het is maar net hoe goed het surfen op die golven me af gaat en of ik wind mee of tegen heb op die golf of zelfs even van mijn surfboard ben afgedonderd omdat er een les te leren was. En het is niet dat ik dat dan meteen als falen zou zien hoor. Maar ik weet zeker dat mijn dromen er dan anders uit zien als dat ik me hemels goed voel boven op de top van een golf die als vanzelf lijkt te gaan.
Op dit moment zit ik op de top van zo’n golf denk ik en leef mijn dromen dus als het waren in zijn totaliteit. Ik zou nu niet eens kunnen bedenken wat er nog meer, groter of bijzonderder te dromen kan zijn. Niet bij waken en niet bij slapen. En dat is niet omdat alles probleemloos van een leien dakje gaat hoor, want er zijn heus wel wat struggles hier en daar, maar die mogen er ZIJN.
Toch realiseer ik me dat als deze vraag me driekwart jaar geleden gesteld was ik heel wat dromen kon benoemen. Terwijl ik toen eigenlijk nauwelijks andere of meer struggles had dan op dit moment.
Mijn wereld is GROOTS, mijn wereld is het Universum  en ik mag haar leven en beleven. WAT een avontuur!!!