And again….. I’m going Home

En vanavond zit ik hier in “mijn” caravan en kijk terug op de afgelopen 8 weken. WOW!!! Mijn escape hier naar toe was weergaloos!! Wat voelde ik de vrijheid en ontspanning zeg!!! Dat maakte het mede mogelijk dat ik het afscheid van 30 jaar samen ook aankon en we samen een bijzondere vakantie doorleefden. En daarna wist ik….. het is KLAAR.

Ik, die met zoveel enthousiasme aan mijn nieuwe leven begon en mijn draai en plekje vond hier op de camping in de caravan. Toch liet mijn lijf me op niet al te subtiele wijze weten dat het de verkeerde oplossing was en ik toch echt zou moeten verkassen!!! Mijn Acu-held stapte weer in zijn rol als steun en toeverlaat en hielp me dat lijf een beetje op de rit te houden. En morgen ga ik , dankzij mijn buddy-Hero na de acu-behandeling naar het thermaal om de rest van de dag te ontspannen en relaxen in warm water en sauna’s. Zodat ik de week rond kan trekken zonder onneembare hindernissen. Vrijdag verhuis ik naar een warm en cosy nieuw stukje “Home”. En je moet me niet vragen waar ik vandaag naar luisterde hoor ???? Want dat is mijn weergaloze muziekheld Nikos, The Wanderer met we’re all going HOME in repeat!!! In alle tempo variaties die hij maar heeft, want bij ieder ritme hoort weer iets anders.  Inmiddels vind ik die snelle het fijnste ???? En af en toe als onderbreking het pianostuk, The other side of the river.

Het surfen op de golven aan energy gaan me weer goed af!! Oja…. Het zijn soms enorme golven die zich aandienen , dat klopt, maar ik houd me staande en ga niet kopje onder!!! En vanavond surf ik in het licht van volle maan en ik voel me de Godin op haar surfplankje met de woelige wateren onder me, gedragen……veilig…… ondanks alles!!

Maar ja….. wat zou je toch moeten he…. Zonder al die Helden en Hero’s onderweg naar “Home”

 

Storm

Buiten woedt een storm…. het regent, het hagelt, de wind huilt en fluit in ieder hoekje wat ie maar kan vinden rondom ons schip. De deuren zijn gesloten… want binnen gaat het feest onverminderd door. Heel even laat ik me meenemen op de stormwaves. Ze zijn zo enorm herkenbaar maar ook zo’n enorme opluchting. Ik huiver en geniet tegelijkertijd. Ik observeer de mensen om me heen en weet dat zo ieder van hen z’n eigen storm heeft en dat menigeen die dus zogezegd dansend en zingend het zo zijn plekje geeft. De bar waar ik zit is echt de gezelligste van allllll a board.

 

Nine star ki astrology

Het voordeel van een verre reis maken is dat het veel tijd kost om op plaats van bestemming te komen! Tja, nu lijkt het misschien alsof ik n grapje maak….. Want ik schrijf “voordeel”… Maar ik meen dit zeker serieus! Wat de 1e reisdag me nu al heeft opgeleverd vind ik echt MEGA interessant, en dan zijn we pas halverwege met nog 4 uur vliegen te gaan. OK , Ik zal eerlijk zijn…… Ik bedoel dus dat zoveel tijd me de kans geeft veel tijd te besteden aan lezen. En daar begon ik gisteren al mee toen we met de auto naar Brussel reden. Ik ontdekte al eerder vanuit mijn interesse voor acupuntuur de traditionele Chinees geneeskunde met zijn vele facetten. En ja idd…. Als ik me ergens in verdiep doe ik dat idd op een heuse Auti-wijze. Een tijdelijke obsessie, of ook wel FIEP genoemd voor de ervaringsdeskundigheid onder ons.

De afgelopen weken waren het de traditionele 5 elementen vanuit het oud Chinees gebruik en hun toepassingen waar ik over aan het lezen was. Vuur, aarde, lucht, hout en metaal. Ik las over de verbinding van de elementen met de seizoenen. Ik ondervond een dag aan het strand hoe het element vuur een hoofdrol kon spelen IN mij. En het was dus gisteren een Facebook berichtje over dezelfde elementen maar dan verbonden aan de oudste vorm van Astrologie die we kennen. De Nine star Ki astrology. En idd afkomstig uit het oude China ook weer. En omdat ik het leuk vind de diverse methodes te ontdekken en vergelijken( numerologie, Tzolkin, sterrenbeeld of planeten astrologie, etc) die iets zeggen over mijn ziel en mijn IK in dit leven dook ik ook hier dus in om te ontdekken hoe ik mijn Nine star profiel kon samenstellen. Ik las dat bij het uitrekenen van je getallen je uit moest gaan van het Chinees Nieuwjaar. En dat is de 2e nieuwe maan na winterzonnewende. Het begin van een nieuw energetisch jaar voor Nine star ki. Het was even puzzelen maar mijn geboorte jaar schoof een jaartje terug daardoor.

ki is een vitale energie die de adem van het leven zelf is. De ki tijdens je geboorte bepaalt je karakter. In het oude China kwamen geleerden tot de conclusie dat deze ki vijf verschijningsvormen heeft in de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element vertegenwoordigt een karakter. Omdat sommige elementen meerdere verschijningsvormen hebben, zijn er in totaal negen basiskarakters welke werden verbonden met negen sterren Het Nine star ki profiel zegt iets over je levens energie Chi, welke patronen en herhalingen zich aftekenen. Een soort persoonlijk pincode die toegang geeft tot je persoonlijke gebruiksaanwijzing. Het kan je laten zien wat nodig is om patronen te doorbreken en wat nodig is om je verder te kunnen ontwikkelen.
Nine star ki astrologie is gebaseerd op de 5 elementen. Een getal bij n element is direct verbonden aan de kwaliteit van het element. Op basis van je geboortedatum worden 3 getallen uitgerekend waar 3 elementen bij horen. Ik kwam zo dus uit bij 9-vuur, 3-hout, 2-aarde.
1e positie zegt iets over je algehele kwaliteiten van je natuur, Dit eerste element is dus vormvast en niet ontwikkelbaar en zegt iets over jouw persoonlijke vorm.
2e positie is verbonden met je ziel en wie je ten diepste bent, stuurt je leven aan, bepaald je doel, is je navigatiesysteem en bepaald op welke manier je naar je doel toe gaat. Door levenservaring is dit element dus niet vormvast en zeer goed ontwikkelbaar.
3e positie, het proces naar je doel, de reis, ? Dit gaat over de wijze van handelen en de richting, het pad dat je kiest.

Alle 5 de elementen zoeken altijd hun flow, zijn in beweging, en vormen tesamen een doorstromende cyclus, een cirkel van creatie. Jij bent met jou 3 elementen onderdeel van die cirkel en stroomt mee. Je profiel geeft inzicht in de energiebeweging in je leven en je balans en disbalans. Het zijn de ontbrekende elementen die je kunnen helpen naar balans.
Toen moest ik natuurlijk nog op zoek naar de juiste element omschrijvingen!
Vuur 9: Uitdagend
Vuur 9 staat voor enthousiasme, trots en inspiratie. Deze mensen vallen op door hun intellect en uitdagende houding. Ze komen krachtig en zelfverzekerd over, maar zijn ook bijzonder gevoelig en onzeker. Vuur 9 is recht door zee, niet bang voor de waarheid en overziet het grote geheel als geen ander. Deze mensen handelen en denken razendsnel. Soms kort door de bocht, maar meestal op gevoel en passend bij de situatie.
Hout 3: Avontuurlijk
Energiek, spraakzaam en avontuurlijk; daar staat Hout 3 voor. Deze mensen bruisen van de plannen en ideeën en jagen hun tientallen dromen met evenveel passie na. Angst voor vernieuwing is deze persoonlijkheden vreemd, ze springen graag in het diepe. Hout 3 is eerlijk, gevoelig, optimistisch en explosief. Deze mensen bijhouden? Dan is snelheid geboden, zowel in denken als in bewegen. Hun leven is geen dag hetzelfde.
Aarde 2: Dienstbaar
Aarde 2 is een doener. Iemand iets nodig? Dan is deze persoon al onderweg om het te regelen. Het zijn dienstbare en krachtige mensen. Niet lullen, maar poetsen is ze op het lijf geschreven. Aarde 2 is een loyale perfectionist die met een kritische blik om zich heen kijkt. Tevreden zijn deze types niet gauw en opgeven doen ze zelden. Lanterfanten vindt Aarde 2 lastig, maar zorgt uiteindelijk wel voor meer innerlijke rust.

9102019 een spiegeldag

Ik zie nu achteraf dat het een bijzondere spiegelende datum was gisteren 9102019. Numerologisch heb ik er niet zoveel verstand van. Ik begrijp van mijn vriendin dat het hier vooral gaat om een bijzondere engelengetal, de 22 als totaal en dat de 2 als harmonie staat tussen de 91 en 19

Volgens de energy van de Tzolkin en maya kalender was het een dag uit de golf van blauwe storm… en ja STORM heb ik zekerrrr gehad de afgelopen periode!!!

En wat ik dan lees op de website over deze golf slaat echt alles!!! Wowww hoe bizarrrrr Over vernieuwingskracht, het oude loslaten, het nieuwe een kans geven vanuit de leegte die mag ontstaan door het loslaten. Ik bevindt me in de golf van de blauwe storm met als thema transformatie en als doel transparantie. Op toon elf had ik met behulp van de energieën de mogelijkheid om tot mijn ware wezenskern door te dringen. En ik lees: Ga bewust de confrontatie met jezelf aan en ervaar wat dit met je doet. Zodra je je aan deze processen overgeeft zullen er nieuwe dimensies voor je worden ontsloten. Ervaar dat je er zijn mag. Het leven is van jou. Maak er iets moois van. Wees echt, volg je impulsen en laat alle controle los. Onderzoek met welke geboden en verboden je in het leven staat. Het inzicht dat je hieruit verwerft zal je helpen om losser te worden. Uiteindelijk ben jij degene die het spel bepaalt.
Kiezen voor nieuw leven en het advies om vooral de lat wat lager te leggen…..

En dat is precies wat ik dus deed…. De lat lager leggen…. Met hulp van mijn buddy-hero die me afgelopen week hielp met het grootste issue wat ik maar met me meedroeg in dit leven….. De uitdaging mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te durven geven!!!

Wat was het dan precies wat deze dag zo bijzonder voor me maakte???  Dat zal ik je vertellen!!!

Toen het weer een beetje omsloeg en het herfst werd merkte ik wel dat deze andere woonomgeving veel invloed heeft op mijn lijf. Ik miste mijn infraroodcabine en moest weer meer medicatie gaan slikken. Ook baalde ik van het minder fietsen en bewegen daardoor en ook de hometrainer had ik nu niet ter beschikking. Ik ging op zoek naar oplossingen en ontdekte bv dat ik via mijn werkgever een belasting voordeel terug kon krijgen op een abonnement bij sportschool of andere gezondheid gerelateerde activiteiten. Mooi dacht ik!!! En vond zo dus in Horst Anco met mogelijkheden tot fitness, zwemmen, EN sauna en hamam. Helaas werd me al snel duidelijk dat dit toch echt ZONDER badkleding was en voelde ik hoe ik WEER tegen die muur van mezelf aanliep. Het mezelf kwetsbaar opstellen en bloot geven op de diverse manieren. Ik realiseerde me dat zonder het woordje MOETEN in mijn vocabulair er een NOG groter WILLEN voor in de plaats was gekomen. Ik schakelde de hulp in van een goeie vriend en collega, ook met een eigen coachingspraktijk; Coach Huub. Ik vroeg hem mij te helpen deze drempel over te gaan. Er was slechts 1 sessie voor nodig. Een waar het gebruik van humor een belangrijke aandachtspunt was, want ja…. Dat past me wel wat zelfspot hier en daar ???? Maar NOG belangrijker… zijn opdracht aan mijn wijzere (hogere) ZELF eens te vragen wat die nou voor advies voor me had in deze kwestie van niet durven…. En voor ik er over na kon denken rolden de woorden uit mijn eigen mond. “Maar meisje toch….. Er is zoveel wat je doorstaan en gedaan hebt wat vele malen moeilijker was dan dit, ga er nu eens gewoon van genieten!!!” Ik was perplex en kon alleen nog maar lachen!!!! Een duwtje in de rug zoals mijn buddy-hero Huub het dus noemde vandaag #grijnzzz. Na onze sessie maakte ik een strategie om in kabouterstapjes woensdag dus mijn laatste kaartje van thermaalbad Arcen in te gaan zetten voor een allereerste sauna bezoek ZONDER badkledingdag of kansen. Ik zou me letterlijke en figuurlijk kwetsbaar en bloot open gaan stellen. Maar met het voornemen de hamamdoek bv zeker heel dicht bij de hand te houden…… en de vrijheid al binnen een minuut te besluiten dat het genoeg was voor een eerste kabouterstapje. Maar als heel snel werd duidelijk dat de kaboutervoeten in zevenmijlslaarzen stonden. WOW……. Het bleek dat de sauna verbouwd werd en er dus bouwvakkers rondliepen. Pfff het zweet brak me al uit voordat ik zelfs maar in de sauna zat!!! Met mn hamamdoek om vluchtte ik een sauna in. Maarruh die bouwvakkers maakte het dus heel even enorm moeilijk totdat ik hoorde hoe ze in de fout gingen met hun neeee linksom en de ander ja dat doe ik toch, en t kwartje pas na minuten getouwtrek viel dat wat voor de een links was dus voor de ander rechts, Whahahaha tja… krijg je als je als bouwvakker IN een naaktsauna moet werken. En dat was de humor die ik nodig had om door te trekken naar mezelf en werden de 7mijlsstappen gezet ipv de kabouterstapjes. Weg met alle handdoeken dus!  En ik weet nu dat ik ook de volgende keer weer ga EN durf en dat ik mezelf dus die abbo bij Anco geef. Lekker sporten en ontspannen en NOG gezonder en gelukkiger ga worden #grijnzzz zodat ik NOG makkelijker terugveer als t n keer tegen zit he. Want ook dat kan en mag.

Ik ben begonnen aan die derde fase van mijn leven en ik kan niet anders zeggen dan “ ❤ I live the life I Love & Love the life I live ❤”

 

Over ik, mijn voeten en leermeester Roel en zijn Joy

Mijn voeten en ik zijn al heel lang een verhaal apart. Lopen is nu eenmaal niet mijn grootste talent door de diverse fysieke problemen die zich daar voordoen.  Meestal laat ik me niet weerhouden toch mijn stappen te zetten en ben ik een KEI in het fantaseren en buiten de box denken om zo toch te komen tot de gewenste resultaten!! Zo ook vorig jaar bv. Na een moeizame winter bleek in het voorjaar dat het lopen voor mij beperkt was tot een maximum van 1 kilometer. Tja…. En als je dan voor het najaar een rondreis USA heb staan met de diverse nationale parken, dan wil je wel heel graag naar een ander resultaat he!!! Dus ging ik naar een nieuwe podoloog, startte met een nieuw soort steunzool en zocht stad en land af naar goeie wandelschoenen en hoopte ik op genoeg tijd om het lopen op te kunnen bouwen. De zooltjes wenden… en de schoenen vond ik, Wolky’s in een zomermodel. Eenmaal in USA heb ik mezelf geheel overtroffen door in Zionpark zelfs verdeeld over de dag 15 kilometer te lopen!!!!!! DAT record heb ik in ieder geval in the pocket!!! Je begrijpt dat de schoenen gewoon echt heel fijn zaten en in het afgelopen jaar me dus naar vele plaatsen heeft gebracht met die voeten van mij.

Maar ja…… de uitdaging herhaalt zich…… Mijn zooltjes waren versleten, evenals de schoenen en opnieuw staat een reis naar USA in de agenda!!! Dus ook dit voorjaar startte mijn zoektocht naar de juiste onderdelen van opnieuw een succes story!!! Maar geen jaar is het zelfde, geen verhaal kan zich steeds weer herhalen, zo ook dit voeten en schoenenverhaal niet. Mijn voetproblemen zijn groter geworden en dus werd bij de podoloog opnieuw maar eens genoemd dat ik rekening moet gaan houden met de noodzaak aangepaste schoenen te laten maken. Pfff, nou…… dat is dus echt iets wat ik niet zo graag wil horen……. Met heel veel aandacht en meerdere afspraken had ik uiteindelijk wel weer nieuwe zooltjes die redelijk acceptabel zijn. Maar dus geen schoenen om ze in te doen die het wonderduo voor mijn voeten zouden vormen. Mijn nieuwe wolky’s vielen ERG tegen en mijn oudjes … tja daar moest ik toch ECHT afscheid van gaan nemen was het advies. Want ja… idd, afgesleten zolen die hier en daar echt DUN waren en stiksels uitgescheurd. Heel af en toe trok ik ze nog stiekem aan als ik naar het bos wilde om te wandelen…. Want serieus echt waar, ze liepen nog zo lekkerrrr.

Vorige week, met nog maar 2 weken op de kalender over tot aan vertrek nam ik een wanhopige beslissing. Want Immers….. we gaan naar New York City!!! DE wandel en loopstad van USA!!!! En ik moet toch IETS he!!!!! Tegen het advies in dus, besloot ik mijn oude vertrouwde wolky’s aan te gaan bieden bij een lederzaak in het dorp. Om in ieder geval de kapotte stiksels te herstellen en zo een aller-aller-laatste mid-loop-week te gunnen voor mijn voeten in deze schoenen. En terwijl ik mijn verhaal doe aan de man achter de werk- en toon-bank zie ik hoe zijn warme lach steeds breder wordt. Ik denk nog eventjes… hoe kun je daarrrr nu zo breed bij glimlachen ……. Hij neemt de schoenen van me aan, draait ze eens om, bekijkt ze nauwgezet, duwt, buigt en trekt en zijn lach wordt er alleen maar groter van!!!! Dus ik vraag nog een keertje bijna smekend, kun je ze nog herstellen voor 1 korte wandelvakantie????? En bij zijn antwoord wordt het me geheel duidelijk dat ik hier te maken heb met een waarlijke LEERmeester.  Hij legt me uit dat herstellen voor een week jammer zou zijn…. Slik ☹…. Maar dat hij wel de hele zool voor me kan vervangen!…. huh??? Dat kan toch helemaal niet reageer ik heel verbaasd. En dan volgt een uitleg en toelichting die me dus duidelijk maken met welk een vakmanschap ik hier te maken heb!!! WOwww. Dat stikken hier en daar, ja natuurlijk kan dat!!! En dat het stiksel langs de zolen nog ongeschonden is is vooral heeeel mooi meegenomen!!, Kijk dan snijd ik dat er gewoon af en dan komt daar….. etc etc etc…. Wowww

Dussssss….. vandaag mocht ik ze ophalen, geheel klaar voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen en heeel veel wandelplezier voor mijn voeten en ik. En kijk eens hoe superrrr goed ze er uit zien he!!!! En deze zool zo verzekerde de LEERmeester me, is zelfs lichter EN slijtvaster dan de vorige en kan nog heeeeel wat kilometertjes mee!!! New York City!!! Here we come!!!!

Mijn dank is natuurlijk ENORM en al ben ik recent verhuisd uit Venray…… Joy en Roel hebben er een vaste klant bij!!! Ik kom graag terug om nog eens van gedachte te wisselen over schoenen die hij voor me heeft die een stapje voooorrrr de aangepaste schoen kunnen zijn #grijnzzz En jaaaaa daar wil ik NA mijn NYC-wandel-vakantie heeeeel graag meer over weten!!

Dit is hun website https://jr-schoenen.nl/

en dit hun facebook <3 https://www.facebook.com/JRsvenray/?ref=br_rs