Gedachtespinsels 4-4-2020

Corona…… tja….

De glimlach van gisteren bleek toch de traan van vandaag…
Soms zijn dingen nu eenmaal niet wat wat je hoopt, wenst of verlangt he, zelfs niet in Corona tijden…. Of moet ik zeggen mede dank zij Corona tijden?? Neeee DAAR geloof ik niet in!!! Morgen weer een nieuwe dag met volop ZON en ZOMER

Corona gedachtespinsels 3 April

Corona waart toch alweer zo’n week of 3 rond in Nederland. En het leek alsof we onze draai gevonden hadden. Nieuwe manieren van werken…. Nieuwe manieren van communicatie en nieuwe manieren van samen en alleen zijn. Toch lijkt er iets veranderd…… sinds gisteren….. ofzo…..

Het is weer drukker op straat bv. Waar ik eerst vooral alleen vrachtwagens zag op de snelweg als ik de brug over fietste zag ik gisteren en vandaag weer heel veel personen  auto’s ook…. En jaaaaaa netjes op 1,5 meter afstand van elkaar hoor…

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik daar van moet of wil denken…. Want het is vandaag ERG stil in mij….. Geen gedachtes die over elkaar heen buitelen zoals dat wel vaak het geval is in dat hoofd van mij. Geen heftige gevoelens ook die over elkaar heen buitelen zoals OOK vaker wel het geval is  in dat hart van mij! Nee…. Het is STIL in mij….. Zelfs de behoefte aan muziek in mijn oren is even afwezig en ik geniet in stilte van de stilte met op dit moment dus bv slechts het geluid van het getik van mijn vingers op de toetsen van mijn laptop. Een pingetje van een binnenkomend berichtje, een glimlach op mijn gezicht. Ja…. Morgen…. Fijn <3 Dat ga ik zekerrrr doen!!! Maar daar over morgen meer…. Ik zal niet op de zaken vooruit lopen nu. Want DIT zijn mijn gedachtespinsels van vandaag!! en niet die van morgen

 

Corona Gedachtespinsels 2 APRIL

Ik snuif in mijn sjaal en ruik mijn parfum….. hmmm… ja goeie keuze dat luchtje….. lekkerrrrr Alleeen zooo jammer dat ik dat nu met niemand kan en mag delen. Niemand die aan mij snuffelt, niemand om aan te snuffelen. En ja…. Dat MIS ik…
En dat is waar het deze dagen dus om draait… Samen – Alleen!!!
Ik bel met mijn schoondochter die jarig is vandaag en we delen telefonisch wat lief en leed, wat liefde en begrip, wat grapjes en gemeenschappelijk gedachtegoed!! Mooiiii en wat FIJN te weten hoe zeer ook dit stukje familie me zo enorm in mijn hart verankerd ligt.
Ik kijk terug op de dag….. werk en eigen tijd wisselen elkaar af…. Wat ben ik trots dat ik op mijn manier onderdeel ben van het zorgsysteem in Nederland!!!
En wat ben ik blij met die bijzondere chatmomentjes die er ook waren… met bijzondere mensen, over bijzondere en intieme onderwerpen, want tja….. zo samen-alleen zoek je dus de weg he… en dan kom ik toch weer uit bij een prachtig nummer voor vandaag!!! Van Tim Akkermans deze keer…. Brand new days….

Corona gedachten spinsels

Mijn gedachte spinsels van vandaag….

Ja het zijn rare tijden he met soms best onbegrijpelijk verdelingen en richtlijnen die door onze politiek beslist worden. Heb vandaag mijn werkplek thuis NOG beter en ergonomischer aangepast met beeldscherm en toetsenbord aan werklaptop gekoppeld. Kan in split screen werken nu. Hoef ik niet iedere dag naar kantoor… beterrrr. Werk wel 5 dagen nu maar in korte blokken en deels telefonisch. Soms lastig te accepteren dat t ff niet anders is, maar fijn te weten dat ik er wel kan zijn voor de mensen met n luisterend oor bv. Verder moet de ziektewet voorlopig maar weer even aanvullen…..Zit met grote regelmaat ook buiten op “mijn ” bankje aan t watertje en geniet dan van gewoon ZIJN. Thermosbeker koffie erbij en pauze houden. Ik zie iedere dag weer hoe de natuur om ons heen de lente in wandelt en geniet daar intens van. Ik leer op n ongelooflijk mooie manier veel meer en nog beter in rust te zijn. Ieder nadeel heb zn voordeel he 
Mijn crea project is mooi gestart, t oud ijzer schitterend gespoten met Hammenrite en t eerste blaadje aan de rank vanavond geknoopt met macramé. Voordeel is dat je daarbij rechts alleen de koorden vast hebt en links knoopt  Dus dat gaat prima als ik ook daarbij voldoende rust neem en afwissel. Er komt prachtig lente weer aan dus de 30 km per dag die ik toch wil fietsen wordt ook steeds fijner!! Meer ga ik niet doen dan die 30 ivm nek/schouder en enkel. Ik vond nog n potje knalgele creme uit een natuur apotheek winkeltje van de Navajo’s tegen reumapijn in gewrichtjes. In 2018 daar meegenomen uit Sedona Arizona. Weet niet meer van welke plant…. ga ik maar eens proberen straks, kijken of t ook wil helpen voor mn schouder en/of enkel. Ben ook wel blij met mn abbo op Gaia nu ( soort van spiritueel netflix) ben n hele serie aan t kijken nu van ancient origins. In alle rust dus ook.

Als iedereen dit zo kon en zou doen ook….. om mij heen zie ik dat gelukkig wel!!
Hopen dat we NA Corona niet massaal terug vallen in oude patronen…. maar dat is een ander verhaal!!!

Mijn avond/tuurtje buitenbankje zit erop, de zon zakt aardig naar omlaag al, ik wandel maar eens terug naar binnen!!!

Stay safe, stay healthy!!

Het bubbelt en het bruist… Over zilverblauw en gouden sparkels

Het zijn Corona-tijden!! En ik moet je eerlijk zeggen dat ook als je er niet letterlijk ZIEK van wordt je er toch ook “ziek” van kunt geraken. Ik was er even flink mijn balans door kwijt, net als vele anderen met mij…… Corona doet iets met de psychische belasting van mensen die niet te testen is zoals het wel of niet hebben van het virus…… Corona laat vele kanten zien van dingen die gebeuren en ontstaan in ons maatschappelijk leven. Mooie en minder mooie of fijne dingen, zekerrrrrr. Maar ik wil vandaag vooral even mijn verhaal vertellen van het mooie, het bijzondere, het intense en de magie die daar bij komt kijken!!!!

Na een intens mooie avond gisteren ( en dat gewoon door een mooie chat, jaja…) werd ik vanmorgen met een telefoon naast mijn kussen wakker. Hahah, in slaap gevallen tijdens die chat, oeffff wat zal hij wel niet denken, ???? Tijd om mijn nieuwe werkplek hier thuis te her-inrichten!!! En terwijl ik dat doe denk ik na over de afgelopen 2 Corona weken. Heel de wereld ging op z’n kop!!! Maar KIJK eens hoe snel we hier op geanticipeerd hebben!! Ik kijk naar mijn werk, naar mijn collega’s  en hoe snel er zoooo enorm inventief en met heel het hart en meer creatief met zorgvragen omgegaan werd. Andere manier van werken, ja tuurlijk!! En het maximaal haalbare werd bedacht en meteen uitgevoerd. En ja, ik zag ECHT wel wat dat onze mensen kost aan inzet en energy!!! Ik ben zooooo enorm trots dat ik er kan en mag zijn voor die mensen die met dat enorm grote hart nu zooooo hard en creatief aan het werk zijn!!!! En ondanks mijn eigen fysieke klachten zocht ook ik naar manieren er toch te kunnen zijn om mijn collega’s te kunnen ondersteunen en er te zijn voor wie dat nodig had!!! En ik kan gelukkig als collega E ‘Anna dus wat voor ze betekenen, zowel de zieke collega’s als de nog werkenden. Maar als ik dan de deuren achter me dicht trek, de mail afsluit en de telefoon uit zet springen ook bij mij de tranen wel in m’n ogen en laat ik m’n eigen verdrietjes ook maar even gaan.  Ik ben echt heeeeel blij dat ik alleen ben nu maar mis wel mensen om me heen die me benaderen als de mens E’Anna ipv de collega. Gelukkig heb ik m’n muziek, mijn fiets en mijn creativiteit. Ennnn dat ene chatmaatje dus….

Nadat ik gisteren een uitgebreide sessie had met fysio via Video-call en vanmorgen een uitgebreid consult via telefoon met een podo therapeute weet ik hoe ik weer letterlijk mijn stappen kan en mag zetten. Slimmigheidjes om toe te passen en dingen waarmee ik dus uit de voeten kan. En DAT lucht op en maakt ruimte, ruimte om het bruisen van mijn eigen energy weer te voelen en ervaren, en ruimte om het creatieve proces ook weer op gang te krijgen. Ruimte om mijn eigen stardust te voelen, ervaren en beleven, het bubbelen en bruisen dus.

En terwijl ik dus aan mijn nieuwe aangepaste werkplek thuis werkte, en heeel veeel telefoontjes had, pruttelde er een vers aspergesoepje voor later vandaag. En vanmiddag bracht ik een deel van die soep in een heerlijk zonnetje op mijn fiets even naar mijn moedertje. Ik zette het pannetje in haar schuurtje, stuurde handkusjes door het raam en  fietste weer terug met de muziek in mijn oren die al bijna een jaar zoooooo enorm belangrijk voor me is. Eenmaal weer thuis ving ik de zilveren sparkels in het watertje achter mijn huisje, de Blakterbeek… En de zilverblauwe sparkels uit mijn eigen aura die vandaag weer zo vrij konden bubbelen en bruisen werden bekroond met de gouden stardust uit die van The Wanderer. WOW wat een mooi bericht vandaag van hem en zijn brothers!!! Een Coverfoto, machtig mooi interview maar bovenal de healing die het mag brengen als je er voor open staat <3 Lees hier meer daar over en geniet van interview en muziek.

Laat ik deze blog dan afsluiten met nog een inkijkje in mijn hart en ziel

Want het feit dat ik vandaag weer kan bubbelen en bruisen heeft niet alleen met het hervinden van balans te maken….. Niet alleen met collega’s die nieuwe manieren van werken weten te realiseren. Niet alleen met aspergesoepjes en healing Music met golddust. Het heeft ook te maken met het maanmeisje IN mij….. en hoe dat maanmeisje zich durft te laten zien, heeeeeel voorzichtig aan een bijzonder ander mens. En dat dat zoooo ontspannen kan dat ze er zelfs bij in slaap kan vallen ???? Ja mijn hart klopt en fladdert voorzichtig verkennend naar wat is en kan zijn….. Zou dit de man kunnen zijn die de maan voor en in mij weet te omarmen???  En wat dat gaat bijdragen en/of betekenen in Corona tijden???? We gaan het beleven!!! Maar voor NU borrel en bruis ik nog ff door!!!