Over mijn kook-held bij Thermen Berendonck

2019 was niet alleen het jaar van de grote veranderingen, van de vele dieptepunten en ook topdagen….. 2019 was zekerrrr ook het jaar van “mijn helden”!! Mensen die ik zo voor en na om me heen verzamelde die allemaal een belangrijke rol speelde in de momenten die voorbij kwamen.

Zo ontdekte en ontmoette ik mijn muziek-held Nikos , The Wanderer. Mijn reddingsboei in woelige wateren die me hielp me staande te houden in en op de waves die kwamen en gingen.

Kreeg ik alle hulp die maar mogelijk was van mijn Acu-held, Rob. Mijn homeopathisch arts en Acupuncturist waar ik hopelijk nog vaak koffie mee zal drinken, ook als het GOED met me gaat.

Zette ik waardevolle stappen dankzij de coaching van mijn buddy-hero, Huub 

Heb ik natuurlijk meerdere schrijvers-helden maar daar kwam dit jaar een wel HEEEL bijzondere bij, schrijf-held Alex.

En daar wil ik nu dus nog een held aan toevoegen, een ware Kook-Held, Ferry, de kok die altijd ZOOO enorm goed voor me zorgt als ik te gast ben in zijn restaurant in de Thermen Berendonck.
Want zoals je als lezer misschien wel weet is mijn leef- en eet-style geen eenvoudige!!! Want naast de allergieën en intoleranties voor tarwe, lactose en soja volg ik de Ketogeen lifestyle om zo mijn hormonen en gezondheid op een natuurlijke manier in balans te houden. En dus zijn suikers uit den boze .
Sinds de opening van deze sprookjesachtige oosterse Thermen vlak bij Nijmegen ben ik er al een flink aantal keren geweest om een dagje te onthaasten en bij mezelf te komen. Meestal alleen, en soms ook wel samen met bijzondere vriendinnen. En ik boek eigenlijk ALTIJD ook het lunchbuffet meteen mee, want ik eet echt nergens buiten de deur zo lekker en geheel naar mijn wens als daar!!!! Dat komt door de fantastische kok  dus die steeds opnieuw weer lekkere dingen voor me maakt of laat maken. De ene keer zijn dat gamba’s met wok groenten die hij voor me staat te wokken terwijl ik even met hem babbel, de andere keer laat hij iets bijzonders uit de andere keuken komen. Steeds opnieuw zijn het kleine schilderijtjes op bord die hij me dan aan tafel komt brengen, steeds weer met een warme lach en de vraag of hij nog iets voor me kan betekenen. Ja…. Een ware Held voor me dus!! Hij is dan ook degene die zo’n zalige wellness dag een gouden randje weet te geven.
Afgelopen woensdag was ik er weer en werd ik verwend met heerlijke vis op bloemkool. En opnieuw weer zo mooi opgemaakt met een sprietje groen als finishing touch.  Je begrijpt misschien dat ik er op zo’n moment wel van baal dat fotograferen echt uit den boze is …….. En terwijl ik dat dus ook zo zei tegen mijn kook-held Ferry werd het idee geboren er een tekening van te maken!!!

Bij deze dus, het werd een aquarelle!!!

Dank je wel Ferry en alle andere collega’s bij de Berendonck voor alle goeie zorgen in het afgelopen jaar bij jullie. Ik kom graag weer langs in het nieuwe jaar!!! Voor iedereen een fantastisch jaar einde en een schitterend begin van 2020

Diner voor 2, Keto for Two

Een romige courgette soep
En daarna spinazie ala E’Anna met gebakken radijsjes (gebakken smaakt dat naar gewone krieltjes maar dan zonder de koolhydraten ) en een kip-paddestoelenstoofpotje uit de slowcooker.
Als toetje een bulletproof koffie met MCT, cacoa en room, jammmmmiieee

Voor mij weer een OMAD dagje, voor hem zijn 3e maaltijd van die dag 😉

Vandaag had ik een OMAD dag

Omad….. Wat dat betekent wil je weten??

One Meal A Day, en dat natuurlijk Keto he!

Dus ik was mijn vrije dag al vroeg op pad met mijn fiets om de juiste   te gaan halen om de hele middag te kunnen kokkerellen. Ik maakte Keto broodjes met een echte E ‘Anna’s-twist( zie link) en een verse courgette soep, niks mager en slank, maar met flink wat ( lactose vrije) room erdoor want DAT hoort bij Keto. Zo min mogelijk suikers en koolhydraten maar wel de juiste oliën en vetten.

Even leek het er deze week op dat er iets niet helemaal goed ging met die ketose in mn lijf…… maar gelukkig na een check, check dubbelcheck bleek mijn bloeddruk, mijn glucose en ook de ketonen prima in orde. Maar het was zeker ff schrikken ja!!

Vandaag dus werkelijk heerlijk gegeten met mijn soepje dus….. 4 kazen minipizza (bloemkoolroomkaasbodempje) Een tomatenkommersalade, zalm met roomkaas en een van mn broodjes dus, als toetje ( lactovrije) kwark met bessen. Tja mn ogen waren groter dan mn maag, haha, kon het ECHT niet op!!!

 

uit de airfryer op de camping

Vandaag weer een keto-, E’Anna-, en camping-proof recept. Uit de Airfryer deze keer!!!
Men neme: broccoliroosjes, pijnboompitjes, gesnipperde bosui. Dat leg je op de bodem van een ovenschaal of bakblikje wat in de Airfryer past. Daarop smeerde ik een restje kaassaus. Bovenop een witvisfilet gekruid met Lemon pepper van Jonnie en over het geheel geraspte Italiaanse kaas. Dat ging vervolgens 30 minuutjes in de Airfryer op 160 graden. En wederom smullen!!!

Oeffff wat lekkerrrrr

En vandaag weer back on track met IF 18-6. Keto-,E’Anna en camping-proof
Oeffff wat wat dit lekkerrrr, broccoli met gemengde paddenstoelen, kipreepjes, pijnboompitten, cashewnoten, glutenvrije rijst van Action, een flinke lepel kaassaus met tomaat basilicumkruiden, extra curcuma, kruidenmix Jonnie en een champignonburger van koolen met Italiaanse kaas erover.