Wat komt dat komt…..

Na een heftige nacht vol van zwarte gaten en flarden van energetisch werken werd ik om half 6 wakker. Doodop!! Maar ik besloot het onder de douche van me af te spoelen en op tijd de wereld van realiteiten in te stappen. Ruim voor 7 zat ik dus al op de fiets en trapte de dreigende alles opschonende energy uit mijn lijf terwijl ik de donderwolken en het onweer tegemoet fietste.

Alsof de duivel me op de hielen zat, en de dikke druppels ontwijkend kwam ik binnen een half uur aan bij kantoor. Nog stil op straat en niemand aanwezig natuurlijk! En jaaaaaa , ik had gewonnen van de bus #grijnzzz want ik was sneller J. Amper binnen in een leeg en warm kantoor barste het onweer los. Ik zette mijn raam open om te genieten van het briesje wat met de buien mee gekomen was. Ineenkrimpend bij donder en knal, voelde ik wel hoe enorm dit opluchtte, schoon waste…
Om de stilte op kantoor te doorbreken en de donder in de kiem te kunnen smoren zette ik op spotify de nieuwe CD van Xavier Rudd aan Storm Boy. Past perfect toch??? De muziek schalde door het kantoor en ik kon even verdrinken in de tonen en klanken.. Maar goed, na een nummer of 2 moest ie toch echt zachter. Er konden immers andere mensen binnen komen om te werken , of ik kon bv mijn eerste telefoontjes krijgen. Werk aan de winkel dus!! Maar eerst ff een kaarsje aan steken….. voor pap……

Even na 9 kreeg ik een appje van mam…. De operatie gaat door……
Zoals een aantal van jullie wel weten krijg ik vaak veel door aan beelden, info etc  van de spirits above.  Maar ik weet uit ervaring dat hoe dichter de dingen bij je eigen IK staan, hoe moeilijker het is zuiver te blijven voelen en zien. Mijn eigen emoties en angsten worden dan onderdeel van alle signalen. Toch blijf ik stug positieve energy sturen terwijl ik weet dat pap de chemo blaasspoeling ondergaat in de ochtend, en ook in de middag als de tumor en nier verwijderd wordt. In gedachte blijf ik doorgaan met het spoelen in Energy.

In de avond neem ik een uitgebreid bad om zelf te reinigen en zet storm boy op repeat…. Ik maak letterlijk en figuurlijk mijn borst nat voor wat komen gaat….. En wacht ik op telefoon van mam.
En terwijl ik wacht klopt Marianne aan.. mijn overleden schoonzus en beste maatjes met pap tijdens haar leven. Ze laat me weten dat ze klaar staat pap te verwelkomen in heavenly sferen, maar dat het voor NU nog niet zo ver is…….. Ik zucht meer eens diep……. Want hier in het aardse is volgens mij niets moeilijker dan afwachten, onmachtig zijn…..en de dingen te laten ZIJN zoals ze ZIJN. En wat komt dat komt….Go with the flow…. Pffffff diepe zucht.

Ik wacht dus maar op dat telefoontje om dan vervolgens het nieuws wat er is te verpakken in woorden die mijn lieve wederhelft kan behappen, t is immers zijn pa…….. Ik hou van beide, ze lijken zo op elkaar die 2 <3 ……

Soms zit het mee, soms zit het tegen

Soms zit het mee, soms zit het tegen….. En nadat het een beetje tegen zat ( januari-ziektewet etc) zat het me met hard werken eigenlijk heeeel mooi mee  (mijn proces met hulp van de haptonoom). Het zat zo mooi mee dat ik de laatste stap aan het zetten was in mijn hersteltraject, opbouwen naar 100% inzet, genieten van mijn vrije dagen, er op uit!! Creatief!! Intens gelukkig!! Fietsen!! Etc etc etc

Maar ik voelde het de afgelopen dag er al insluipen, pijntje hier, pijntje daar. Dus ging ik in de vertrouwde modus, “komop”, “valt wel mee” “komt vast door het afbouwen van medicatie”etc etc tot ik gisteren ook merkte dat ik weer koorts had en de pijn in de nierflank weer heftig aanwezig bleek en niet langer te negeren was of af te doen als “valt wel mee”. De nacht werd ik zwaar op de proef gesteld om het vol te houden tot de ochtend.
En eigenlijk kon ik alleen maar BOOS zijn!! BOOS op mijn lijf, BOOS op de huisarts omdat hij in Januari zei dat ik een verkapte depressie had en mijn lijf ECHT WAAR gewoon gezond was. En BOOS op mezelf, omdat ik niet goed genoeg geluisterd had naar mezelf, mijn lijf.
En ja….. natuurlijk weet ik dat de psychische gesteldheid de weerstand en je algehele gezondheid beïnvloed….. en dat het dus domweg ook gewoon GOED was en hoog tijd dat ik aan de slag ging met mezelf. Maar zeg nu eerlijk….. ik had het daar alleen niet bij moeten laten, dat bewijs is wel getoond nu!

Dus nam ik me voor tijd EN aandacht af te dwingen bij de huisarts om mijn HELE verhaal te kunnen doen, inclusief alle kleine pijntjes en ongemakken waar je me normaal niet over hoort, want zo wist ik nu wel heel zekerrrr, we zien IETS over het hoofd!! En ik had meer dan een halve nacht de tijd gehad het gesprek in mijn hoofd op een rij te krijgen en toe “oefenen” En dus ging ik vandaag naar de huisarts en vroeg hem met me mee te denken, naar me te luisteren en mee te zoeken naar wat we gemist hadden. En dat werd een prettig maar pijnlijk gesprek. Maarrrrrr ieder nadeel heeft z’n voordeel he!!!! Uit voorgaande keren nierbekontsteking ( nov-dec 4x)wisten we nu wel op welke medicatie ik goed zou reageren. Geen test en probeergedoe dus nu duidelijk werd dat ook nu een nierbekontsteking de boosdoener was . Echter werd ook duidelijk dat dit zeker niet het enige probleem is en of er een verbinding te vinden is????? Volgende week als de nierbekontsteking niet meer zichtbaar zou moeten zijn in mijn bloed gaan we verder zoeken en praten.  Het probleem zit hem waarschijnlijk in de mat die in mijn buik gelegd is na een scheur in mijn buikvlies en een beknelde darm. Het vermoeden is ontstaan dat een stuk van de mat ingekapseld kan zijn in een cyste of zo die gevuld is met bacteriën en om de haverklap dus problemen veroorzaakt.  Als dat zo is moet de inmiddels vergroeide mat er weer uit. PFFFFFFF  het idee alleen al……. De huisarts gaat deze week zoeken en overleggen met collega’s zei hij . Zoveel opties na te gaan; maag darm arts, chirurg, welke onderzoeken etc etc Voor nu eerst van die nierbekonsteking af komen weer.

1 ding wil ik in ieder geval in overweging nemen… Eerst even de kuur van de huisarts en dan starten met colloïdaal zilver denk ik, daar ga ik nog even wat navraag over doen bij een deskundige op natuurartsen gebied.
Mijn voornemen om 100 te worden blijft in ieder geval overeind hoor ( dat is mijn deal met mijn zoon, 100 jaar vieren met een verentooi op ,al moet het in een rolstoel , hahaha) En dat was dus ook wat ik de praktijk ondersteuner vandaag vertelde bij onze afsluiting. Dat traject is in ieder geval KLAAR voor nu 🙂

Sacred Path of the Goddess – Perpetual Diary by Tiana

De afgelopen weken was mijn thema ( vanuit de hapto sessies) de dingen kunnen “laten”. Met andere woorden; de ogen gewoon even sluiten voor iets, niet voor alles een oplossing willen of moeten zoeken, niet altijd zo hard werken, ook niet aan mezelf. Gewoon de dinge LATEN dus en verblijven in het NU met wat IS. Loslaten dus ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat soms echt verrekte moeilijk vond en nog zal blijven vinden hoor!!! Maar zo bewust daar van uit gaan heeft me zeker wel geholpen te ontdekken wat het voor me kan doen. Toch merkte ik ook op dat de scheidslijn ERG dun kan zijn.
Wat ik daar mee bedoel? Ik zal proberen dat uit te leggen.

In december en Januari merkte ik steeds duidelijker dat het niet goed met me ging. Ik was moe, had last van mijn lijf en kon het maar nauwelijks opbrengen iets te doen voor mezelf, want na het werken was mijn energy domweg OP. Het was geen kwestie van een keuze iets niet of wel te doen en gewoon de boel de boel te laten. Ik kon niet anders. En dus bleef t vaak bij een voornemen tot… ,de wens om…, en soms kwam ik zelfs niet eens tot de wens ….. Ik stelde voornemens bij of zelfs helemaal uit. Ik kwam niet verder dan domweg alles gewoon maar te “laten”. Ook de pijn en last van mijn lijf dus.
NU heb ik wel de energy en handel ik vanuit die keuze dingen te “laten”. Maar merkte ik de afgelopen week dat ongemerkt dat andere soort “laten “mee sijpelde en er soms ongemerkt mee door glipt.  Nam ik me voor, stelde ik uit en werd ik boos op mezelf toen het me helder werd wat me gebeurde. Met vervolgens het inzicht dat boos op mezelf worden niet helpt, dat ik ook dat mag vaststellen en vervolgens mag “laten”. Zelfs de pijn in mijn lijf die al weken weg was, kwam weer terug maar ging niet weg door de dingen te “laten”…….

Ook ontdekte ik dat de dingen “laten” het makkelijkste is als ik dicht bij mezelf kan blijven, meer naar binnen gericht dan naar buiten. En al mijmerend daarover ging ik op zoek naar hulpmiddelen om bij mezelf te blijven. Behalve mijn creatieve uitingen herinnerde ik me ook de periode waarin ik de maanfases volgde en daar de bijbehorende godinnen bij ontdekte. Dat was een mooi en intens proces!! In en met mezelf <3 het is dan ook beslist geen toeval dat ik enkele dagen geleden op t pad kwam van Tiana Art , een bijzonder mens uit Glastonbury  met haar bedrijfje Goddess Temple Gifts, Ongelooflijk geïnspireerd raakte door haar ART en na mailcontact met haar zelfs ook haar diary nog kon bestellen; Sacred Path of the Goddess Perpetual Diary. Een van de allerlaatste exemplaren.  Ik kijk er naar uit om met hulp van dit pad op weer een nieuwe manier de dingen in mezelf te ontdekken. Je gaat er vast nog een en ander over lezen 😉

Vanavond keek ik ook naar een soort van docu; INNSAEI – THE POWER OF INTUITION
Insaei is een heel oud IJslands woord met meerdere betekenissen.
Het kan “de zee binnenin” betekenen, wat onze innerlijke wereld is zonder grenzen of kaders, een constant bewegende wereld van visie, gevoelens en verbeeldingskracht die geen woorden bevat.
Het kan betekenen “binnenin zien”, wat betekent dat je jezelf kent en dat je jezelf goed genoeg kent om jezelf in andermans schoenen te kunnen zetten.
En het kan betekenen “van binnen naar buiten kijken”, wat betekent dat je een sterk innerlijk kompas hebt om je weg te vinden in onze steeds veranderende wereld.
De film gaat over een zoektocht naar de kunst om contact te maken met je innerlijk in de wereld en onze maatschappij van nu. Er wordt gesproken over intuïtie en hoe dit ons mensen verbind vanuit dat innerlijk.

Deze film vertelt me hoe intuitie werkt bij de manier waarop we onze hersenen gebruiken. Intuitie betekent je hele brein laten vloeien. We zien de linkerhelft vaak als de logische kant van de hersenen. Maar intuitie is vaak gebaseerd op ervaring. Alle levenservaring die we hebben, die steeds groter  wordt. Dat is dus de rechter hersenhelft.  Maar als je los laat en je creativiteit een kans geeft, kun je creatief denken over de wereld en hoe je die ziet. Je kunt compleet verschillende  gedachten nemen en die samenvoegen tot een volledig nieuw geheel. Daar komen grote beslissingen en goeie ideeën van.
Als ik verder wil komen vanuit oude problemen, oude patronen etc moet ik dus niet hetzelfde blijven handelen en reageren maar terug naar mijn intuitief voelen, ervaren en handelen.

En ik denk dat het pad in het boek van Tiana me daarbij gaat helpen.

13 manen toeval…

In de afgelopen 3 maanden heb ik hard gewerkt aan mezelf en mijn persoonlijk welzijn. Ik heb daarbij de hulp van mijn Haptonoom en werk thuis aan de thema’s die ik uit haar sessies met mij meeneem. Het toeval wil dat de thema’s synchroon lijken te lopen met een mooi boekje wat ik begin dit jaar ook kocht. 13 Manen, om je dromen waar te maken. Het Modron jaarboek. Toeval?? Of valt het me toe?? Of zegt dit vooral iets over de natuurlijke stroom in het leven?  In ieder geval is het een zeer prettige manier van werken met en aan mezelf.

Ook vandaag stond weer een afspraak met de haptonoom. Niet bewust zo gepland maar nu ik de puzzelstukjes aan het lezen en aan het leggen ben zie ik dat het einde van de week weer een nieuwe maan is. Tijd voor een nieuw thema dus en nieuwe opdrachten. De volgende stap in mijn proces.

Maar voor nu eerst even tijd om terug te blikken……

foto van Emmy Sijbers.

De afgelopen maan maand was de 6e in de grote cyclus van het jaar. De maan van de traan van de zon. Een blauwe maan deze keer net als in januari( blauwe maan= 2 volle manen binnen 1 kalendermaand)  Zon en maan waren vooral in mijn aandachtsgebied in het begin van deze maanmaand na mijn bezoek aan het bijzondere labyrint en huis van Didi Zegers in Dodewaard.
Het thema van deze maand ging over zachter zijn voor jezelf. En vanuit de Hapto liet mijn innerlijk kind zich zien en horen en vroeg om een arm om haar heen. En hoe begin je aan zo’n proces en vraag. Precies… bij jezelf. En dus zocht ik naar manieren om eerst zelf mijn innerlijk kind meer te omarmen en geduld te hebben met mezelf. Te spelen en te genieten. Het onvoorwaardelijk lief te hebben en mezelf te vergeven als er kleine fouten gemaakt werden.

Vandaag bij de sessie met de Haptonoom diende zich 2 thema’s aan waarvan ik met 1 ervan graag aan de slag wilde.  En eigenlijk passen deze nog prima bij afgelopen maan maand. Geduld hebben met mezelf en de dingen kunnen “LATEN”……… Even iets minder hard werken aan mezelf, even niet op zoek naar alle antwoorden. Even niet vooruit kijken welk van de 2 sporen het nu moet gaan worden mbt mijn werk. Oefenen in het ook af en toe sluiten van mijn ogen en gewoon alles te laten ZIJN wat is het IS, vanuit het vertrouwen dat alles op mijn pad komt wat kan en mag. En mis ik door die gesloten ogen even iets…. Geen probleem want dat komt het vanzelf wel weer terug op mijn pad voor een tweede maal.

Ik vroeg me natuurlijk ook af hoe dit thema ook zou gaan passen bij de volgende maan maand en dus pakte ik het 13 manen boekje erbij en begon te lezen.

En ik lees bij vandaag; “Heb je leven lief. Je hebt emoties, maar je bent ze niet.”
En ja…… het mag er zijn…..
Ik sla de bladzijde om en lees: “Je droom liefhebben….. ……… In de eigenheid van zomer”
“Sta open voor alle leven. “
“Iedereen geeft eigen waarde.”
En nog een keer sla ik de bladzijde om en  ik lees; “Zomer, zien, genieten, stralen.”
En een dubbele pagina aan ruimte om een zomerplan  te maken mbt mijn gezondheid, mijn werk, mijn passie en mijn mensen. DAT ga ik aankomend weekend dus doen met mijn nieuwe thema in gedachte!! En dan kom ik vanzelf tegen hoe de 7e maan van Havik daar bij past.

surfen

Het is alweer een jaar geleden dat ik een aantal onderzoeken en behandelingen onderging in Eindhoven in het Biologisch Medisch centrum. We ontdekte daar toen mijn voedsel intoleranties en allergieën. Ik ging anders leven en eten….. en was al begonnen met fietsen…. veel fietsen….. en ik viel af!!! Ik bouwde een heleboel medicijnen af, ook die door het centrum in Eindhoven werden voorgeschreven. Langzaam voelde ik hoe mijn lijf zich aan het herstellen was. En NEEE natuurlijk werd ik er niet ineens weer 18 van, hahahha. Ondertussen kampte ik ook met de overgang en speelde al die hormonen dus ook nog eens een rol. Ik ging ziek op vakantie, vierde mijn 25 jarig huwelijk , en kwam ziek weer thuis. De winter kwam voorbij…. een griepje waar ik minder ziek van was dan menigeen…. Ik ontdekte hoe mijn geest en lijf reageerde op al het overvragen en over grenzen gaan. Ik ging door een diep dal !!! En werd aan het werk gezet om mijn innerlijk kind te omarmen.

Inmiddels kan ik zeggen dat ik meer goeie dagen heb dan minder goeie!!! Dat ik geniet van mijn leven zoals het zich nu ontwikkeld. Ik doe weer steeds vaker de dingen waar ik HAPPY van wordt  En nee…. ik weet nog niet of ik mijn huidige werk blijf doen of dat ik ga switchen….. we zullen het zien!!. Mijn overtuiging dat als ik mag of moet switchen er ook iets op mijn pad gelegd wordt of komt. 2 sporen beleid waarin ik goed oplet of er iets voor me klaar gelegd is.

Voor het eerst in ruim 5 jaar is het me gelukt mijn reumatabletjes af te bouwen voor de zomerperiode!!! OOk de auto-imuum Sjogren wordt beïnvloed door mijn voeding en verbeterd dus sinds ik anders eet.
Dus ik heb er alle vertrouwen in dat als ik de juiste schoenen vind ik ook het lopen een klein beetje weer op kan bouwen!!!

In gedachte loop ik al de korte hikes en labyrinten daar in Amerika tijdens ons rondje Grand Canyon en door Navajo Land.
Als 2018 straks om is ga ik er van uit dat ik kan zeggen, 2018 was soms moeilijk, maar een TOPjaar !!! En ondertussen surf ik gewoon mee op de golven die aan komen rollen en geniet ik van wat IS!