Op Pad Met Keto

Misschien had je al gelezen dat ik een nieuw dieet volg… het Ketogeen.
Ik doe dat om meer de juiste balans te krijgen hormonaal in de overgang. Bijkomend voordeel is dus dat hier ook van afvalt. Het is een soort van vervolg na lowcarb en paleo. De rode draad is heel weinig koolhydraten en suikers en meer vetten en eiwitten. En misschien lees je ook vaker over mijn dagen op pad met fiets en trein. …. En vraag je jè af hoe ik dat dan doe met zo’n dieet, haha. En dan telt het niet mee als ik bij mijn vriendin eet die geheel Keto voor me kookt 
Op de foto dus mijn trein lunch/Diner. Komkommer en wortel met een humusdip, tomaatjes en mijn spinazie-ei wrapjes met zalm. Trein picknick dus !!!

Ketofoody

Voor 2 dagen staan koken. 100% keto-proof, lacto-,soja- en gluten-free. Spinaziewrapjes als “brood”vervanger. Lekker om te vullen met gerookte zalm bv. Gewokte oosterse groenten, spinazie en zalm. Hoef ik morgenavond als ik wat later thuis ben van de acupuntuur niet meer te koken ook #grijnzzz

 

Ketogeen dieet

  • Sinds een paar dagen volg ik een nieuw dieet om mijn hormonen in balans te krijgen. Het Ketogene dieet. Koolhydraten in de ban en de juiste vetten en eiwitten extra toegevoegd. En dat naast mijn intoleranties en eetwensen dus. Haha lijkt moeilijk maar valt wel mee 😉
    Vandaag als lunch dus omelet met kalkoenspekreepjes, groene asperges en tomaatjes. Italiaanse kruiden erbij en gebakken in kokosvet. Heerlijk !!!

Het is stil in mij…..

Het is stil in mij….. vreemd stil…..  want dit is een ander soort stil in mij dan ik ken.
Tot vandaag kende ik alleen het stil in mij als een soort van ZEN toestand, niet hoeven denken… rust, en dat voelde altijd weldadig goed!!!

De stil die ik nu voel  is het gevolg van mijn acu-behandeling bij Rob vandaag. Na een rollercoasterweek met vooral fysieke kenmerken van de overgang, volgde een diepe emo golf gisteren en vandaag waar ik erg van geschrokken ben.

De geplande afspraak van vandaag was dus ook noodzakelijk om dingen weer richting balans te coördineren. En Rob zou Rob niet zijn als hem dat niet zou lukken natuurlijk. Ondanks mijn eigen angsten, verdriet en onmachtgevoelens zag ik hoe hij als Arts keihard aan het werk was voor me. Alle info paraat op zijn bureau, opengeslagen boeken en op zijn beeldscherm. Ik zag hem soms zelfs letterlijk achter de oren krabben of zijn kin tussen zijn vingers houden. Ik was zwaar mismoedig binnen gestapt, de wanhoop letterlijk nabij…… En het is niet dat ik fluitend naar buiten liep hoor!! Maar ik kon het consult voor mezelf iig afsluiten met een anekdote die ik nog wilde delen met hem en voelde me figuurlijk zeker 100 kilo lichter ook!!

En nu, vanavond, thuis voel het dus stil in mij. Stil op een manier die ik eigenlijk alleen maar uit kan leggen als de afwezigheid van de emotie. Geen blijheid maar ook geen pijn, verdriet of boosheid meer op mezelf. Zoonlief en mijn lief lijken het wel op te merken…. Ze vragen me waarom ik toch zo “moeilijk kijk”. Ik heb geen idee wat ze dan aan me zien, ook voor hen zal het gezicht wat bij mijn huidige binnenkant hoort nieuw zijn neem ik dan maar aan.

Ik vermaak me met het leggen van nog een golfje mozaïek en beloof mezelf een fijne nachtrust straks. En al lijkt het dan heel vlak en plat met dat nieuwe soort van stil…… Ik voel me wel veilig. Zeker met de Homeopathische “nood” korreltjes die Rob me meegaf. Het vertrouwen in mezelf zal misschien wat meer tijd nodig hebben om te herstellen. Maar ook DAT komt vast en zekerrr weer goed. Ik VOEL me dan misschien wel “stil”en heel alleen, ik BEN het niet.

vertrouwen

Het wegslikken van tranen door opkomende huilbuien, de strakke banden van de krop in mijn keel die me de adem beneemt… de twijfel omdat ik niet durf te vertrouwen op mijn innerlijke IK in de fases van Euforie….. En als ik emotioneel even rust krijgt neem mijn lijf het over en zet het in vuur en vlam. De periodes zijn niet meer zo abnormaal lang ( 2x 2 dagen!!!) maar van “normale”opvliegers is echt geen sprake. Ik ben MOE, uitgeput en gek genoeg ook gelukkig. Intens gelukkig.  Want ik weet, dit dient ergens toe!! Ik vertrouw op mezelf maar alleen omdat ik weet dat er hulp aanwezig is. Want mijn IK is ff onbetrouwbaar, maar hulptroepen staan aan de zijlijn klaar om me te helpen. Ik hoef ze alleen maar te ontvangen. Dat klinkt simpel, maar is nieuw voor me, ik deed immers altijd al alles alleen en zelf. Ook deze reis ga ik de uitdaging aan…… In liefde, want DAT is waar het om draait <3