keto focaccia

Oeffffff Ik heb mezelf vandaag overtroffen!!!!

Met het WE<3LowCarb meel van Bakker Gerard uit Horst bakte ik vandaag een heuse foccasia. Met een verse kruidenolie . DE basis olie extra Vierge handgeperst in Griekenland, verse tuinkruiden zoals tijm, oregano, bosui, knofllook en een restje oudekaas-tomaat tapenade, Toen de olie klaar stond en op smaak kon komen maakte ik het deeg. Door het meel van bakker Gerard gingen 3 eieren, een lepelbakpoeder en allerlei koelkastrestjes roomkaas en geraspte mozzarella, even in de magnetron om het smeuïg te maken. Het deegje was net iets TE plakkerig en dus strooide ik er nog wat amandelmeel over. Het platgestreken deegje ging in de bakvorm en ik maakte er wat kuiltjes in, de bovenkant bestreek ik met mijn kruidige oliemengsel. Half uurtje op 180 en voila!!!!!!

Helemaal Keto!!!!! En om de vingers bij af te likken zooooooo lekkerrrrrr

We <3 Low Carb

Er was eens een bakker…… ja ik kende deze bakker al langer… maar DAT is een ander verhaal ????

Maar deze bakker heeft dus een wel heeeel bijzonder product.  We <3 Low Carb

En naast de pizzabodems, broodjes, brood, pitabroodjes en zelfs afbakbrood en nog veeeelllll meer gaat het in de basis om het meel wat hij gebruikt en verkoopt. Hij kreeg het recept uit Zuid Afrika en is de enige in Europa die er iets mee doet voor de gezondheid van iedereen die low Carb of een keto lifestyle heeft. Zijn meel bestaat uit een menging van zonnebloempitten, sesamzaad,  macadamia noten en\of amandelen, zout, erythtritol, plantaardige gist, lijnzaad, maanzaad. Er zitten wat gluten in vanuit het gebruik van haver.

En ik ga er deze week mee bakken!!!!

Ik ga een overheerlijk noten en zadenbroodje proberen te bakken waar ik vervolgens op geroosterde plakjes van slechts3 gram koolhydraten dan lekker DIK de oude kaas of kaassalades ga smeren, jammie!!!!

Oefffff Wordt vast een van mijn favorieten!!!!

Home

Wat eten we dit weekend??? Verrassing!!!

Na een onrustige ochtend op kantoor ging ik aan de wandel….. Tijd om wat rust in mijn hoofd te krijgen!!! Pfff het weer slaat om en dat past wel bij de vlinders IN mij ???? Eenmaal thuis besluit ik mijn energy te steken in lekker koken. Ik heb van de week heeeel goed geluisterd en gehoord  wat hij aan tafel echt wel weet te waarderen. Dus ging de slow cooker aan en was ik uren in touw met het snijden van ingrediënten en het voorbereiden voor wat straks geheel Keto gaat voldoen aan de wensen. Morgen nog een paar uurtjes om de puntjes op de I te zetten en er ook echt een fantastische maaltijd van te maken dus. Wowwww ja, genoeg voor diner en lunch hoor ????

 

 

 

 

Dat wordt een culinair weekendje naar wens dus <3 Owwwww….  Je wil weten WAT het dan wordt??? Tja….. ik zou zeggen, kom na t weekend ff kijken wat ik erover geblogd heb, hahhahahha

Ik stond weer in de keto keuken!!!!!

En in die keuken heb ik lekkerrrr salades gemaakt van een echte oude kaas, uitje, augurkje rode ui, walnoten en mosterdmayo erdoor.
Daarna een tonijnsalade met hahaha ja…. tonijn dus, rode ui, augurkje beetje hardgekookt ei en een mayo.
En een eisalade met zilveruitje, augurkje, rode ui, eikruiden en kerrie mayo.
Kan weer een paar daagjes vooruit dus!!!!!

Keto keto keto is alles wat de klok hier slaat vandaag. En wel de heeeeeele dag!!!!

Zal ik je vandaag eens vertellen en laten zien hoe een keto dag er hier uit ziet, en wel het klokje rond!!! 24-7

Met de mooie lichte vibes van vandaag besluit ik dat het bakdag is ???? Ja, uiteraad Keto ????

Ik begon met het bakken van wat keto broodjes. Iets wat ik eigenlijk maar zelden nog doe. Maar nu ik na een Carnivoor-Keto periode weer wat plantaardig ook eet kan het wel een keertje weer en kan ik daar voor mijn lunch straks mooi een burgertje op bouwen.

Mijn keto dag vandaag is er een met een IF van 20-4 Dus na het bakken van mijn bolletjes ga ik eerst nog aan de slag met het maken van kaascrackers in de magnetron want die zijn zooooo makkelijk om mee te nemen naar kantoor ????. Rond het middaguur is het dan eindelijk lunchtijd!!! Hmmmm jammie!!!!!! Dat werd dus dat hamburgertje, een broodje met lactofree smeerkaas. En als toetje toe koffie met een zelfgemaakt snickerbonbonnetje

Na een ijverige middag in mijn huisje was het tijd voor de 2e maaltijd rond half 4 een kopje zelfgemaakte courgette broccolisoep met een bloepje lactofree room. Gevolgd door een runderstoofpotje met paddenstoelen uit de slowcoocker bij een courgette pasta die slechts heel even mee opwarmt in de stoof zodat de knisperende bite behouden blijft. Nog een restje bonen-tonijnsalade erbij.

Oeffff uitbuiken en nog even met de creatieve energy aan de slag ????