Mijn OMAD feestmaal van vandaag

Proficiat!!! Zei ik tegen mezelf vanavond. Want met TROTS kan ik vertellen dat ik vandaag voor het eerst in JAAAAAAAREN geheel vrij was van farmaceutische medicatie. Jaja, ik neem wel alternatieven, supplementen en ik eet natuurlijk Keto ook. Dus ik ging om 17.00 nog ff naar de supermarkt om voor mezelf het lekkerste etentje OOIT te kunnen gaan maken als een soort van Trofee moment. IK had mazzel want in de koeling “zonde om weg te gooien” lagen roodbaarsfilet (2 stuks) en gamba’s!!!! Ook nam ik een gele paprika en een venkel mee. De rest had ik in huis schatte ik zo in. En dit is wat ik vervolgens maakte:

Ik maakte wat paneer van een snee geroosterd brood van de warme bakker, van de lowcarb FITMIK Dat mixte ik door een flinke portie gedroogde en gerapste Italiaanse kaas en de gerapste schil van een limoen. Een theelepel kruiden van Jonnie Boer uit het Skandinavische blikje Lemmon Pepper. Dat werd dus t krokante laagje op de vis die 10 minuutjes in een oven ging van 200 graden en nog 5 minuutjes onder de gril. De tomaatjes die ik erbij in de schaal deed werden zo heerlijk gepoft ook.

De gamba’s bakte ik aan met kruiden van Jonnie Boer uit t Japanse blikje Shichimi Togarashi, deed er daarna wat kokosroom bij met gember, knoflook, kurkuma, chili, mosterdzaad en wat himalaya zout.

In een andere pan bakte ik een chalot, 1/8e gele paprika, en ¼ venkel in stukjes en bluste dat af met een bloep lacto free kookroom, 2 ijsblokjes witte wijn en een scheut van de gerapste gedroogde Italiaanse kaas en liet dit 10 minuutjes inkoken en zo dus garen. En voegde last minute nog een geknipt bosuitje bij.

Bij het opscheppen legde ik wat rauwe zeekraal waarover ik de sauzen dus schepte naast mijn overheerlijk visje  met de gepofte tomaatjes uit de oven.

WAT een OMAD feestmaal weer!!! En nu ECHTE Koffie met cacao en room als toetje TOE ( Ook geleerd van slimme mensen ???? die weten wat lekkerrrr is!

Hier de waardes van het brood van de warme bakker en van crackers uit dezelfde serie. DE laagste van de supermarkt zitten nog altijd op t dubbele!! 12 gr Koolhydraten per 100 gram

Keto zaden en pittencrackers

Lekker bij een kopje soep met oude kaas op je cracker bv als lunch

Recept:

3 el chiazaad

3 el sesamzaad

3 el gemalen lijnzaad

3 el zonnebloempitten

3 el pompoenpitten

1 tl vlozaadvezel

1 el gemalen italiaans oude kaas

1 theelepel kruiden, Za’atar van Jonnie Boer ( sesamzaad, 28%sumac, 13%tijm, majoraan, oregano, basilicum, zout)

Snuf himalayazout

150 ML water

2 el olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de zonnebloempitten en pompoenpitten even in een foodprocessor zodat ze wat gebroken en kleiner zijn. Meng nu alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg daarna eerst de olijfolie toe en daarna langzaam het water. Blijf goed roeren. Je zal merken dat het water heel snel wordt opgenomen en je een plakkerige zaden en pittenmassa krijgt.
  4. Neem nu een met bakpapier beklede bakplaat en leg er het mengsel op. Dek af met een ander vel bakpapier.
  5. Neem je deegroller en rol zachtjes tot je een dunne plaat hebt. Snijd hier met een bot mes dan groeven in zoals je de crackers wenst in afmeting.
  6. Plaats in de oven gedurende 25 minuten.
  7. De crackers zijn klaar als ze gemakkelijk “breken”.

Wil je liever dikkere en stevige crackers dan rol je je pitten en zadenmassa gewoon minder dun uit en draai je de crackers na 25 minuten bakken even om en bak je ze nogmaals 25 minuten

Boerenkoolwrapjes als broodvervanger

In de afgelopen maanden maakte ik meestal spinaziewrapjes als broodvervanger. Heerlijk met zalm bv, kipfilet, tonijnsalade etc etc. Nu woon ik op een klein dorpje zonder winkel en dus moet ik het op zondag doen met wat ik in huis heb als ik niet op mijn fiets door de regen een dorp verderop de noodzakelijke ingrediënten moet halen van wat ik graag wil maken. Dus ging ik op zoek en kasten, koelkast en diepvries. En vond een halve zak boerenkool in de diepvries dus. Zou dat kunnen als vervanging van de spinazie ?? Ik heb er op gegoogeld maar kon geen enkel recept of voorbeeld vinden. Dus werd het een 100% Emmy recept. Ik nam eerst 4 eieren en deed er na het eerste baksel 3 bij (het “beslag” was te dik). Ik voegde 100 ml lacto-free room toe, en later nog 50 ml dus. Hieronder het uiteindelijke recept

Omdat de 1e dus erg dik uitviel heb ik deze belegd met eiersalade en gegeten als een boterham <3
En dat was echt reuze lekkerrrrrr

Boerenkoolwrapjes, 10 stuks van 15 cm doorsnee

Bak 1 gesnipperde ui samen met fijngehakte knoflook en de boerenkool in een hapjespan gaar. Laat afkoelen.

Meng 7 eieren met 150 ml room , 1 eetlepel amandelmeel, 1 eetlepel gemalen lijnzaad en 1 theelepel vlozaad/psyllium. Laat even staan en meng het vervolgens met het boerenkoolmengsel en een flinke eetlepel gedroogde Italiaanse kaas, een theelepel omeletkruiden en een snuf Himalaya zout.

Door steeds een lepel van je mengsel in het midden van de pan te doen en te verdelen naar de zijkanten met de bolle kant van je lepel kun je toch dunne wrapjes maken die je kunt oprollen. Langzaam bakken aan beide zijden net als een pannenkoek, op n kleine pit

Keto broodjes met een E’Anna twist

Keto en E’Anna-proof broodjes gebakken.
Lekker bij de kaasfondue strakjes en als broodje bij de kipburger morgen bv
Met een basis recept van internet met een E’Anna-twist natuurlijk

 

Meng de droge delen

2 el amandelmeel

2 el gemalen lijnzaad

1 tl baking soda

4 el gedroogde geraspte oude Italiaanse kaas

1 tl psylliumvezel

Ik vergat het snufje zout maar dat is geen ramp

Meng de natte delen

1 ei

1 el roomkaas

1 el water

1 el olijfolie

1 tl appelazijn ( om de baking soda te activeren)

2 eetlepels gerapte oude kaas

Meng de natte en drogen delen voorzichtig door elkaar en maak in een vorm 4 hoopjes die je met een natte bolle kant van een lepel gelijk maakt.

12 a 15 min in de oven bij 175 gr C

Laten afkoelen op een rooster

Indiaas gekookt vandaag

Zalm Korma met paddestoelen 12 khd hele pan. Bengali coconut peultjes, gamba’s en paddestoelen 10 khd hele pan. Met zero-rice.
Komkommer in t zuur erbij en smullen maar 🙂
Enige nadeel is dat ik weer 3 dagen hetzelfde eet, dus portie lekker snel voor overmorgen en een portie in de vriezer, zo wissel ik dus af als er niemand komt mee eten 😉