Ik stond weer in de keto keuken!!!!!

En in die keuken heb ik lekkerrrr salades gemaakt van een echte oude kaas, uitje, augurkje rode ui, walnoten en mosterdmayo erdoor.
Daarna een tonijnsalade met hahaha ja…. tonijn dus, rode ui, augurkje beetje hardgekookt ei en een mayo.
En een eisalade met zilveruitje, augurkje, rode ui, eikruiden en kerrie mayo.
Kan weer een paar daagjes vooruit dus!!!!!

Keto keto keto is alles wat de klok hier slaat vandaag. En wel de heeeeeele dag!!!!

Zal ik je vandaag eens vertellen en laten zien hoe een keto dag er hier uit ziet, en wel het klokje rond!!! 24-7

Met de mooie lichte vibes van vandaag besluit ik dat het bakdag is ???? Ja, uiteraad Keto ????

Ik begon met het bakken van wat keto broodjes. Iets wat ik eigenlijk maar zelden nog doe. Maar nu ik na een Carnivoor-Keto periode weer wat plantaardig ook eet kan het wel een keertje weer en kan ik daar voor mijn lunch straks mooi een burgertje op bouwen.

Mijn keto dag vandaag is er een met een IF van 20-4 Dus na het bakken van mijn bolletjes ga ik eerst nog aan de slag met het maken van kaascrackers in de magnetron want die zijn zooooo makkelijk om mee te nemen naar kantoor ????. Rond het middaguur is het dan eindelijk lunchtijd!!! Hmmmm jammie!!!!!! Dat werd dus dat hamburgertje, een broodje met lactofree smeerkaas. En als toetje toe koffie met een zelfgemaakt snickerbonbonnetje

Na een ijverige middag in mijn huisje was het tijd voor de 2e maaltijd rond half 4 een kopje zelfgemaakte courgette broccolisoep met een bloepje lactofree room. Gevolgd door een runderstoofpotje met paddenstoelen uit de slowcoocker bij een courgette pasta die slechts heel even mee opwarmt in de stoof zodat de knisperende bite behouden blijft. Nog een restje bonen-tonijnsalade erbij.

Oeffff uitbuiken en nog even met de creatieve energy aan de slag ????

Mijn OMAD feestmaal van vandaag

Proficiat!!! Zei ik tegen mezelf vanavond. Want met TROTS kan ik vertellen dat ik vandaag voor het eerst in JAAAAAAAREN geheel vrij was van farmaceutische medicatie. Jaja, ik neem wel alternatieven, supplementen en ik eet natuurlijk Keto ook. Dus ik ging om 17.00 nog ff naar de supermarkt om voor mezelf het lekkerste etentje OOIT te kunnen gaan maken als een soort van Trofee moment. IK had mazzel want in de koeling “zonde om weg te gooien” lagen roodbaarsfilet (2 stuks) en gamba’s!!!! Ook nam ik een gele paprika en een venkel mee. De rest had ik in huis schatte ik zo in. En dit is wat ik vervolgens maakte:

Ik maakte wat paneer van een snee geroosterd brood van de warme bakker, van de lowcarb FITMIK Dat mixte ik door een flinke portie gedroogde en gerapste Italiaanse kaas en de gerapste schil van een limoen. Een theelepel kruiden van Jonnie Boer uit het Skandinavische blikje Lemmon Pepper. Dat werd dus t krokante laagje op de vis die 10 minuutjes in een oven ging van 200 graden en nog 5 minuutjes onder de gril. De tomaatjes die ik erbij in de schaal deed werden zo heerlijk gepoft ook.

De gamba’s bakte ik aan met kruiden van Jonnie Boer uit t Japanse blikje Shichimi Togarashi, deed er daarna wat kokosroom bij met gember, knoflook, kurkuma, chili, mosterdzaad en wat himalaya zout.

In een andere pan bakte ik een chalot, 1/8e gele paprika, en ¼ venkel in stukjes en bluste dat af met een bloep lacto free kookroom, 2 ijsblokjes witte wijn en een scheut van de gerapste gedroogde Italiaanse kaas en liet dit 10 minuutjes inkoken en zo dus garen. En voegde last minute nog een geknipt bosuitje bij.

Bij het opscheppen legde ik wat rauwe zeekraal waarover ik de sauzen dus schepte naast mijn overheerlijk visje  met de gepofte tomaatjes uit de oven.

WAT een OMAD feestmaal weer!!! En nu ECHTE Koffie met cacao en room als toetje TOE ( Ook geleerd van slimme mensen ???? die weten wat lekkerrrr is!

Hier de waardes van het brood van de warme bakker en van crackers uit dezelfde serie. DE laagste van de supermarkt zitten nog altijd op t dubbele!! 12 gr Koolhydraten per 100 gram

Keto zaden en pittencrackers

Lekker bij een kopje soep met oude kaas op je cracker bv als lunch

Recept:

3 el chiazaad

3 el sesamzaad

3 el gemalen lijnzaad

3 el zonnebloempitten

3 el pompoenpitten

1 tl vlozaadvezel

1 el gemalen italiaans oude kaas

1 theelepel kruiden, Za’atar van Jonnie Boer ( sesamzaad, 28%sumac, 13%tijm, majoraan, oregano, basilicum, zout)

Snuf himalayazout

150 ML water

2 el olijfolie

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de zonnebloempitten en pompoenpitten even in een foodprocessor zodat ze wat gebroken en kleiner zijn. Meng nu alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  3. Voeg daarna eerst de olijfolie toe en daarna langzaam het water. Blijf goed roeren. Je zal merken dat het water heel snel wordt opgenomen en je een plakkerige zaden en pittenmassa krijgt.
  4. Neem nu een met bakpapier beklede bakplaat en leg er het mengsel op. Dek af met een ander vel bakpapier.
  5. Neem je deegroller en rol zachtjes tot je een dunne plaat hebt. Snijd hier met een bot mes dan groeven in zoals je de crackers wenst in afmeting.
  6. Plaats in de oven gedurende 25 minuten.
  7. De crackers zijn klaar als ze gemakkelijk “breken”.

Wil je liever dikkere en stevige crackers dan rol je je pitten en zadenmassa gewoon minder dun uit en draai je de crackers na 25 minuten bakken even om en bak je ze nogmaals 25 minuten