Over melk en Yoghurt en ijs….. weer wat geleerd!!

Recent kwam ik er dus achter dat ik lactose intolerant ben en dus probeer ik melk als ingrediënt te ontwijken. Maarrrrrr ik kwam er ook achter dat er met de melkeiwit iets gebeurd als die verzuurd…… naar Yoghurt bv, Of als de melk de bewerking naar harde kaas ondergaat…. Of als men van melk poeder maakt…… In al die gevallen veranderd er iets aan dat melkeiwit waardoor ik er minder gevoelig voor ben. En dus kan ik een beetje spelen met het ingrediënt melk. Ik kan dus bv wel verzuurde Yoghurt eten, of zure room in een recept gebruiken. En dus dacht ik met mijn “boerenverstand” dat ik dus ook wel een bolletje yoghurtijs kon proberen. het was immers erg warm afgelopen dagen!!! Ik had de melkvrije ijsversies al geprobeerd, de sorbertijsjes…. maar oei oei oei, wat zijn die MIERRRRR zoet zeg!!! Dus probeerde ik Yoghurt ijs 🙂 Maar goh….. beetje gek misschien, want ik had toch weer buikpijn… :-S waar dat nou aan kon liggen???
Vandaag was ik met manlief in Venray voor een rondje dorp 🙂 en stopte we bij de Verleiding voor een ijsje. Ik twijfelde wat ik zou nemen, de mierzoete sorbetijs, of toch een yoghurtversie. De jonge dame wilde me smurfenijs laten proeven, maar ik bedankte vriendelijk en gaf aan geen melkijs te willen maar sorbet of Yoghurt. Toen vertelde ze me dat het Yoghurtijs gewoon van melk gemaakt werd met een poedertje als toevoeging zodat het een yoghurtsmaakje kreeg!!! Ja… zo zei ze….. want van Yoghurt kun je geen ijs maken!!!! Duhhhh
OK!!!!!
Ik denk dat ik het ijsjes eten maar gewoon af ga schaffen dan….. net als de koffie #grijnzzz tot er koeien bestaan waar je Yoghurt uit kunt kunnen melken 😉
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *