Minipizzaatjes, Keto EN Camping Proof

Vandaag heb ik me gewaagd aan een nieuw recept, de Keto- pizza!!!

En om hem camping-proof te maken , maakte ik er de mini-pizza versie van.

Ik nam een bakje bloemkoolrijst uit de vriezer wat ik na ontdooien in een handdoek even flink uitkneep om wat minder vochtige pulp te hebben. Ik nam een bol buffelmozzerella en sneed die zo fijn totdat het een roomkaas leek. Daarbij deed ik 1 ei en 1 lepel glutenvrij pannekoekmeel. Als laatste voegde ik nog een flinke kneep basilicum puree toe en wat Italiaanse kruiden van Jonnie Boer Fungi Trifolatie.

Ik vulde de kleine aluminium schaaltjes met op maat geknipt bakpapier en deponeerde daarop een lepel van mijn “deeg” en maakte dat met de bolle kant van een lepel tot een plat geheel. De poging om een pan met deksel om te toveren tot een nep-oventje mislukte en dus nam ik de airfryer ( en de stroomkosten op de koop toe ) Ik bakte ze per 2 steeds 10 minuten per zijde. Maakte een mooie topping en bakte ze in 5 minuutjes af. En ze zien er misschien niet uit, maar ohhhh wat waren ze lekker!!!! Een basis van ongezoete tomatenpuree ( AH) met kastanjechampignons, kalkoenspekjes en oude italiaanse kaas. Eigenlijk was t plan er ook tonijnpizzaatjes van te maken….. maar ja….. als je geen blikopener hebt he… Whahahahaha

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *