Over Cadeautjes enzo

Het was nog donker toen ik vanmorgen wakker werd van de wekker. Oefffff vergeten uit te zetten dus want ik had helemaal niet zo vroeg aan mijn dag hoeven beginnen vandaag. Maar ja, eenmaal wakker zwaai ik toch mijn benen het bed maar uit en neem even de tijd om op de bedrand de laatste droomrestjes weg te laten ebben. Iets over veren, vlinders en tattoos…… het vervliegt samen met de bubbels van blijdschap in mijn buik. Ik loop zachtjes naar beneden om niemand wakker te maken en voer op de automatische piloot wat huishoudelijke taakjes uit. Je kent dat wel, de was die gisterenavond aan is gezet, de knop even doordraaien naar een extra centrifuge programma, de was in de droger controleren en ook nog een keertje extra laten draaien, en terwijl ik langs bank en tafel loop neem ik in het voorbijgaan wat spullen mee. Eerst maar eens douchen ja, dan wordt ik pas echt wakker. Terwijl ik onder de douche mijn dagelijkse ritueeltje uitvoer om ook echt GOED aan mijn dag te kunnen beginnen en nog even sta na te genieten onder het warme water komt er ineens een gedachte in vetgedrukte hoofdletters voorbij. HET IS GEEEEEN DROOM!!!!!

Jaren geleden al stopte ik met het verschijnsel verjaardagscadeautjes. Ik hou niet van verjaardagen en ook niet van de manier waarop we dan menen giften uit te moeten wisselen. Natuurlijk mag het leven gevierd worden!!! Uiteraard!!! Maar waarom alleen op die ene dag? Geef je iemand iets op zijn of haar geboortedag dan mis je bv al een deel van het verrassingseffect. Het hoort er immers bij als je jarig bent.  Geef je iemand iets zomaar en tussendoor, zonder een echte duidelijke aanleiding, maar gewoon omdat diegene iets bijzonders voor je betekent…….. Ja dan is die ander oprecht verrast en blij en mag jij genieten van wat die ander als dank uitstraalt bv en je misschien ook nog wel een fijne knuffel uit kan wisselen die vol energetische blijdschap zit. Daar kun je toch niet anders dan ook BLIJ van worden??!! En vanuit die gedachte ontstonden dus mijn tussendoor Cadeautjes.
Nu moet je weten dat de mensen om mij heen dat allemaal weten te waarderen hoor en ze langzaam dus ook echt wel die tussendoortjes vol van blijdschap van me aannemen. Ook mijn eigen verjaardag kan ik inmiddels met een gerust hart al jarenlang overslaan en meestal ergens anders dan thuis doorbrengen. Geen druk dus op de maatschappelijk sociaal gewenste gebruiken hier. Haha en wat ben ik daar BLIJ mee zeg!!! Toch is er iets veranderd…….

Ik voel me een enorm RIJK mens met de familie die ik om me heen verzameld heb. Mijn echtgenoot die ik binnenkort wellicht een van mijn beste vrienden mag noemen. Hij is het die jaren de spil van ons gezin was en een vader voor alle drie mijn boys. Hij laat me vrij de volgende fase van mijn leven op een andere manier te gaan beleven en ervaren. Onze jongste zoon die zo vol van talent kei hard werkt aan het op de rit zetten van zijn eigen Mediabedrijf. Een jonge man die op zijn eigen wijze midden in het leven staat en waar ik prachtige gesprekken mee kan voeren. Onze rooie zoals we vroeger zeiden 😉 trotse papa van 2 prachtige kleinkinderen die hij samen met zijn vrouw, onze schoondochter, een thuis in deze wereld bied. Een thuis waar ook ruimte gevonden wordt om te genieten van alle kleine en grote dingen in dit leven. Deze 2 kleinkinderen dus waar we volop van mee kunnen genieten. En dan mijn oudste zoon. Het allereerste in dit leven van mij wat ik niet veel te snel weer af moest geven, maar als het grootste maar denkbare Cadeau in mijn armen werd gelegd om te mogen blijven!! Ook hij is papa van 2 van onze kleinkinderen. Een bonus-puber-knul die trotse grote broer is van de jongste telg in deze hele familie. En daarbij hoort dus natuurlijk ook hun mama, een schoondochter die me vaak doet denken aan mijn eigen dochtertje Daphne. Want ook de 2 broers en het zusje van mijn 3 boys zijn onderdeel van die familie die ik om me heen verzameld heb en hebben meer dan alleen een plekje in mijn hart, Daphne, Dylan en Dwayne. Het voelt als een bijzonder cadeautje dat ik ze kan ontmoeten  in spirit.

Het is dus die laatste schoondochter die heeft gezorgd voor die verandering die ik hierboven al noemde……… Het is die laatste schoondochter ook die me in dit geval helpt om dromen werkelijkheid te laten worden 😉 Ze heeft feilloos in de gaten dat ik een schoonmoeder ben die graag geeft, liefde, aandacht en zo meer, maar dus ook die tussendoorcadeautjes. En het geven is geen enkel probleem voor me, maar dat ontvangen…… Tja dat is dus iets waar ik oa ook aan wil werken in deze volgende nieuwe fase van mijn leven.

In het kader van lief zijn voor mezelf, ontvangen in zachtheid etc etc had ik op mijn wensenlijstje een tattoo staan. Een klein veertje op mijn rechterpols, als symbool voor het schrijven vanuit spirit in  het hier en NU wat ik zo graag doe. Een tattoo die ik mezelf cadeau zou gaan doen zodra daar financiële ruimte voor zou zijn. Een 2020 wens zal ik het maar noemen dus. En het was gisterenavond laaaaatttt dat ik mijn telefoon hoorde pingen… een whatsapp pingetje waar ik zo net voor het slapen nog wel even naar wilde kijken. Ik mag dan misschien niet houden van maatschappelijk sociaal gewenste zaken, de Social Media is geheel onderdeel van mijn leven hoor , haha. Het was dus die ene schoondochter die me een vraag appte of ik op een bepaalde datum al afspraken had met daarbij de afbeelding van een berichtje wat ik idd ook wel voorbij had zien komen…. Een aanbiedingsactie voor kleine tattoos !!! Ja die had ik dus idd ook gezien, maar ja….. nu ff geen financiële ruimte nog dus. Eerst even mijn stappen zetten in de juiste volgorde ook. De verhuizing, de scheiding, de aanschaf van wat zaken die we thuis NIET dubbel hebben enzo. En in haar volgende whatsapp berichtje las ik “we vinden dat het tijd is voor een tussendoor Cadeau”!!!

Dus zo werd een droomwens in de werkelijkheid gezet en zo net voor het slapen gaan meegenomen de droom wereld in, om vervolgens dus vanmorgen in hoofdletters voorbij te komen. HET IS GEEEEEN DROOM!!!!! Benieuwd of er dus inderdaad nog een plekje vrij was…..

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *