Over ik, mijn voeten en leermeester Roel en zijn Joy

Mijn voeten en ik zijn al heel lang een verhaal apart. Lopen is nu eenmaal niet mijn grootste talent door de diverse fysieke problemen die zich daar voordoen.  Meestal laat ik me niet weerhouden toch mijn stappen te zetten en ben ik een KEI in het fantaseren en buiten de box denken om zo toch te komen tot de gewenste resultaten!! Zo ook vorig jaar bv. Na een moeizame winter bleek in het voorjaar dat het lopen voor mij beperkt was tot een maximum van 1 kilometer. Tja…. En als je dan voor het najaar een rondreis USA heb staan met de diverse nationale parken, dan wil je wel heel graag naar een ander resultaat he!!! Dus ging ik naar een nieuwe podoloog, startte met een nieuw soort steunzool en zocht stad en land af naar goeie wandelschoenen en hoopte ik op genoeg tijd om het lopen op te kunnen bouwen. De zooltjes wenden… en de schoenen vond ik, Wolky’s in een zomermodel. Eenmaal in USA heb ik mezelf geheel overtroffen door in Zionpark zelfs verdeeld over de dag 15 kilometer te lopen!!!!!! DAT record heb ik in ieder geval in the pocket!!! Je begrijpt dat de schoenen gewoon echt heel fijn zaten en in het afgelopen jaar me dus naar vele plaatsen heeft gebracht met die voeten van mij.

Maar ja…… de uitdaging herhaalt zich…… Mijn zooltjes waren versleten, evenals de schoenen en opnieuw staat een reis naar USA in de agenda!!! Dus ook dit voorjaar startte mijn zoektocht naar de juiste onderdelen van opnieuw een succes story!!! Maar geen jaar is het zelfde, geen verhaal kan zich steeds weer herhalen, zo ook dit voeten en schoenenverhaal niet. Mijn voetproblemen zijn groter geworden en dus werd bij de podoloog opnieuw maar eens genoemd dat ik rekening moet gaan houden met de noodzaak aangepaste schoenen te laten maken. Pfff, nou…… dat is dus echt iets wat ik niet zo graag wil horen……. Met heel veel aandacht en meerdere afspraken had ik uiteindelijk wel weer nieuwe zooltjes die redelijk acceptabel zijn. Maar dus geen schoenen om ze in te doen die het wonderduo voor mijn voeten zouden vormen. Mijn nieuwe wolky’s vielen ERG tegen en mijn oudjes … tja daar moest ik toch ECHT afscheid van gaan nemen was het advies. Want ja… idd, afgesleten zolen die hier en daar echt DUN waren en stiksels uitgescheurd. Heel af en toe trok ik ze nog stiekem aan als ik naar het bos wilde om te wandelen…. Want serieus echt waar, ze liepen nog zo lekkerrrr.

Vorige week, met nog maar 2 weken op de kalender over tot aan vertrek nam ik een wanhopige beslissing. Want Immers….. we gaan naar New York City!!! DE wandel en loopstad van USA!!!! En ik moet toch IETS he!!!!! Tegen het advies in dus, besloot ik mijn oude vertrouwde wolky’s aan te gaan bieden bij een lederzaak in het dorp. Om in ieder geval de kapotte stiksels te herstellen en zo een aller-aller-laatste mid-loop-week te gunnen voor mijn voeten in deze schoenen. En terwijl ik mijn verhaal doe aan de man achter de werk- en toon-bank zie ik hoe zijn warme lach steeds breder wordt. Ik denk nog eventjes… hoe kun je daarrrr nu zo breed bij glimlachen ……. Hij neemt de schoenen van me aan, draait ze eens om, bekijkt ze nauwgezet, duwt, buigt en trekt en zijn lach wordt er alleen maar groter van!!!! Dus ik vraag nog een keertje bijna smekend, kun je ze nog herstellen voor 1 korte wandelvakantie????? En bij zijn antwoord wordt het me geheel duidelijk dat ik hier te maken heb met een waarlijke LEERmeester.  Hij legt me uit dat herstellen voor een week jammer zou zijn…. Slik ☹…. Maar dat hij wel de hele zool voor me kan vervangen!…. huh??? Dat kan toch helemaal niet reageer ik heel verbaasd. En dan volgt een uitleg en toelichting die me dus duidelijk maken met welk een vakmanschap ik hier te maken heb!!! WOwww. Dat stikken hier en daar, ja natuurlijk kan dat!!! En dat het stiksel langs de zolen nog ongeschonden is is vooral heeeel mooi meegenomen!!, Kijk dan snijd ik dat er gewoon af en dan komt daar….. etc etc etc…. Wowww

Dussssss….. vandaag mocht ik ze ophalen, geheel klaar voor een nieuwe ronde met nieuwe kansen en heeel veel wandelplezier voor mijn voeten en ik. En kijk eens hoe superrrr goed ze er uit zien he!!!! En deze zool zo verzekerde de LEERmeester me, is zelfs lichter EN slijtvaster dan de vorige en kan nog heeeeel wat kilometertjes mee!!! New York City!!! Here we come!!!!

Mijn dank is natuurlijk ENORM en al ben ik recent verhuisd uit Venray…… Joy en Roel hebben er een vaste klant bij!!! Ik kom graag terug om nog eens van gedachte te wisselen over schoenen die hij voor me heeft die een stapje voooorrrr de aangepaste schoen kunnen zijn #grijnzzz En jaaaaa daar wil ik NA mijn NYC-wandel-vakantie heeeeel graag meer over weten!!

Dit is hun website https://jr-schoenen.nl/

en dit hun facebook <3 https://www.facebook.com/JRsvenray/?ref=br_rs

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *