Inkijkje

Tijd om maar weer eens een inkijkje in mijn leven te schrijven!! En al moet dat wel op mijn telefoon ipv aan pc of laptop, maar het verhaal deze week moet echt verteld worden!!! Benieuwd trouwens of er een maximaal aantal tekens in deze app zitten, want tja…. Als ik eenmaal begin te vertellen worden het meestal wel weer hele epistels he #grijnzzz

Zoals een aantal van jullie wel weten worstel ik met wat lichamelijke ongemakken. (Nekhernia) Het is vooral een uitdaging deze gewoon te accepteren en met alle geduld van de wereld dit gewoon te nemen voor wat het is en er naar te leven. En dat is best wel lastig dus. Maaarrr behalve de enorm veel lieve kaartjes van collega’s met hartverwarmende boodschappen doet het Universum echt nog veeeel meer voor me. Ik kan het nauwelijks geloven wat er naast de mooie , lieve en bijzondere kaartjes nog meer zomaar in mijn schoot geworpen wordt!! Het Universum gebruikt werkelijk alle mogelijke manieren om me te ondersteunen!! En dat is niet alleen via acupuntuur bij Rob van Acu-balance hoor, wat me overigens echt zo goed doet en helpt en vertrouwen geeft in een positieve afloop….. Dat is ook met een stroom aan vrijkaarten,tegoedbonnen en andere mooie voordeeltjes!! Je kunt t zo gek niet bedenken. Zo kon ik afgelopen zondag een dagje op stap richting Amsterdam dankzij een voordeeltje entree bij het Happinezz festival. Beetje druk misschien maar wat mij betreft volop de moeite waard om mijn favoriete schrijver Geert Kimpen een warme hug te geven en te mogen ontvangen. Hmmmm heerrrrlijk!!! En op de koop toe ook nog Michelle Shantimogen ontmoeten en begroeten. Ook bleef daar een echte Koshi aqua windgong aan mijn vingers plakken. En ohohoh wat is ie moooiiiii.

Terwijl de klank van stromend water via mijn oor zijn weg vind in de energy stroom IN mij voel ik hoe ik op de golven meesurf en zo mezelf ook meehelp in een healingproces.

Ook zocht ik in de afgelopen weken naar de mogelijkheden om diezelfde selfhealing te vinden in de Wellness van bv de thermen in Arcen. En nadat ik daar een eerste keer weer geweest was vielen er zomaar 4 dagkaarten thermen in mijn schoot!!! Gratis!!! Tja , en wie wil er nu niet iedere week ofzo naar thermen spa puur bv in Tilburg. Hmmmm dank je wel Universum!!!

Bij het opruimen van een oud stapeltje papieren bleek nog een tegoedbon voor een avondje uit eten!!! Snel geboekt voor ze afloopt over 2 weken, haha en op de koop toe nog 2 vrijkaarten voor de dierentuin in Emmen, Wildlands. Nog de hele zomer geldig!! Wowwww

Dus al lopen de tranen van pijn, frustratie en ellende me ook echt wel eens over de wangen….. Meestal ben ik dankbaar en vol goede moed en hoop. Het komt GOED want anders zou het Universum niet zo alles uit de hoge hoed toveren om mij op de been te houden. Zodat ik met de stroom mee blijf gaan en kabouterstapjes blijf zetten de goeie kant op.

En dat werd vandaag nog eens dik en dubbel bevestigd!!! Net thuis van kantoor met tranen in mijn ogen van alweer zoveel pijn na 2 uur nauwelijks iets doen…. zat ik op mijn vertrouwde eigen plekje aan mijn bar in de keuken. Een zware plof haalde me uit mijn gedachte. Huh??? Mijn net nieuw bestelde aquakleurig badjas voor al die heerlijke Wellness was zojuist al bezorgd door DHL dus wat kon dat nu wezen vroeg ik me af. Dus schuifelde ik van mijn kruk richting gang. Nieuwschierig…..En behalve alweer een lieve kaart zag ik ook een kartonnen doosje op de deurmat. Zo’n brievenbusdoosje. Terwijl ik terug liep ritste mijn vingers het doosje al open. Wowwww een hoteljaarkaart hield ik in mijn handen. Nog 13 maanden geldig voor meer dan 2000 hotelletjes in heel Europa dus!!!!! En ik wist het meteen!!!! Januari mijn verjaardag zuid Spanje!!!! Huur autootje en een weekje avontuur met mijn wederhelft. Oeiiiii er komen weer nieuwe avonturen bij op mijn pad dus!!!!! En dit maal had het Universum via mijn lieve oude moedertje gewerkt dus, dank je wel mama Emmy Verhaar !!!!

Ik heb nog heel wat te schrijven op mijn E’Anna reisblog met Tallinn midzomernacht, New York en Canada in t najaar en dus nu ook Salobrena Andalusie op t avonturen lijstje erbij. Tja dan KAN t niet anders dan dat het wel goed komt met die nek toch?????

Oja… en die app heeft dus blijkbaar geen maximum voor tekens #grijnzzz

Roam like Home

Het is aftellen…. Al weten we nu door de staking op Schiphol niet meer precies wat er af te tellen is. We gaan er dus maar vanuit dat we om kunnen boeken en bv zondag of maandag vertrekken ipv dinsdag. Al ruim een jaar ben ik bezig met de voorbereidingen en zo zie je maar hoe dingen last minute anders kunnen lopen.

Zo ging ik bv in Januari naar de vakantie beurs en kocht daar een mifi router bij Pieter van WifiBoxx. Helemaal in mijn nopjes dat ik dat al geregeld had en we dus onbezorgd konden Whatsapp bellen en reisblog en social Media beschikbaar zouden zijn. Zonder hoge rekeningen achteraf zoals op ons vorige Amerika avontuur in Miami en de Caribische cruise. Onze beide telefoons en de tablet zouden via onze eigen hotspot moeiteloos moeten kunnen werken. Alsof we gewoon thuis op onze eigen Wifi zitten ????Roam like Home. Het instellen van de mifi router en het activeren van het data kaartje kwam op mijn to-do lijstje te staan vlak voor vertrek. Deze week dus ????. Op mijn vrije maandag ging ik er eens goed voor zitten en nam uitgebreid de tijd alles door te lezen en stap voor stap uit te voeren wat er in de bijgeleverde instructies stond. Ik ben nou niet bepaald een digi-beet, maar het lukte me dus niet de router aan het werk te krijgen. Ik nam dus via mail contact op voor hulp en advies met Pieter van WifiBoxx. Blij dat ik dit klusje niet uit had gesteld tot daags voor vertrek. En maar goed ook……..  #grijnzzz Want wat bleek……. Het type router, de TP-Link bleek niet geschikt voor USA ivm frequentieverschillen. En dat was ten tijde van mijn aankoop dus nog niet bekend. Dus stel je voor dat instellen geen probleem was geweest…. Dan waren we in de USA dus uitgekomen op een niet werkende hotspot.  Nou…. Het mag blijkbaar zo zijn dat ook hierin alles op zijn pootjes terecht komt hoor!!! Want jeetje mina, wat een staaltje TOPservice wordt er verleend door Pieter van WifiBoxx zeg!!!! BIJZONDER!!!!! Niets is teveel om ons probleem op te lossen. Na mailcontact was er ook telefonisch contact. En niet alleen kan de TP-Link gewoon terug, ook krijg ik nog voor vertrek een andere router toegestuurd, EN wordt ik geholpen bij het instellen van die nieuwe router. En dat alles kosteloos!! En dan is het niet alleen opgelost voor onze Amerika avontuur DIT jaar, maar voor alle vakantie avonturen die nog mogen komen in de aankomende jaren. Omdat we gewoon datakaartje bij kunnen bestellen wanneer dat maar nodig is, zelf via online opwaarderen tegen een wel heeeel mooi tarief.

Ik zou dus zeggen “Kijk eens rond op zijn website en webshop”!! https://wifiboxx.com/

En opnieuw…….Stappen zetten……

Het is wat met die voeten van mij zeg!
In het begin van dit jaar kon ik echt heel slecht uit de voeten. Zelfs een kilometer was niet altijd haalbaar. Met ons Amerika avontuur in het vooruitzicht wilde ik daar heel graag verandering in brengen. En dus begon mijn verhaal van het “stappen zetten”.

Ik zocht een nieuwe podologe, deed mijn verhaal en vroeg of ze een steunzool kon maken waarin al mijn klachten mbt voeten en lopen meegenomen werden. De hielspoor, de korte achillespees, de reumaklachten en natuurlijk de doorgezakte voeten die ondersteuning nodig hebben. De jonge dame in kwestie leverde echt super goed werk. MAATWERK!!! Ik kocht een paar nieuwe schoenen en idd… ik liep er zo op weg. ???? Nee hoor, dat is niet helemaal waar, ik moest er echt wel een paar weken aan wennen maar dat ging boven verwachting dus.

Vol vertrouwen in de toekomst zette ik nog meer stappen. Ik wilde immers niet gewoon alleen lopen …… maar ook korte hikes kunnen doen!!!! De zoektocht naar de juiste wandelschoen begon  en uiteindelijk bleek een paar Wolky’s de juiste stevige stapper voor me. Ik bouwde de wandelafstanden op tot zelfs ruim 8 kilometer!!!!! Wie had dat OOIT gedacht!!! En dus voegde ik de korte hikes van 2 en 3 miles toe aan ons roadbook en zette ze in de routeplanner.

Maar toen werd het zomer…. En het werd warmer. En warmer… en het bleef warm en soms zelfs echt HEET. Weken aan een stuk. En mijn lijf en vooral ook mijn voeten reageerden daar op. Mijn benen en voeten werden dikker. Ze zwollen letterlijk op door het vasthouden van vocht. Ondanks de steunkousen en medicijnen dus. En al snel bleek dat lopen me toch wel erg zwaar viel. Mijn voeten zwollen soms zo enorm op dat ik mijn schoenen niet eens aan kon of ze na een paar uur uit moest doen zoooooo strak zaten ze!!! Ik moest gedwongen een paar stappen terug doen ☹ En merkte dus ook hoe snel je iets weer kwijt bent wat je opgebouwd hebt met maanden doorzetten en niet opgeven. Afgelopen week moest ik dus helaas vaststellen dat de 8 kilometer weer verleden tijd was en de realiteit amper 2 km nog.

Maar ik was niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten. Nee nee!! Dus bleef ik zoeken en proberen hoe ik op de been kon blijven. Ik kocht een paar hele lichte sportieve schoenen in de opruiming. Ja ze passen en ja ik kan er op lopen…. Als het niet te warm is dus. En dus zocht ik verder…. Want immers, de weersvoorspellingen in USA zijn toch echt rond de 35 graden in de eerste helft van onze vakantie. Daarna zakt het onder de 30 waarschijnlijk ????. En gisteren kreeg ik toch zomaar een geweldige ingeving!!!!! Ik moest niet zoeken naar schoenen die passen……. Maar die te groot zijn!!!! Hahahaha, ja dat klinkt heel erg onverstandig misschien he!!! Dus ik ging alle uitverkoop winkels nog eens langs maar keek nu bij een maatje meer! En dat klinkt heeel eenvoudig, maar dat is het zekerrrr niet!! Want vind maar eens een dames schoen in 44 waar ook een eigen steunzool in kan. Maarrrrr ik heb ze gevonden hoor!!! Het is een schoen die speciaal gemaakt wordt voor mensen met diabetes, zonder naden aan de binnenkant die duwen, knellen of schuren.  Een gedeelte van het leer is enigszins elastisch en rekbaar. Ik heb deze schoen al eens eerder gehad in mijn eigen maat dus en kon me herinneren dat ik die moeiteloos ingelopen heb toen. Nu dus in een maatje meer samen met een hielstopper (tegen het slippen) waardoor de schoen dus 43, 5 is geworden. En ik denk dat dit DE oplossing is als mijn voeten niet meewerken en ik wel stappen wil zetten #grijnzzz

Stappen zetten

Vandaag hebben we genoten van een heerlijk dagje Scheveningen. Het weer was goed en het gezelschap uiteraard ook #grijnzzz…… En nu zit ik moe maar zeeerrrrrr voldaan en trots op mezelf weer op mijn eigen plekje thuis aan tafel. Want in het kader van “stappen zetten” voor de korte hikes tijdens ons rondje Grand Canyon wilde ik ook vandaag weer kijken of ik het lopen op kon bouwen.
Dus besloten we de uitdaging aan te gaan en te voet van het Kurhaus naar de haven te gaan waar de Volvo Ocean Race dagen gehouden werden. En ja, natuurlijk loop je dan over het betonnen pad…….. maar toch….. ik moet ergens beginnen toch??? Ennnnnn bedenk ik me nu…. Ik heb niet alleen gelopen!! Want we hebben ook met regelmaat gewoon ergens staan kijken , aan de kade, in de haven, etc etc. Die voeten van mij hebben dus hun uiterste best gedaan vandaag!! We liepen in totaal 8 kilometer in 3 gedeeltes, heerlijk afgewisseld met terrasjes en drankjes. En het was niet alleen dat roseetje wat mijn wangen deed kleuren, haha, het zonnetje deed ook zijn uiterste best!!
Ik twijfel er niet langer meer aan. Ik kan de korte hikes tot zeker 3 mile met een gerust hart toe gaan voegen aan mijn roadbook. <3 En dat ga ik deze week in de avonden dus doen!!!

Genietend en vol van voorpret kijk ik dus vooruit. Naar bv de trail in ons eerste park na vertrek uit Las Vegas wat we gaan bezoeken; Vally of Fire en de Mouses Tank Mouse, een verbannen Paiute-indiaan gebruikte de Valley of Fire om zich te verschuilen voor zijn achtervolgers. In een spelonk vond hij drinkwater en beschutting. Je bereikt deze plek via de Mouse’s Tank Trail van nog geen kilometer lang. Op de wanden van de nauwe canyon zie je hier en daar petrogliefen.
Of in ons volgende park; Zion. De park shuttle brengt ons daar naar het einde van de scenic drive in het park. Temple of Sinawava. Van daar uit is een prachtige wandelroute the riversite walk van 3,5 kilometer. Het is een verhard pad langs de Virgin-rivier, door een steeds smaller wordende kloof. Aan het eind van het wandelpad kun je pootjebaden in de rivier. Dit wandelpad is verhard en ook toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen.
Aan het eind van de Riverside Walk liggen de Narrows. Dit is het smalste gedeelte van Zion Canyon: de kloof is hier zeshonderd meter diep en slechts zes tot negen meter breed. Je kunt een avontuurlijke wandeling maken door de rivier. Er is dan geen wandelpad meer: de rivier(bedding) vormt de weg. Je kunt zo ver wandelen als je zelf wilt/kunt, (de wandeling is maximaal zestien kilometer retour). De grillige kloofwanden vormen een prachtig schouwspel met het invallende zonlicht.
En wie weet,…. Misschien is na de riversite walk dan zelfs nog de Pa’rus trail een mogelijkheid die te doen is. De Pa’rus Trail is een prachtige wandel-en fietsroute die recht langs de Virgin River loopt. De route begint bij het Visitor Center en is 5,6 kilometer lang. Doordat het pad vrijwel helemaal vlak is, is deze route ook geschikt voor mensen met een wandelwagen of rolstoel. Er zijn langs de route verschillende plekken waar je even rustig aan de rivier kunt zitten. Het is een prachtige route met een mooi uitzicht op onder andere the Watchman, the Towers of the Virgin, the Streak Wall en the Bridge Mountain. Onderweg steek je daarnaast vier keer de rivier over. Vanaf de verschillende bruggen heb je een prachtig uitzicht op de Virgin River met de kenmerkende rode rotsen op de achtergrond.

Reisvoorbereidingen

Je vraagt je misschien af waar al die maanden aan reisvoorbereidingen nu precies in gaan zitten. Wat doe ik nu eigenlijk precies???

Een klein voorbeeldje……  Het gedeelte van de USA wat wij gaan bezoeken staat oa bekend om de oude overblijfselen van de Anasazi, een oude indianenstam, die heel plots verdween en lege grotwoningen en resten achter liet. Een mysterie op zich en daar houd ik wel van 😉

Mesa Verde is een van de zeer bekende parken waar je deze woningen van deze oude Anasazi cultuur kunt bezoeken.  Tijdens het lezen daarover kwam ik uit bij een stuk tekst over een nabij gelegen canyon en vallei waar ditzelfde te vinden was , maar dan ZONDER de drommen aan toeristen en geheel in handen van de Navajo’s die het land gingen bewonen na de Anasazi.

Deze canyon en vallei heet Canyon the Chelly.  De naam Chelley is een spaanse afleiding van het  Navajo woord Tséyiʼ, letterlijk vertaald “inside the rock” < tsé “rock” + -yiʼ “inside of, within”. En midden in de vallei staat een enorme piek die spider rock genoemd wordt en een heilige plaats is. Voor de  Navajo Elders  speelt deze een hoofdrol  in de verhalen en legenden die aan de kinderen en kleinkinderen vertelt worden. Want in Spider rock woont spider woman. Legenden van de heilige mensen als Spider woman, ze was de eerste die  haar web om het universum weefde en Din’eh (Navajo) leerde voor het creëren van schoonheid in hun eigen leven en de verspreiding van de “Weg van Schoonheid’ leer, die van het evenwicht in lichaam en geest.
Hier lees je het hele verhaal: http://www.canyondechelly.net/story_teller.html

Het kennen, weten en voelen van deze legenden zullen straks in de USA een extra dimensie toevoegen aan mijn beleving van de vakantie als ik daar straks sta , in de vallei of in een van de grotwoningen. Maar voor nu reis ik in mijn dromen alvast een beetje vooruit