Vanavond was ik op het Swolgens Filmfestival.

Ik genoot van de korte film van Wiek Lenssen over het kerkhof in Horst en herkende wat namen uit mijn stamboom van moederslijn, LEUK!!!!!

Daarna de film over Rozen en het dorp waar ik sinds heeeeel kort woon, Lottum, en jeetje wat voelt het GOED daar NU onderdeel van te mogen uitmaken <3

Maar de highlite van de avond, de film van Wiek Lenssen over de Peel, bijna een uur die in een poep en een zucht omvloog!!!! Onder de indruk van de manier waarop mijn geboortegrond in beeld werd gebracht. De details, een gevangen moment van bijzondere lichtval , nog los van de bijzondere verhaallijn…..

Ik ben er trots op een nazaat te zijn van een van die pioniers die in de peel in het Ysselsteynse een gemengd bedrijf probeerde te runnen en jaren later als kind op de lagere school vanaf een ander adres het kippenbedrijf, maar nog steeds met een varken idd #grijnzzz

Het Griendtsveense kwam voorbij, waar we fietsten, speelden en op avontuur gingen, evenals de ruilverkaveling in het IJselsteijnse…. De vele vennen waar ook kikkers zaten en we op zoek gingen naar de kikkerdril en mijn broers kikkers opbliezen met rietjes  waar ik als kind dan al om kon gruwelen!!! Dierenbeulen!!!! Riep ik dan machteloos en rende huilend naar huis.

Ook ik heb de voorliefde voor de natuur in mijn genen zitten en van mijn vader meegekregen.

We hadden een moeilijk leven….. maar ik neem hem nu toch nog steeds jaarlijks mee op een fietstocht door de peel op zijn verjaardag, of anders in het vroege voorjaar, eendjes kijken en zien hoe de natuur weer tot leven komt.

Wiek Lenssen, Dank je wel voor dit stukje talentvol en natuurgetrouw in beeld gebracht erfgoed. Ik heb er INTENS van genoten!!!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *