Vlinder

De afgelopen dagen zat ik duidelijk in het thema “Vlinder”. Steeds weer kwam ik haar tegen. Voor mezelf geheel logisch!! Vlinders in mijn buik, nog steeds, en vooral bij het idee dat dat er na 25 jaar huwelijk nog kan en mag zijn ♡
Ik zocht de symbolische betekenis op van vlinder:
De Chinezen zagen er een symbool van huwelijksgeluk en vreugde in. In de Hopi-traditie droegen ongetrouwde meisjes van de vlinderclan hun haar in de vorm van vlindervleugels. In de indiaanse overlevering vinden we verhalen over hoe eer vlinders verschijnen wanneer ze door kinderen van de Nez -Percé stam worden opgeroepen. Voor de Noord Amerikaanse indianen is de vlinder een symbool van verandering.
De vlinder is het symbool voor verandering in het hogere. Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Elk nieuw idee en elke stap tot zelfontplooiing spiegelt zich in de ontwikkelingsgang van de vlinder. Zijn eifase staat voor de geboorte van een idee. In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee zal worden omgezet in een daad. In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden. Het tevoorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde van de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten.
Bron: Eigenwijzer

En ik ging aan de slag met podlood en papier. In het kader van mijn 99 dagen labyrinth reis tekende ik een vlinderlabyrinth en ging ik in ieder deel van een vleugel door een fase heen.
En als ik klaar was met een stukje labyrinth voor die dag ging ik verder om mijn tekening van vlinder in te kleuren. Ook dit had deels een speciale betekenis. Zo koos ik bv bewust voor geel in de geschulpte delen van de tekening, als het innerlijk licht wat waar en hoe dan ook altijd van binnen uit zal schijnen. Het rood in de basis van het vlinder lijfje. Om zo goed mogelijk geaard te blijven en niet alleen maar weg te vliegen. En de andere chakrakleuren oranje groen blauw en paars als de delen van mijn leven en mijn ZIJN. En op die manier zo samen een mooi geheel waarin alles een plaatsje mag hebben.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *