Vrijheid

Dit weekend van 4-5 mei wil ik me graag extra richten op mijn vrijheid en wat deze voor me betekend. Dus niet wat mij beperkt, wat ik niet kan en mag door… etc etc maar het tegenover gestelde. Wat maakt me dan vrij, wat brengt me die vrijheid, wat kan en doe ik met mijn vrijheid? Zijn er nog verschillende soorten van vrijheid? Ik begin mijn verhaaltje in een tekst app op mijn telefoontje, want immers aan de pc of laptop werken kan nog niet. Dussss mijn telefoontje geeft me hierin vrijheid!! De vrijheid om mijn gedachte vast te leggen zodat ik ze misschien later dit weekend kan delen met wie het graag wil lezen.

De vrijheid om te reizen, om op avontuur te gaan en intens te genieten en beleven van wat mijn pad steeds weer kruisen mag. En ook hier de vrijheid om erover te schrijven.
De vrijheid om te laten horen en zien wie IK, Emmy ben.
De vrijheid om te geloven en te eren wie en wat voor mij bijzondere plekjes in mijn hart en ziel hebben. En de vrijheid om te ontdekken voor wie of wat nog volop vrije plekjes zijn.

Ik vier dit vrijheids weekend niet op een van de vele festivals. Maar met een innerlijke reis en beleving. Het is ook nieuwe maan en dus betekend deze zoektocht naar wat vrijheid is meer dan alleen een weekend in het teken van vrijheid. Het zal voor mij een maanmaand in dit teken blijven staan. Ik voel hoe een zinderende spanning zich aan t opbouwen is rondom de komst van het nieuwe boek “Het meisje wat aan de oever verscheen” Vind ik ook daar een nieuw puzzelstukje in weer een ander soort vrijheid? Benieuwd wat het me gaat brengen. Voor nu pak ik mijn fiets en zoek de plekjes op die me de rust geven mijn vrijheid te kunnen doorvoelen. Het is niet de specifieke katholieke kerk die ik vind als ik onze grote kerk binnen loop. Ik vind er wel mijn Maria die zozeer verbonden is met de moedergodin die ik voor t eerst op Malta mocht “ontmoeten”. Maar ook de vele black Madonna in Frankrijk en bovenal Maria Magdalena. Ik laat me meenemen op de golven van een mooie meditatie daar in die grote kerk bij het beeld wat daar staat van Anna te Drieën. Dan fiets ik naar “mijn kappelleke” en voel hoe hetzelfde beeld hier veel vrijer voelt. Ik weet dat het een replica is want het origineel is te vinden in ons plaatselijke museum. Met mijn boodschapjes aan het stuur en een verlicht hart besluit ik weer naar huis te gaan. Donkere wolken pakken zich samen boven me. Geen punt want ik ben slechts 5 minuutjes van huis. De regen die losbarst gaat over in hagel en snel daarna in natte sneeuw. Als ik thuis aankom doet het zonnetje alweer verwoede pogingen ons te verwarmen met haar stralen. Ik glimlach en denk, tja… that’s life, van de regen in de drup maar achter elke wolk schijnt ook weer de zon om in vrijheid van te mogen genieten!!

En morgen hul ik me in al mijn rode kleding die ik maar kan vinden in mn kast. Want als t om vrijheid gaat dan moet er zeker aandacht zijn voor alle vermoordde native vrouwen. Dan is het National day of Awareness for missing and murderd Indigenous women&girls

En wat betekend vrijheid voor jou?

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen
Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *