Over borrelkwats en inwijdingen

Ieder mens heeft in zijn leven wel van die bijzondere momenten waarop je een ingewijde mag  worden.  Met je 1e communie bv wordt je een ingewijde van de kerk. Als meisje zijnde je eerste keer ongesteld worden ben je ingewijde in het VROUW zijn.  Met een vrijgezellen avond en daags erna een huwelijk wordt je een ingewijde van het partnerschap. Gisteren doorleefde ik een geheel nieuwe fase en werd ik een ingewijde van mijn eigen nieuwe leven, het nieuwe E’Anna zijn.  Hahaha. Ik was onderdeel van een voor mij althans allereerste borrelkwats avond. Ik “overleefde” de lady of the nails, ik doorleefde liters aan drank, herleefde een flink aantal herinneringen aan tijden van welleer, en beleefde de mooiste vriendschap tot in de wel heeeeel vroege uurtjes!!!!

Met spierpijn in mijn kaken kijk ik terug op een hilarische avond en nacht die me als een enorme golf overspoeld heeft. En alles was aanwezig om het echt de meest unieke avond van mijn nieuwe leven tot nu toe te maken!!! Je begrijpt natuurlijk dat de drank voor de juiste stroming zorgde,  tja want als het wonderlijk vocht niet kan vloeien kan je ook niet SOEPEL meesurfen op de juiste golven he!!!En steeds weer was het de liefde in al zijn soorten en maten die de surfrichting bepaalde…. En waren het de bootjes op de golf die voorbij kwamen om eens goed te bespreken, huwelijks bootjes, reddingsbootjes tot af en toe een reddingsboei die we elkaar toewierpen om niet kopje onder te gaan in de woelige wateren die in onze gesprekjes zo nu en dan ontstonden. Tja de liefde brengt soms nogal wat storm in n glas … “water” 😉 Plagend werden ook de waterspetters van aanrollende golven vanuit opspattende koppen rondgeblazen om eenieder met puberale vlinders de oren te kunnen wassen en een wereld in wolken te creëren waarin echt ALLES mogelijk is. Het plezierbootje dat in eerste instantie slechts voor behouden was aan vrouwen die aan het roer zouden staan, heette ook de mannelijke stuurlui aan de wal een warm welkom aan boord. En behalve cupido bracht ook Dionysus in slecht een vijgenblad ons op n presenteerblaadje een goddelijk nectar. Blij dat de lapdansende adonis vandaag niet uitgenodigd was, want ik ben er van overtuigd dat ik het dan zeker niet droog had kunnen houden en mijn schip dan door de golven verzwolgen zou zijn om op tot op grote diepten te zinken met de wens echt in totale vergetelheid te verdwijnen.  Dat achteraf bleek dat dit wel als optie op het menu had gestaan maakt alleen maar hoe dankbaar ik ben dat ik me staande kon houden op mijn geheel nieuwe surfboard.  Ik ben er van overtuigd dat ik dat mede te danken heb aan de 50 tinten paars in de woelige wateren  waarvan er uiteindelijk 10 met me mee naar huis gaan als bewijs van mijn inwijding dit weekend. Eenmaal op het droge bereikte mij  een verzameling aan kosmische kennis. Die 10 tinten paars zullen vanuit dat Quadrivium de aankomende weken nog vaak door mn vingers beroerd worden en tot diep in mij voelen wat dit voor mij aan betekenis heeft.

LIEVE Goden en Godinnen <3 Dank jullie wel vanuit t diepst van mijn ziel……. Voor deze geweldige inwijding in de kunst die “leven”en “genieten” heet. I hou van jullie allemaal!!! <3 Maar 1 ding moet echt gezegd…….. Lady of the nails…. geef je volgende keer wel even die 50 tinten slip aan me terug?

 

9102019 een spiegeldag

Ik zie nu achteraf dat het een bijzondere spiegelende datum was gisteren 9102019. Numerologisch heb ik er niet zoveel verstand van. Ik begrijp van mijn vriendin dat het hier vooral gaat om een bijzondere engelengetal, de 22 als totaal en dat de 2 als harmonie staat tussen de 91 en 19

Volgens de energy van de Tzolkin en maya kalender was het een dag uit de golf van blauwe storm… en ja STORM heb ik zekerrrr gehad de afgelopen periode!!!

En wat ik dan lees op de website over deze golf slaat echt alles!!! Wowww hoe bizarrrrr Over vernieuwingskracht, het oude loslaten, het nieuwe een kans geven vanuit de leegte die mag ontstaan door het loslaten. Ik bevindt me in de golf van de blauwe storm met als thema transformatie en als doel transparantie. Op toon elf had ik met behulp van de energieën de mogelijkheid om tot mijn ware wezenskern door te dringen. En ik lees: Ga bewust de confrontatie met jezelf aan en ervaar wat dit met je doet. Zodra je je aan deze processen overgeeft zullen er nieuwe dimensies voor je worden ontsloten. Ervaar dat je er zijn mag. Het leven is van jou. Maak er iets moois van. Wees echt, volg je impulsen en laat alle controle los. Onderzoek met welke geboden en verboden je in het leven staat. Het inzicht dat je hieruit verwerft zal je helpen om losser te worden. Uiteindelijk ben jij degene die het spel bepaalt.
Kiezen voor nieuw leven en het advies om vooral de lat wat lager te leggen…..

En dat is precies wat ik dus deed…. De lat lager leggen…. Met hulp van mijn buddy-hero die me afgelopen week hielp met het grootste issue wat ik maar met me meedroeg in dit leven….. De uitdaging mezelf letterlijk en figuurlijk bloot te durven geven!!!

Wat was het dan precies wat deze dag zo bijzonder voor me maakte???  Dat zal ik je vertellen!!!

Toen het weer een beetje omsloeg en het herfst werd merkte ik wel dat deze andere woonomgeving veel invloed heeft op mijn lijf. Ik miste mijn infraroodcabine en moest weer meer medicatie gaan slikken. Ook baalde ik van het minder fietsen en bewegen daardoor en ook de hometrainer had ik nu niet ter beschikking. Ik ging op zoek naar oplossingen en ontdekte bv dat ik via mijn werkgever een belasting voordeel terug kon krijgen op een abonnement bij sportschool of andere gezondheid gerelateerde activiteiten. Mooi dacht ik!!! En vond zo dus in Horst Anco met mogelijkheden tot fitness, zwemmen, EN sauna en hamam. Helaas werd me al snel duidelijk dat dit toch echt ZONDER badkleding was en voelde ik hoe ik WEER tegen die muur van mezelf aanliep. Het mezelf kwetsbaar opstellen en bloot geven op de diverse manieren. Ik realiseerde me dat zonder het woordje MOETEN in mijn vocabulair er een NOG groter WILLEN voor in de plaats was gekomen. Ik schakelde de hulp in van een goeie vriend en collega, ook met een eigen coachingspraktijk; Coach Huub. Ik vroeg hem mij te helpen deze drempel over te gaan. Er was slechts 1 sessie voor nodig. Een waar het gebruik van humor een belangrijke aandachtspunt was, want ja…. Dat past me wel wat zelfspot hier en daar ???? Maar NOG belangrijker… zijn opdracht aan mijn wijzere (hogere) ZELF eens te vragen wat die nou voor advies voor me had in deze kwestie van niet durven…. En voor ik er over na kon denken rolden de woorden uit mijn eigen mond. “Maar meisje toch….. Er is zoveel wat je doorstaan en gedaan hebt wat vele malen moeilijker was dan dit, ga er nu eens gewoon van genieten!!!” Ik was perplex en kon alleen nog maar lachen!!!! Een duwtje in de rug zoals mijn buddy-hero Huub het dus noemde vandaag #grijnzzz. Na onze sessie maakte ik een strategie om in kabouterstapjes woensdag dus mijn laatste kaartje van thermaalbad Arcen in te gaan zetten voor een allereerste sauna bezoek ZONDER badkledingdag of kansen. Ik zou me letterlijke en figuurlijk kwetsbaar en bloot open gaan stellen. Maar met het voornemen de hamamdoek bv zeker heel dicht bij de hand te houden…… en de vrijheid al binnen een minuut te besluiten dat het genoeg was voor een eerste kabouterstapje. Maar als heel snel werd duidelijk dat de kaboutervoeten in zevenmijlslaarzen stonden. WOW……. Het bleek dat de sauna verbouwd werd en er dus bouwvakkers rondliepen. Pfff het zweet brak me al uit voordat ik zelfs maar in de sauna zat!!! Met mn hamamdoek om vluchtte ik een sauna in. Maarruh die bouwvakkers maakte het dus heel even enorm moeilijk totdat ik hoorde hoe ze in de fout gingen met hun neeee linksom en de ander ja dat doe ik toch, en t kwartje pas na minuten getouwtrek viel dat wat voor de een links was dus voor de ander rechts, Whahahaha tja… krijg je als je als bouwvakker IN een naaktsauna moet werken. En dat was de humor die ik nodig had om door te trekken naar mezelf en werden de 7mijlsstappen gezet ipv de kabouterstapjes. Weg met alle handdoeken dus!  En ik weet nu dat ik ook de volgende keer weer ga EN durf en dat ik mezelf dus die abbo bij Anco geef. Lekker sporten en ontspannen en NOG gezonder en gelukkiger ga worden #grijnzzz zodat ik NOG makkelijker terugveer als t n keer tegen zit he. Want ook dat kan en mag.

Ik ben begonnen aan die derde fase van mijn leven en ik kan niet anders zeggen dan “ ❤ I live the life I Love & Love the life I live ❤”

 

Gewoon DOEN!!

Pep-talk aan mezelf:
You/I CAN do this!!
Power-girl <3
Gewoon….. omdat ik dit graag WIL
Zet het hek nu maar gewoon open….. dan ligt er ook geen lat meer te hoog op die dam  #grijnzzz

Boodschap van mijn hogere zelf: Maar meisje toch, je hebt al zoveel gedaan en doorstaan wat veeeeel moeilijk was!! Ga er van genieten!!!

Pffffff ja hoor…… ik ga het gewoon DOEN!!!

Wordt vervolgd …..

Strand en VIS|SCH

Zooooo , en nu is het tijd voor weekend!!!!

Na een lange en drukke werkweek trok ik vandaag de deur van kantoor voldaan achter me dicht. Ja!!! Ook werken gaat weer lekker. Fijnnnn. En met prive ook nog veel geregel en gebel was het met recht soms wel ff een gekkenhuis. Maar voor NU even helemaal NIETS wat MOET, maar alles wat kan, mag, gewenst of gewoon FIJN is. Nog een week af te strepen op de kalender voordat mijn vakantie begint. En ga ik dit weekend maar eens “oefenen” met het in vakantiestand komen. Dus ga ik morgen weer lekker op pad!! Het beloofd een prachtige nazomerse herfstdag te worden, droog met een zonnetje en een graad of 14. Ja zelfs aan zee zal t niet echt waaien met windkracht 2. Dus besluit ik gewoon NOG een keer een middagje strand te doen!! In de haven van Scheveningen is een foodfestival. En wel een heel bijzondere. VIS|SCH En ik weet zeker dat ik daar morgen vast wel allerlei Keto & E’Anna-proof hapjes zal vinden #grijnzzz

Maar bovenal zal ik op het strand zelf te vinden zijn. Ik heb met socialdeal een mooi strandbed en scherm “geregeld”. Iets te lezen mee en laagjes kleding aan morgen zodat ik voor ieder weertype klaar ben. En mocht t onverhoopt TOCH tegenvallen….. ach joh dan kruip ik ergens achter glas wel weg en vermaak me even goed!!

En als ik dan morgenavond terug ben op mijn eigen plekje hier, dan ligt de koelkast vol met Keto snelle hapjes en wacht me een zondag chillen op de camping , hahaha

Mijn schrijversveertje for real!!!

Schrijven is altijd mijn reddingsboei en overlevingstechniek geweest. Al heel jong gaf ik woorden aan wat ik voelde en verborg mijn dagboekjes heeeel erg goed. In die tijd was het schrijven vooral iets van en voor mezelf en wist niemand DAT ik schreef. Ook als puber bleef ik dit doen. Compleet met slotjes op m’n dagboeken. Ik heb er nog steeds een aantal van. Dan schreef ik over mijn verliefdheden, of over alweer een tijdje ziekenhuis. Of over die keer dat ik op vakantie stiekem er tussenuit was gepiept met de dochter van onze vakantiewoning verhuurder die van mijn leeftijd was, oeffff spannend!! Dat schrijven in dagboeken werd minder toen ik trouwde en kinderen kreeg. Maaarrrrr toen begon ik met het schrijven van ellelange brieven aan vriendinnen die wat verder weg woonden. Je had toen nog niet zoiets als whatsapp. Hele blocnotes schreef ik vol. Ja…. Ook daarvan heb ik nog het een en ander weten te bewaren. Althans…. Het ligt in mijn voormalig thuis “veilig” op zolder bij elkaar in een grote doos te wachten tot ik een eigen huurwoning gevonden heb en wellicht een eigen zolder ook zal hebben ????

Mijn vaardigheden om de dingen goed onder woorden te brengen kwamen me prima van pas bij alle hulpverlening die voor onze boys noodzakelijk was, en al helemaal toen voor de PGB’s ook nog eens verslagen toegevoegd moesten worden. Nee, DAAR is nooit ook maar een vraag over gesteld, dat was altijd ruim voldoende toegelicht en helder.

Toen de boys wat meer op eigen benen kwamen en er dus ruimte ontstond voor mezelf kreeg ook het schrijven weer een andere invulling. Mijn persoonlijke ontwikkeling op het spirituele vlak ging in sneltreinvaart. En om dat soms te kunnen behappen werd het weer heel belangrijk voor me de dingen die ik voelde, beleefde en ervaarde onder woorden te brengen, of anders gezegd, er woorden aan te geven. Want daardoor zette ik het voor mezelf in de realiteit en kreeg het meer body en inhoud en zat het niet meer alleen als herinnering in mijn hoofd om vervolgens te gaan twijfelen aan de echtheid er van. Ergens in dat proces van ontwikkeling ontdekte ik mijn zielennaam en ook toen duurde het weer even voordat ik onder deze naam mijn blog startte. En speciaal voor deze blog tekende ik een logo met een mooie schrijfveer die vanuit het spirituele de inkt laat vloeien naar het aardse. En opnieuw gaf ik hier woorden aan mijn belevingen, ervaringen, en gedachtespinsels.

Ik vond via internet een mooie plaktattoo die voor mij mooi symbool stond voor dat schrijven… en dus plakte ik dat veertje steeds weer op mijn rechter pols als ik weer eens op pad en avontuur ging en ik wist dat ik er daarna vast en zeker over zou gaan schrijven. Het werdt bijna een schrijversritueeltje, #grijnzzz en ik had echt stapels van die plak tattoo veertjes besteld hoor.

Deze zomer kwam mijn leven in een stroomversnelling en ja , je begrijpt het al he…… toen was schrijven ook weer enorm belangrijk. Maar ja….. wat denk je….. plaktattoo’s ineens spoorloos verdwenen!!! OEFFFF ja dat maakte het hele proces er niet gemakkelijker op, maar gelukkig kon ik mijn ei in de juiste woorden inmiddels ruim op mijn blog wel kwijt. Maarrrr eerlijk is eerlijk…. Zonder die schrijfveer op mn pols was t niet compleet.

Ik nam de beslissing alleen verder te gaan en bij die keuze sloot al heel snel aan dat ik dan daarna ook over zou gaan stappen van de plaktattoo’s naar een echte…. Mijn schrijversveertje op mijn pols om nooit meer naar te hoeven zoeken, altijd bij me, onderdeel van mijn ZIJN. In het kader van lief zijn voor mezelf, ontvangen in zachtheid etc etc, als symbool voor het schrijven vanuit spirit in  het hier en NU wat ik zo graag doe. Een tattoo die ik mezelf cadeau zou gaan doen. Tja…. En toen werd 2020 toch ineens al NU omdat mijn oudste zoon en zijn vrouw vonden dat het tijd was voor een tussendoor Cadeautje. En jeetje mina wat was ik zenuwachtig zeg!!!!  En al voordat de 1e tattoo dus gezet was ik al gevangen in wat men een tattoo verslaving noemt. Hahhaha Want ik bedacht me….. als ik dat nu aan de zijkant van mn pols doe in het verlengde van mijn duim……. Dan kan ik deze kleine over laten gaan in een andere. Door bij de punt van de veer 3 kleine vlindertjes te doen, symbool voor onze 3 vlinder-engel kindjes , Daphne, Dylan, Dwayne, die soms meeschrijven vanuit Spirit. Om in 2020 op mijn onderarm een echte 3Dvlinder te laten zetten!!!

En terwijl ik deze tekst nu zit te schrijven kijk ik steeds weer even naar rechts… ja hoor… daar staat ie… mijn schrijfveer!!! Ik had geen betere tattoo shop kunnen treffen!!! Al bij binnenkomst werd mijn spanning gebroken door een hilarisch moment rondom een woordspeling die “klinkt als BIER” hahahha echt waarrrrr precies wat ik nodig had!! Nee nee , niet dat bier…. Maar de hilarische lachsalvo’s. Werkelijk ongekend zo als ze me daar op mijn gemak wisten te stellen!!! Dus je begrijpt wel dat ik alleen nog maar DAAR inhoud aan mijn nieuwe verslaving zal gaan geven!!

Hier nog even hun facebookpagina natuurlijk!!
En wat fotootjes!!!