Zomaar een dag aan boord van de Meraviglia

Ik kijk naar een vogeltje wat t vuur uit zo’n denkbeeldige sloffen vliegt net naast ons schip ter hoogte van  de 18e verdieping waar ik achter op het zonnedek zit. In het zonnetje van toch nog 16 graden zit ik te tekenen en schrijf ik mijn stukje van vandaag. Het is een zeedag en op de ligbedden rond een leeg zwembad liggen  mensen onder n dekentje ook te genieten van t zonnetje. Dit plekje op t achterdek is een van de rustigste wat er te vinden is.

  1. Het is overal erg druk nu iedereen zo zijn zeedag – vermaak zoekt. Het spelen van spelletjes is veruit de populairste bezigheid. En daar wordt ruim in voorzien met stapels aan kaartendecks maar ook de diverse bordspellen liggen in dozen hoog opgestapeld om uit te kiezen. Het zijn de 65plussers die massaal kiezen voor de kaarten, maar ik zie ook een groep jongelui die een of andere digitale versie van een escaperoom spelen. Een van de obers in die bar is wel ERG betrokken bij hun game, haha. Hij krijgt dus uiteindelijk ook een veeg uit de pan van zijn leidinggevende.
    Als je aan een cruise denkt, denk je vast ook aan series als “loveboat” en dat is het voor een aantal gasten zekerrrrr ook!!! Zo was er dus een jongeman die in de lobby op 1 knie ging en zijn meisje ten huwelijk vroeg, met ring en al, tranen  alom♡. Het zijn vooral jonge stelletje en jonge ouders met hun kleintje waar de verliefdheid van afstraalt. Die vallen niet zo op omdat het aan het verwachtingspatroon voldoet  haha. Een enkel 65+ stel die je hand in hand ziet zitten,  waar het genieten  van af te lezen is. En die een kus delen, zonder woorden zo hun geluksmomentjes delend. Dat zijn de dingen om met een warme glimlach naar te kijken en mee te nemen in de herinnering. Maar het is zeker niet alleen rozengeur en maneschijn hier aan boord hoor……. Want er wordt wat af gekibbeld  hier zeg!!! Jeetje mina wat een gal er soms gespuugd wordt,  en de blikken die kunnen doden, de verwensingen die hardop uitgesproken worden, Oeffff. Maar het schip is groot genoeg dat ieder zijns weegs kan gaan. Nee….. dat doen wij gelukkig als newly divorced anders ????
    Zo eerst maar eens samen gaan eten want er staat weer een enorm buffet klaar op de 1e verdieping. Meters en meters aan foooooddddd. Als je hier niets naar je wens kan vinden is er echt iets mis met je hoor. Het lukt zelfs mij hier Emmy-proof te eten!!! Zo staat er bijna 24/7 wel iets te eten klaar. En naast dat enorme buffet kun je ook aanschuiven aan een jou toebedeelde tafel in een van de 3 restaurants. Of je betaalt iets bij en gaat in een speciality  dineren, japans, steak of tapazzz.
    Het gaat op zo’n groot schip natuurlijk op vele manieren om veiligheid. Zo heb je als je nieuw aan boord komt de verplichting een life-safe-instruction te volgen, en hebben we voor morgen al een volgnummer gekregen om imigrations veilig te doorlopen om de USA opnieuw te mogen betreden. Toch zagen we dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen, waarschuwing bordjes etc het toch nog mis kan gaan. Bij het buffet had een jonge dame de vloer gewijd waar men zojuist iets geknoeid had. Netjes een geel waarschuwingsbord erbij gezet meteen natuurlijk……. En toen kwam iemand met een aantal strepen (leidinggevende enzo) die e.e.a aan het controleren was langs en ging volledig onderuit. Met een enorme klap eindigde zijn halve salto schuifpartij met zijn hoofd tegen een pilaar. Wow. .. dan schrik je wel hoor. Geen bloed, geen gewonden…. Maar zo bleek later…. Wel een gat in die pilaar dus. Zou dat zijn wat ze bedoelen met ergens een hard hoofd in hebben? 😉 Ik denk niet dat de arme man nog veel gecontroleerd heeft de rest van de dag.
    Misschien zag je gisteren de foto en video reportage al van het theater….. ook dat wordt groots aangepakt met 3 podia en diverse voorstellingen met cocktail,  diner etc etc teveel om op te noemen dus ga ik het hier bij laten…. En geef je het advies…. Lijkt het je wat, dat cruisen? Stel het dan niet langer uit als iets wat niet haalbaar en/of betaalbaar zou zijn. Zoek een aanbieding en GA!!!!
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *